Multe dintre primarii nu pot rezolva problema incalzirii pentru populatie pana la venirea iernii

Discutii despre caldura cu usile inchise

Cu usile inchise, conducerea Prefecturii si primarii unor localitati au analizat situatia cu privire la asigurarea incalzirii pentru populatie in perioada de iarna * Primaria Medgidia cauta solutii pentru identificarea fondurilor prin care sa se efectueze reparatiile la reteaua de alimentare cu energie termica * Primariile ar putea fi imputernicite sa ridice de la directiile de munca tichetele pentru incalzire ce le revin persoanelor care nu au posibilitatea sa-si plateasca facturile pentru incalzire

Conducerea Prefecturii Constanta a programat, ieri, o sedinta a Comitetului Operativ-Consultativ la care au participat primari sau viceprimari ai localitatilor cu probleme in ceea ce priveste asigurarea incalzirii locuintelor in perioada de iarna. Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise, iar ziaristii au ramas in afara lor chiar daca in Sala Ovala se discuta o problema de importanta pentru toti cetatenii judetului. Concluzia ce s-ar putea trage dupa incheierea sedintei este ca la Medgidia, Ovidiu si Navodari vor fi probleme in ceea ce priveste alimentarea cu energie termica a locuintelor. Mircea Talasman, viceprimarul municipiului Medgidia, a sustinut ca doar cinci din cele 18 centrale termice din oras pot sigura furnizarea agentului termic. Blocurile arondate celorlalte 13 centrale sunt debransate de patru ani, iar asociatiile de locatari ar trebui, pentru a beneficia de caldura, sa se implice in repararea conductelor din subsoluri. "Pentru punerea la punct a retelei de termoficare din municipiu, Primaria se poate angaja in repararea si verificarea retelei, dar numai pana la intrarea in blocuri, precum si de procurarea combustibilului necesar functionarii centralelor", a declarat Mircea Talasman. Viceprimarul considera ca problema incalzirii nu va putea fi rezolvata in totalitate pana la venirea iernii pentru ca administratia locala nu dispune de sumele necesare efectuarii reparatiilor si procurarii combustibilului. Administratia locala din Ovidiu cauta, la randul ei, solutii pentru ca in aceasta iarna cele 250 de apartamente din oras sa fie incalzite. Problema nu consta in procurarea combustibilului sau reparatii la reteaua de termoficare. Centralele pe gaz instalate la blocuri au fost predate, prin protocol, de societatea care le-a instalat si le-a exploatat o anumita perioada de timp. Ion Podaru, primarul orasului Ovidiu, a declarat ca saptamana viitoare a programat o intalnire cu reprezentantii locatarilor din blocurile in care exista astfel de centrale, pentru a discuta posibilitatea preluarii acestora la asociatiile de proprietari. Primarul considera ca vor putea fi depasite aspectele legate de exploatarea si intretinerea centralelor, probleme care ii sperie cel mai tare cetateni. La Navodari, furnizarea agentului termic catre populatie depinde doar de plata facturilor restante. Iarna ar trece fara probleme pentru cetatenii localitatii daca sumele restante pentru serviciile prestate ar fi achitate.

Solutii juridice pentru evitarea aglomeratiei

Tot la sedinta de ieri s-a discutat despre modul in care beneficiarii ajutoarelor pentru caldura acordate de Guvern vor intra in posesia tichetelor valorice. Directiile judetene de munca sunt institutiile prin intermediul carora tichetele trebuie sa ajunga la beneficiari dupa ce primariile vor intocmi dosarele in baza carora vor fi acordate ajutoarele pentru caldura. Pentru a nu forma cozi interminabile la ghisee si pentru a scuti de drumuri inutile pe cei ce ar trebui sa primeasca ajutor de la stat, membrii COC au luat in consideratie doua solutii juridice pentru rezolvarea problemei. Astfel, primariile ar putea fi imputernicite legal sa ridice tichetele in numele beneficiarilor din fiecare localitate in parte sau tichetul ar putea ajunge, prin vointa cetateanului, direct la prestatorul de servicii. Urmeaza sa se efectueze o analiza a celor doua variante si apoi sa se aleaga cea mai eficienta forma prin care atat cetatenii, cat si furnizorii de servicii sa primeasca ceea ce li se cuvine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 871

RAJA Constanța Consumatorii din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus rămân fără apă la robinete

28 Apr 2024 2506

RAJA Constanța Se execută lucrări de întreținere a rezervoarelor din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus!

26 Apr 2024 437

DRDP Constanța Atenție! Se fac lucrări de întreținere pe Autostrada Soarelui

25 Apr 2024 424

RAJA Se oprește apa în Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus! Vezi când

25 Apr 2024 460

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 408

CNSC a anulat procedura de atribuire a contractului de servicii de reparații și întreținere a autovehiculelor de la Canalel Navigabile SA

23 Apr 2024 380

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 458

Primăria Hârșova a bătut palma cu Electro Bulgaru BMS SRL! Ce prevede contractul și care este valoarea

11 Apr 2024 479

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 620

Licitații publicePrimăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 501

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1154

Primăria Năvodari, județul Constanța a cumpărat servicii de mentenanță pentru iluminatul public

05 Mar 2024 719

Soluția oferită de magistrații Curții de Apel Constanța în procesul dintre Team Force Security SRL și mai multe societăți

02 Mar 2024 668

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 698