Ionel Chirita, reconfirmat in functia de secretar general al Ligii Alesilor Locali ai PNL

Institutia prefectului, supusa reformei

Primarul localitatii Harsova si presedintele Asociatiei Oraselor din Romania, Ionel Chirita, a fost reales, la sfarsitul saptamanii trecute, in functia de secretar general al Ligii Alesilor Locali ai PNL * In cadrul congresului desfasurat in Poiana Brasov, peste o mie de liberali au readus in discutie necesitatea reformei administratiei locale * Printre elementele de noutate care vor fi promovate de PNL in legea administratiei publice locale se numara demiterea presedintilor si vicepresedintilor de consilii locale, dar si a viceprimarilor prin votul a jumatate plus unu din numarul consilierilor in functie

La sfarsitul saptamanii trecute, in Poiana Brasov, peste o mie de liberali au ales noua conducere a Ligii Alesilor Locali ai PNL. In urma centralizarii voturilor, presedintele acestei organizatii a fost desemnat viceprimarul municipiului Bucuresti, Ludovic Orban.In functia de secretar general al Ligii Alesilor Locali ai PNL a fost reales Ionel Chirita, primar al orasului Harsova si presedinte al Asociatiei Oraselor din Romania. Chirita a fost reconfirmat in functia de secretar general al Ligii cu 928 de voturi "pentru".Potrivit declaratiilor secretarului general al Ligii Alesilor Locali ai PNL, in cadrul congresului s-a readus in discutie, printre altele, necesitatea unei bune comunicari intre alesii locali, conducerea partidului si reprezentantii PNL in guvern, a promovarii reprezentantilor administratiilor locale in structurile de conducere centrale, dar si a pregatirii profesionale continue a alesilor locali si a functionarilor publici.De asemenea, congresul Ligii Alesilor Locali a PNL a adoptat principiile reformei administratiei locale, care vor fi puse in practica in perioada imediat urmatoare. "Printre elementele de noutate care vor fi promovate de PNL in legea administratiei publice locale se numara demiterea presedintilor si vicepresedintilor de consilii locale, dar si a viceprimarilor prin votul a jumatate plus unu din numarul consilierilor in functie", a precizat Ionel Chirita.In noul proiect de reforma, si institutia prefectului va suferi o serie de modificari. "Prin reforma se va urmari depolitizarea si profesionalizarea prefectilor, care vor urma sa aiba atribute suplimentare, rolul acestora intarindu-se, in coordonarea serviciilor descentralizate. Consideram ca reforma administratiei publice locale va genera un sistem administrativ mai coerent si mai rezistent la presiuni politice", a mai spus primarul orasului Harsova, Ionel Chirita.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 120

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 127

Declarații de Avere Constnața Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 150

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 265

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 265

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 272

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 361

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 509

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 335

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 245

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 366

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 226

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 212

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 513

Firme Constanța Se decide repartizarea profitului pe 2023 la Mobicom SA

30 Apr 2024 457