Investitiile pentru utilitati si aplicarea Legii anticoruptie - sarcini pentru prefecti

Guvernantii dau bice cailor inainte de alegeri

Inainte de alegeri, PSD este preocupat de investitiile pentru utilitati si dezvoltarea rurala

Pentru partidul de guvernamant lucrurile se precipita. Dupa ce, ani de zile, primul-ministru a tot impartasit autoritatilor din teritoriu multitudinea problemelor cu care se confrunta, Executivul ia taurul de coarne si cere reprezentantilor sai in teritoriu sa actioneze intr-o anumita maniera pentru a impresiona electoratul. Principalele unelte cu care se ajunge la inima alegatorului sunt administratiile locale, care trebuie sa accelereze ritmul investitiilor in domeniul utilitatilor publice. Ministrul delegat pentru Administratia Publica, Gabriel Oprea, i-a indemnat pe primari sa finalizeze investitiile in domeniu si, daca este cazul, sa identifice surse de finantare pentru investitiile deja incepute. Mai mult chiar, ministrul a aratat disponibilitatea Guvernului de a contribui financiar la mai-binele cetatenilor tarii prin programul de dezvoltare rurala. Administratiile locale trebuie doar sa intinda mana pentru a primi banii necesari dezvoltarii localitatilor. Mai bine inainte de alegeri decat niciodata... O alta problema abordata, ieri, la intalnirea cu prefecturile a fost cea a punerii in aplicare a legislatiei anticoruptie. "Nu vreau sa amenint pe nimeni, dar va spun ca suntem hotarati sa aplicam cele mai drastice masuri, asa cum prevede legea, acolo unde aceasta nu este respectata sau unde unii tolereaza astfel de situatii. In acest sens, v-am solicitat in scris o analiza exigenta a situatiei la nivelul fiecarui judet, sa luati masurile legale care se impun si sa ne informati operativ", a sustinut Gabriel Oprea. Ministrul i-a avertizat pe reprezentantii Guvernului in teritoriu ca legea trebuie respectata in fiecare judet si localitate in parte, iar in cazurile in care se constata abateri de la litera legii, prefectii sa emita imediat ordinele privind incetarea mandatelor.

Tapi ispasitori

Doar cativa primari au participat ieri la videoconferinta. Scaunele din Sala mare a Prefecturii au fost ocupate de reprezentantii descentralizatelor, obligati sa participe la intalnirile post-video cu primarii localitatilor. Conducerea Prefecturii i-a atentionat pe cei prezenti despre importanta aplicarii legislatiei privind accesul la informatie, responsabilitate ce revine Oficiului Teritorial de Informare Publica. Mihaela Olteanu, unicul angajat al institutiei, precum si Paloma Petrescu, seful ISJ Constanta, au fost tapii asupra carora s-a revarsat, valuri-valuri, necazul prefectului. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a reprosat doar conducerii ISJ faptul ca a absentant (motivat!) de la sedinta saptamanala, chiar daca situatia a fost similara si in cazul conducerii Directiei Silvice Constanta. In opinia prefectului, reprezentantul OTIP este cel ce trebuie sa se deplaseze in teritoriu pentru a-i instrui pe primari si a pune in aplicarea legislatia in domeniu. Astfel de manifestari sunt, de fapt, cele prin care conducerea Prefecturii isi manifesta, din cand in cand, autoritatea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa

18 May 2024 269

Angajări Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează șofer! Cine poate participa la concurs

18 May 2024 318

Autorizație de construire pentru o investiție la adăpostul pentru câinii fără stăpân din Constanța

17 May 2024 316

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța angajează asistent medical generalist. Iată ce trebuie să faci

17 May 2024 333

Angajări Constanța Post vacant la Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia. Nu se solicită vechime!

17 May 2024 391

Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Tortoman, județul Constanța, angajează. Detalii

15 May 2024 555

Muzeul Naţional de Istorie a României nu va organiza în acest an Noaptea Muzeelor

14 May 2024 373

IJJ Constanța Vino și tu în echipa Jandarmeriei! Sunt ultimele zile de înscrieri

11 May 2024 718

1878 -2024. Pe 9 iunie alegem cel de-al 55 primar al Constanței 14 candidați intră în competiția electorală pentru primărie. Iată ordinea pe buletinul de vot! (DOCUMENT)

08 May 2024 1524

Îți dorești să lucrezi la Pompieri? ISU Dobrogea caută să ocupe prin încadrare directă 12 posturi de execuție

06 May 2024 1533

Începând de azi Oportunitate de angajare în SRI – este vizat un post de ofițer operativ/analist

06 May 2024 1070

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 918

Paște 2024 Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare. Iată ce NU ai voie să faci

03 May 2024 661

Angajări la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”! Iată ce posturi sunt vacante

03 May 2024 1269

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

02 May 2024 559