Dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, respinsă de Senat



Senatul a respins propunerea legislativă de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi de înlocuire a sancţiunilor penale cu pedeapsa contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Au fost înregistrate, în plen, în favoarea raportului de respingere propus de Comisia juridică, 107 voturi "pentru", unul împotrivă şi 4 abţineri.

.Propunerea legislativă este iniţiată de un grup de deputaţi neafiliaţi, membri ai REPER.

Deputaţii propuneau ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

Iniţiatorii au propus ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Propunerea legislativă de dezincriminare a posesiei de canabis, în limita a 3 grame a primit raport negativ de la Senat

12 Sep 2023 737