LIVE VIDEO-TEXT. Mihai Lupu a anunțat că merge cu Florin Cîțu la Congresul PNL Greii PNL, la Casa de Cultură. Orban, Cîțu, Boc, Flutur, Bode, Ciucă și Bogdan participă la alegerile PNL Constanța (galerie foto)


 
  • În cadrul Conferinței județene, cei aproape 500 de delegați vor alege președintele organizației, prim-vicepreședinții, vicepreședinții dar și componența noului birou județean
  • Orban și Cîțu caută susținerea liderilor din PNL Constanța, având în vedere că organizația județeană va avea printre cei mai numeroși delegați la Congresul PNL din 25 septembrie
  • Alegerile din organizația județeană se desfășoară fără emoții, având în vedere că deputatul Bogdan Huțucă este singurul candidat la funcția de președinte al PNL Constanța
  • De altfel, nici pentru celelalte funcții puse la bătaie în aceste alegeri nu există contracandidați
     
UPDATE 23

Bogdan Huțucă este noul președinte al PNL Constanța pentru următorii patru ani.

Iată noua  componență Biroului județean:


UPDATE 22

A început procesul de vot al celor 500 de delgați.

UPDATE 21 

Urmează să ia cuvântul președintele organizației municipale, Septimiu Bourceanu.

Dezvoltăm Constanța împreună! Bine ați venit la Constanța, cel mai important al țării. Echipa condusă de Bogdan Huțucă a făcut istorie. PNL a câștigat pentru că noi nu am renunțat niciodată. Constanța conteaza, azi, mâine și peste trei ani, iar PNL va dezvolta Constanța., a spus Septimiu Bourceanu.

UPDATE 20 

Vorbește, Silviu Coșa, prefectul judetului Constanța, și candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL. 

Avem nevoie unitate și perseverență în urmărirea obiectivelor., a pus Coșa. 

UPDATE 19

În continuarea evenimentului, ia cuvântul Mihai Lupu, președinte CJC.

Vreau să adresez mulțumiri lui Bogdan Huțucă și tuturor aleșilor locali, precum și activiștilor, tuturor celor care au muncit pentru victoria noastră., a spus Lupu. 

Am preluat o administrație parazitată, fără proiecte, cu mari probleme. Cetățenii acestui județ, plătesc să intre și să iasă din Constanța. Avem nevoie de bugetare, altfel nu le vom putea duce proiectele mai departe,a mai adăugat Mihai Lupu. 

Lupu a anunțat că merge cu Florin Cîțu la Congresul PNL. Primarul Chițac și președintele Mihai Lupu sunt alături de Florin Cîțu.

UPDATE 18

Ia cuvântul Vergil Chițac, primarul Constanței. 

Vreau să clarific istoria mea în PNL. Am acceptat în 2016 invitația de a candida. Rezultatele au fost cel puțin civilizate și au creat baza pentru succesul de anul trecut.  Am plecat din PNL pentru că fosta conducere a liberalilor a trucat alegerile.  Acel moment rușinos mi-a diminuat perspectiva de a face echipă cu acea conducere. Am crezut că statutul PNL va fi respectat, soluția nu a venit nici astăzi.   Am plecat în 2017, am fost considerat trădător, deși eu fusesem victima unei trădări.  Am revenit în PNL și am reușit să învingem PSD dupa 20 de ani

În toată această perioadă, am găsit în Bogdan Huțucă un lider onest, un sprijin permanent, un om de care avem nevoie în continuare. 

Și acum, câteva cuvinte despre transformarea Constanței intr-un oraș european. Pentru a concretiza acest lucru, avem nevoie de ajutor, de sprijin guvernamental masiv. 

Este nevoie de recuperare masivă, avem nevoie urgentă de spital, de fonduri, de schimbarea integrală a sistemului de termoficare, avem nevoie de un stadion, avem nevoie de multe. Fără sprijin guvernamental, vom rămâne izolați, iar costul politic se va resimți și la nivel național., a mai spus Chițac. 

UPDATE 17

Urmează prezentarea raportului de activitate al Biroului Politic Județean, prezentat de Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

În urmă cu patru ani, când am fost votat președinte, am înteles imediat ce responsabilitate am. Vă spun că împreuna am reușit. Scopul a fost să scăpăm Constanța de PSD și să creăm o echipă unită. Este meritul tuturor. Constanța era captivă unor grupari, o situație complicată, care ne-a făcut să fim mai bătăioși. Am câștigat prezidențialele, localele și europarlamentarele în 51 de localități., a spus Huțucă 

 Astăzi, administrăm 31 de primarii, peste 75% din populatia Constanței, am câștigat și alegerile parlamentare. La  baza acestei victorii au stat primarii noștri. Sunt mândru că am reușit să câștigăm fără să aducem niciun primar de la PSD. Echipa noastră este una puternică.  A fost o onoare pentru mine să lucrez cu dumneavostră și sunt onorat să lucrăm și pe mai departe.,, a mai spus Bogdan Huțucă. 

UPDATE 16

În continuarea evenimentului, ia cuvântul Ludovic Orban, președintele PNL.

Bine v-am găsit, dragi colegi. În urmă cu 7 ani, pe 26 iulie, după alegerile europarlamentare, conducerile PDL și PNL au decis fuziunea. 26 iulie rămâne o dată importantă pentru PNL. Am văzut că toată lumea il felicită pe Chițac. Eu cunosc toată istoria.

Domnul Chițac, supărat pe PNL, a plecat din partid. Încă din momentul în care a plecat, ne-am gândit ca poate nu vom avea un alt candidat. Să nu credeți că decizia de a-l sustine pe Chițac a fost una ușoară. Discuții cu primarii, cu președintele organizației. Și a câstigat pentru ca a unit voturile sale cu cele ale PNL. Eu am fost și alături de primarul Cristian Radu și de ceilalți candidați:  George Scupra, Robert Șerban sau Liviu Negoiță. 

Să nu uităm că au fost multe voci care au sustinut alte variante, cu toate acestea Bogdan Huțucă, chiar dacă nu este un om spumos, este un om meticulos, care își calculează fiecare pas. Și așa a câștigat. Vă felicit pe toți. Guvernul trebuie să susțină Constanța, pentru întreaga Românie, realizând toate proiectele pe care le avem pe agendă., a mai spus Orban. 

Orban a fost aplaudat de cei aflați în sală.

UPDATE 15

A luat cuvântul premierul Florin Cîțu. 

 Ce echipă, ce județ, ce primar și ce președinte de CJ. Îl felicit și pe Bogdan Huțucă. Vrem să îi asigurăm pe români, că această campanie internă nu afectează guvernarea, a spus Cîțu. 

Cîțu mai spune că pentru prima oară în primul trimestru din 2021, creșterea economică a fost pe investiții.

UPDATE 14 

În cadrul evenimentului, a mai vorbit și Victor Paul Dobre, coordonator regional PNL.

Dobre spune că, în 2024, la viitoarele alegeri, Constanța va fi din nou ținta PSD.

UPDATE 13

Urmează să ia cuvântul Siegfried Mureșan, europarlamentar. 

Sunteți o organizație model, în toate localitățile. V-am văzut mergând din poartă-n poartă, serioși și muncitori. Deciziile pe care organizația PNL Constanța le-au aluat au fost corecte. Principala sursă de dezvoltare pentru Constanța vor fi fondurile europene.,a spus europarlamentarul. 

UPDATE 12

Urmează la cuvânt Emil Boc, primarul Clujului. 

Împreună putem fi puternici. Îl admir pe președintele Huțucă, pentru capacitatea de a face echipă. Atenție, domnule Cîțu, vom avea o nouă stea pe cerul economiei românești, Constanța!, a spus Boc.  

UPDATE 11

În acest moment, ia cuvântul Ionel Danca, deputat și purtător de cuvânt al PNL.

Am înțeles secretul organizatiei de la Constanța: aici fiecare este un lider si mai merituos e să fii liderul unor oameni puternici. Mă refer la Bogdan Huțucă, care respectă opinia membrilor de partid și îl felicit.

UPDATE 10 

Urmează la cuvânt, Rareș Bogdan, europarlamentar PNL.

Îl felicit pe omul pe care l-am promovat, vreau să il felicit pe Vergil Chițac, primarul Constanței.

În politică nu poți de unul singur, decât în echipă. Sunt absolut convins ca în campania din 2024, vom putea folosi echipa Chițac-Mihai Lupu ca exemplu, într-un parteneriat cu premierul nostru Florin Cîțu

UPDATE 9 

Urmează Antonel Tănase, deputat, fost sef al SGG.

Astăzi la Constanța este confirmată o echipă care merită respect!, a precizat deputatul. 

UPDATE 8

 Urmează alocuțiunile invitaților: președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și președinte al PNL Suceava. 

 Am venit să salut performanta PNL Constanța la ultimele alegeri. Ați intrat în topul filialelor care a cucerit administrația locală și vă felicit. Alegerile în PNL se vor termina în curând, sperăm că cei mai câștigați să iasa românii, ei au nevoile de măsurile noastre.


Flutur, care este un susținător al lui Florin Cîțu, cere o limpezire doctrinară, reforma administrativă în favoarea oamenilor, susținerea antreprenorilor și a mediului privat și apărarea identității naționale a poporului român.

Primarii așteaptă de la guvern proiecte concrete, a adaugat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


UPDATE 7

Pe ordinea de zi sunt 16 puncte pe ordinea de zi a CCJ! Prin vot deschis a fost aprobată ordinea de zi a secretariatului tehnic și componenta de numărare a voturilor. 

UPDATE 6

 Preia cuvântul, Marian Crușoveanu, deputat, secretarul general al PNL Constanța. Cvorumul conferinței de alegeri este întrunit.


UPDATE 5

Se intonează imnul de stat al României. 

Președintele PNL, deputatul Bogdan Huțucă, deschide conferința de alegeri. Salută prezența invitaților de la centru și a delegaților. 


UPDATE 4

Ludovic Orban și Florin Cîțu au intrat în sală. Începe evenimentul. 

UPDATE 3 

În aceste momente, a ajuns la eveniment și premierul Cîțu. 

UPDATE 2 


La eveniment a ajuns și Ludovic Orban. Întrebat dacă primarul Chițac mai are susținerea lui, Orban a răspuns că primarul a venit cu un program, program care nu se face imediat și că, primarul Chițac are în vedere promisiunile electorale făcute. 

Orban nu a vrut să comenteze despre cum arată Constanța, a spus că se abține. 
UPDATE 1

La eveniment au început să sosească cei așteptați: Boc, Flutur, Ciucă, Bode, Victor Paul Dobre. 

Liberalii constănţeni îşi stabilesc astăzi noua conducere a organizaţiei judeţene.

Evenimentul are loc la Casa de Cultură din Constanța, de la ora 18.00.

În cadrul Conferinței județene, cei aproape 500 de delegați vor alege președintele organizației, prim-vicepreședinții, vicepreședinții dar și componența noului birou județean.

Orban și Cîțu caută susținerea liderilor din PNL Constanța, având în vedere că organizația județeană va avea printre cei mai numeroși delegați la Congresul PNL din 25 septembrie.

Liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, și prim ministrul Florin Cîțu  ajung la Constanța, unde participă la alegerile din organizația județeană. 

Aceștia caută, la Constanța, susținerea lui Huțucă  și a organizației PNL Constanța, în cursa pentru alegerile interne.

Alegerile din organizația județeană se desfășoară fără emoții, având în vedere că deputatul Bogdan Huțucă este singurul candidat la funcția de președinte al PNL Constanța. De altfel, nici pentru celelalte funcții puse la bătaie în aceste alegeri nu există contracandidați.
 
La alegerile judeţene vor fi prezenţi atât preşedintele Ludovic Orban, cât şi premierul Vasile Cîţu, ambii înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte la nivel national, dar și primarul de la Cluj, Emil Boc, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, europarlamentarii – Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan, miniştrii Neculai Ciucă, Lucian Bode, Virgil Popescu şi Raluca Turcan și mai mulți lideri liberali, precum: Alina Gorghiu, Robert Sighiartău, Pavel Popescu, Monica Anisie, Victor-Paul Dobre sau Ionel Dancă.
 
Revenind la alegerile de la Constanţa, iată lista de candidaţi:

Deputatul Bogdan Huțucă candidează pentru un nou mandat de președinte al organizației județene a PNL Constanța.

Pentru funcția de Prim-Vicepreședinte strategii politice și comunicare s-a înscris preşedintele organizaţiei municipal, Septimiu Bourceanu;
Pentru funcția de Prim-Vicepreședinte politici publice s-a înscris Silviu Coşa (prefectul judeţului Constanţa).

Pentru funcția de Vicepreședinte al Departamentului pentru Strategii și Relații Politice s-a înscris Vasile Delicoti (primarul comunei Poarta Albă);

Pentru funcţia de Vicepreşedinte al Departamentului Imagine, Comunicare, Relaţii cu mass-media și purtător de cuvânt, s-a înscris George Niculescu (secretar de stat la Energie);

Pentru funcția de Vicepreședinte al Departamentului pentru Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene s-a înscris Cristian Radu (primarul municipiului Mangalia);

Pentru funcția de Vicepreședinte al Departamentului pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni s-a înscris Valentin Vrabie (primar municipiul Mangalia);

Pentru funcția de Vicepreședinte al Departamentului pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului s-a înscris Liviu Negoiţă (primar oraşul Cernavodă);

Pentru funcția de Vicepreședinte al Departamentului pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală s-a înscris Florin Mitroi (primar comuna Valu lui Traian);

Pentru funcția de Vicepreședinte al Departamentului pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport s-a înscris Ancuţa Belu (primar comuna Mihail Kogălniceanu);

Pentru funcția de Vicepreședinte al Departamentului pentru Politici în Sănătate s-a înscris Iulian Soceanu (primar oraşul Techirghiol);
Pentru funcția de Trezorier s-a înscris consilierul local Costin Avătavului;

Pentru cele 15 funcții de membru s-au înscris un număr de 16 candidați, și anume: Stelian Bucovală, Sorin Ciutureanu, George Cojocaru,  Constantin Chirilă, Ovidiu Cupşa, Stelian Gima, Eugen Iliescu, Viorel Ionescu, Drumea Mihnea, Mugur Mitrana, Robert Şerban, Gheorghe Moldovan, George Scupra, Cicilia Şerbănescu,  Iulian Tudorache, Petre Urziceanu.

Pentru funcția de Președinte al Comisiei Județene de Revizie și Cenzori s-a înscris Dan Pîndichi.

Pentru funcția de Președinte al Curții Județene de Onoare și Arbitraj s-a înscris Alexandru Timofte.

Parlamentarii, Marian Cruşoveanu, Bogdan Bola, Mircea Banias,  preşedintele CJC Mihai Lupu şi primarul Vergil Chiţac sunt de drept vicepreşedinţi în conducerea judeţeană.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
Alegeri în PNL Constanța. Ultima zi de depunere a candidaturilor. Bourceanu și Coșa, „locotenenții” președintelui Huțucă
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri interne în USR PLUS. Fostul ministru al Justiției, deputatul Stelian Ion îl susține pe Dan Barna

17 Sep 2021 969

UPDATE. Liberalii constănțeni vor susține candidatura lui Florin Cîțu la Congresul PNL din 25 septembrie

16 Sep 2021 2572

Remus Negoi, senator de Constanța - „Dan Barna este cel mai potrivit președinte pentru USR PLUS”

16 Sep 2021 850

Parlamentarii AUR au protestat. Mateescu - „Controlul parlamentar asupra Guvernului a fost cenzurat"!

16 Sep 2021 691

Peste 1500 de membri USR PLUS de la Constanța votează începând de astăzi pentru desemnarea viitorului președinte al partidului

15 Sep 2021 1005

USR Constanța insistă pe necesitatea modificării Regulamentului spațiilor verzi

13 Sep 2021 2047

Mesajul pe care l-a transmis Familia Regală în memoria Flaviei Bălescu-Coposu

09 Sep 2021 816

Decizie BPN. Parlamentarii PNL Constanța nu vor participa la ședința plenurilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului

09 Sep 2021 2058

ZIUA LIVE. Care sunt proiectele ce vor putea fi finanțate prin programul de investiții pentru primării „Anghel Saligny”?

08 Sep 2021 1571

#citeșteDobrogea Deținutul politic dobrogean Mirel Stănescu - „Şi mă pune să rup stuful cu dinţii“

08 Sep 2021 1679

Ioana Mihăilă. „Eu nu am niciun orgoliu politic” (video)

07 Sep 2021 402

Bogdan Huțucă, deputat PNL Constanța - „Nu există doar România orașelor mari, există și România orașelor mici, a comunelor și a satelor"

07 Sep 2021 1703

Despre marele reformator Mihail Kogălniceanu, istoric, publicist și om politic

06 Sep 2021 1806

Ce spune Florin Cîțu despre schimbarea din funcție a prefecților USR PLUS

04 Sep 2021 674

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Bola - „Deja nu ne mai crede nimeni. Totul pare o schemă pregătită din timp și orchestrată de mai sus"

04 Sep 2021 2539