Politic

În urma controlului Camerei de Conturi Constanţa PMP îi cere primarului de la Tuzla să comunice numele participanţilor la cursurile desfăşurate în Franţa şi Emiratele Arabe!

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, îi solicită primarului comunei Tuzla, Reşit Taner, să comunice numele participanţilor la cursurile desfăşurate în Franţa şi Emiratele Arabe în perioada 2015-2016, precum şi bugetul cheltuit în această activitate.
 
Potrivit raportului Curţii de Conturi, în urma acţiunii de audit desfăşurate la Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Tuzla asupra contului anual de execuţie bugetară pe anul 2016, s-a constatat angajarea şi plata unor cheltuieli nelegale cu deplasări în Franţa şi în Emiratele Arabe Unite, efectuate în perioada 2015-2016, cursurile în cauză nefigurând în programul de pregătire profesională a funcţionarilor publici din cadrul aparatului primarului comunei Tuzla şi nefiind legate de activitatea Primăriei.
 
„Solicit primarului comunei Tuzla să pună la dispoziţie informaţii cu privire la participanţii şi cheltuielile aferente cursurilor desfăşurate în Franţa şi Emiratele Arabe, în condiţiile în care aceste cursuri nu figurau în programul de pregătire profesională a funcţionarilor publici. Este de datoria lui să dea dovadă de corectitudine şi transparenţă şi să înlăture orice suspiciune de fraudă care tronează asupra sa“, susţine Palaz.
 

Ce a descoperit Camera de Conturi la Primăria Tuzla

 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, Camera de Conturi Constanţa a desfăşurat, în perioada 11.09.2017 - 18.10.2017, o acţiune de audit la nivelul administraţiei locale a comunei Tuzla. 
Iată principalele abateri constatate de inspectorii constănţeni, cuprinse în sinteza rezultatelor acţiunii de audit pentru anul 2016 desfăşurate la nivelul Primăriei Tuzla: plata de 625.352,7 lei, reprezentând despăgubiri câştigate în instanţă de un agent economic şi cheltuielile de judecată şi executare aferente, a fost înregistrată eronat direct pe cheltuieli, şi nu prin contul „Debitori“, în vederea urmăririi şi recuperării de la persoanele răspunzătoare; s-a constatat că există două societăţi comerciale care au beneficiat nelegal de scutirea la plată a majorărilor de întârziere pentru neplata la termen a redevenţei, respectiv a chiriei.
 
Alte aspecte constatate: nu s-a urmărit şi încasat taxa pe teren în cazul terenurilor arendate aparţinând Şcolii Gimnaziale nr.1 Tuzla; neimpunerea impozitului pe clădiri pentru cele ale căror lucrări de construcţii nu au fost finalizate, dar întrunesc elementele constitutive ale unei clădiri în vederea impozitării; UATC Tuzla a efectuat plăţi nelegale pentru servicii de legătorie arhivă, executate fără respectarea prevederilor legale în domeniu, în sumă de 13.782 de lei, şi pentru servicii de scanare documente, în sumă de 51.227 de lei, fără a exista documente justificative (procese-verbale de predare-primire) din care să rezulte numărul de documente scanate; Primăria Tuzla a angajat şi plătit cheltuieli nelegale cu deplasări în Franţa şi în Emiratele Arabe Unite, efectuate în perioada 2015- 2016: cursurile în cauză nu figurau în programul de pregătire profesională a funcţionarilor publici din cadrul aparatului primarului comunei Tuzla şi nu erau legate de activitatea Primăriei. De asemenea, participanţii la cursurile în cauză (primarul, viceprimarul şi funcţionari publici) nu au prezentat obligatoriu în termen de 30 de zile, la prima şedinţă ordinară de Consiliu Local, un raport privind deplasările efectuate sau alt înscris care să dovedească aportul cursurilor menţionate la creşterea eficienţei activităţilor desfăşurate de aceştia. 

Citeşte şi:
 
Cheltuieli nelegale cu deplasări în Franţa şi în Emiratele Arabe Unite Audit Camera de Conturi. Ce abateri au fost constatate la administraţia locală a comunei Tuzla (document)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesaj de condolenaţe al echipei aeroportului Tuzla, pentru pilotul decedat în aeronava Diamond Aircraft 42

22 Feb 2019 530

Operaţia instructorului din aeronoava Diamond Aircraft 42, prăbuşită la Tuzla, premieră pentru Constanţa. Cine l-a operat (video)

22 Feb 2019 2896

UPDATE Județul Constanța Aeronavă Diamond Aircraft 42, prăbușită la Tuzla. O persoană decedată! (galerie foto+video)

21 Feb 2019 4979

Un bărbat suspectat de comiterea mai multor furturi din Constanța și Tuzla, depistat de polițiști. Ce valoare are prejudiciul cauzat

19 Feb 2019 414

I se spunea „Jair“ Marinarul român care a murit lângă Dana Militară a Portului Constanţa a jucat fotbal la Farul Tuzla

19 Feb 2019 4853

Copil, din Tuzla, dat dispărut de familie. A fost găsit, de poliţie, la peste două sute de kilometri de casă. Nimeni nu are vreo explicaţie

10 Feb 2019 7698

Băiat de 12 ani, dispărut de la domiciului din Tuzla, județul Constanța

09 Feb 2019 2347

UPDATE. Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit în localitatea Tuzla, județul Constanța. Ce s-a întâmplat (galerie foto)

04 Feb 2019 423

Bărbat spânzurat la Tuzla!

29 Jan 2019 1133

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier în apropierea stației de pompieri din Tuzla, județul Constanța. O mașină a intrat într-un buldoexcavator (galerie foto+video)

23 Jan 2019 8550

Incendiu la Tuzla. Pentru ce au fost solicitaţi pompierii

21 Jan 2019 1903

Accident rutier în Tuzla, județul Constanța. Șoferiță de 70 de ani, rănită

19 Jan 2019 2096

Exproprieri în judeţul Constanţa, pentru proiectul „Conducta Ţărmul Mării Negre - Podişor“. Cine este pe listă (I)

18 Jan 2019 4282

Un fost primar din Constanţa riscă să deconteze cheltuielile în domeniul deplasărilor externe

14 Jan 2019 943

Erdinci Cogali, cel mai bun jucător Ediţia a şasea a Memorialului „Aliş Osman Sami“, de la Tuzla, i-a revenit formaţiei CS Agigea (galerie foto)

09 Jan 2019 1737