Modificare legislativă în sprijinul femeilor care divorțeaza! Ce propune senatoarea de la Constanța, Edvochia Aelenei





Senatoarea Edvochia Aelenei a depus  amendamente la codul civil pentru a rezolva o problemă mai puţin cunoscută.

„Femeile cu care discut în viaţa mea şi cele care îmi scriu petiţii la cabinet mi-au semnalat că aceasta există şi că, în unele cazuri, le îngreunează viaţa.

 
Starea actuală a lucrurilor: dacă o femeie divorţează prima oară şi alege să păstreze numele soţului, în cazul în care va mai trece o dată în viaţa printr-un divorţ, judecătorul îi lasă doar două opţiuni: a rămâne în acte cu numele primului soţ sau al celui de al doilea.
 
Ce se schimbă: odată ce amendamentul va fi votat, indiferent prin câte căsnicii a trecut o femeie, aceasta va putea să ceară unui judecător, prin procedură simplă, întoarcerea la numele din certificatul de naştere.
 
Pare o problemă marginală, dar statistic, un număr semnificativ de femei se confruntă cu ea. Voi convinge Senatul să o rezolvăm rapid şi eficient prin amendamentele pe care le depun", susține parlamentarul constănțean de la Partidul Alternativa Dreaptă.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.