Faleza din Eforie Sud continuă să aluneceChiru cere un proiect nou de stabilizare a malului

cap_4.jpgÎn ciuda faptului că lucrările de consolidare a falezei din Eforie Sud sunt în desfăşurare, estimându-se că până la începerea sezonului estival vor fi terminate, în acest week-end, o nouă bucată din malul falezei a cedat şi s-a prăbuşit, aducând alte probleme autorităţilor locale.

Problema privind surparea unei noi bucăţi din mal a fost adusă la cunoştinţa autorităţilor locale de către localnicii din zonă, care l-au alertat pe directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru. Ieri, acesta s-a deplasat la faţa locului pentru a vedea cum stau lucrurile, dar situaţia nu era deloc una îmbucurătoare.

chiru_eforie.jpg ,,Astăzi (n.r. ieri), am fost la faţa locului şi am constatat într-adevăr că au apărut noi surpări în falii, destul de mari. În această situaţie, voi solicita constructorului să suplimenteze efectivele de muncitori şi să prelungească programul chiar şi pe timp de noapte dacă va fi nevoie. Proiectantului îi voi cere să întocmească un nou proiect tehnic de stabilizare a malului, întrucât cel aplicat până acum nu dă rezultate", a susţinut Chiru, adăugând că va recomanda RAJA să instituie o zonă de siguranţă de aproximativ 200 de metri de la marginea taluzului, în care reţelele vechi din metal şi cele din azbociment să fie înlocuite cu altele din PVC.

chiru.jpg„Din păcate, riscul de a înregistra pagube materiale este generat de uşurinţa cu care autorităţile locale au emis autorizaţii de construire şi de încărcarea cu suprasarcină a falezelor neconsolidate prin lucrări specifice", a mai precizat directorul IJC Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Chirule esti cel mai tare

13 Feb, 2011 23:32

Omul asta se lupta cu adevart cu PSD-ul nu ca altii care stau pe margine si dau declaratii, Chiru este un candidat redutabil pentru Mazare si oricand l-as vota pe Chiru in locul lui Mazare

Articole asemanatoare

Alegeri electorale 2024 Christian Gigi Chiru, după respingerea candidaturii - „Rămân în spațiul public ca un vajnic susținător al valorilor Dobrogene”

03 May 2024 484

Rianna Chiru și Ana Biciușcă, eleve la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, reprezentantele României în cadrul unui proiect Erasmus (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 463

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 609

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 887

Cu acordul Primăriei Constanța Meridian Project & Logistic SRL investește într-un imobil cu cinci etaje pe bulevardul Mamaia

08 Apr 2024 511

Curtea Supremă de Justiție, în pronunțare în dosarul fostului senator Gigi Chiru!

01 Apr 2024 641

Județul Constanța Sportivii de la Shobu Lumina, peste 50 de medalii la „Moldavian Challenge Cup“ (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 1528

Chiros SRL, firma care deține Cherhanaua Ovidiu, în proces cu Garda de Mediu Constanța

25 Feb 2024 935

CJPC Constanța Protecția Consumatorilor a descins la Cherhanaua Ovidiu de pe strada Primăverii. Amendă aplicată și închidere temporară a locației (FOTO)

20 Feb 2024 2150

Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL, firmă controlată de Constructii Hidrotehnice SA, unde acționar este Mihai Lupu, președintele CJ Constanța!

06 Feb 2024 2631

Imobiliare Constanța O firmă dorește să edifice un bloc de 6 etaje aproape de Hotel Oxford, de pe bulevardul Mamaia

04 Jan 2024 1144

Firme din Constanța Modificări importante într-o companie administrată de un fost candidat la Primăria Constanța

27 Dec 2023 1080

Fostul senator Gigi Chiru, acțiune extraordinară la Curtea Supremă! Instanța a admis în principiu cererea

17 Dec 2023 825

Firme Constanța Blue Bike Development SRL, modificări în societate, adoptate de asociații Caraivan, Iorgoveanu și Petre

15 Dec 2023 1041

LIVE VIDEO+TEXT Primăria Lumina a finalizat proiectul „Parc tematic pescăresc sat Sibioara, comuna Lumina, județul Constanța” (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Dec 2023 2238