Pomacost inghite bani publici degeaba

1172007255.jpg

In spiritul unei transparente totale, Primaria Constanta isi posteaza realizarile la adresa de Internet a institutiei. Contractele incheiate cu diferite firme pe bani publici se dovedesc a fi insuficiente din cauza insensibilitatii spiritului civic. Parcul situat in spatele complexului din Faleza Nord nu mai are nevoie de niciun comentariu. Luate la intrebari, autoritatile locale dau vina pe bunul simt al contribuabilului.

Pe site-ul Primariei Constanta, la rubrica realizari, categoria locuri de joaca, figureaza locatia unui parc situat in spatele complexului Faleza Nord. Ajunsi la fata locului ne intampina o placuta "Acest parc este amenajat si intretinut de Primaria Municipiului Constanta, Consiliul Local Municipal prin SC Pomacost SRL". Realitatea era de-a dreptul deplorabila, in cel mai adevarat sens al cuvantului. Primul lucru sesizat a fost mizeria, cosurile de gunoi fiind pline cu ambalaje, zona fiind cu adevarat insalubra din acest punct de vedere. Ceea ce ne-a frapat a fost existenta unei gropi cu diametrul de aproximativ patru metri, sapata la marginea parcului, in care erau aruncate diverse resturi. Destinatia craterului este necunoscuta dupa cum ne-a declarat directorul Directiei de Gospodarire Comunala, Tudorita Tolea. "Prin contractul de salubrizare pe care primaria l-a incheiat, firma contractanta este obligata sa asigure curatenia parcului, cat despre existenta unei astfel de gropi, nu am idee", s-a disculpat Tolea. Reprezentantul SC Pomacost SRL, prin vocea directorului tehnic Angelica Chipaila, sustine ca in caietul de sarcini preluat prin licitatie publica "gunoiul de pe spatiul verde ne intra in atributii, insa nu este vina noastra ca bate vantul si nu sunt curatate pubelele". In ceea ce priveste dotarile, panourile de baschet sunt lipsite de inel, toboganul se afla intr-o stare avansata de degradare, iar cele patru leagane sunt situate in imediata vecinatate a masinilor ce stationeaza in parcul devenit astfel parcare pentru locatari. Este clar faptul ca primaria "incurajeaza" activitatile sportive ale tinerilor, lucru sugerat de bucata de beton aruncata in mijlocul terenului de baschet. "Nu este vina noastra ca locatarii arunca gunoiul menajer in aceasta zona", a declarat Tudorita Tolea. Nu putem spune cu exactitate daca spiritul civic in aceasta zona poarta vina principala, insa un singur lucru este clar, firmele delegate cu salubrizarea zonei au incheiat contracte pe banii publici pentru a evita astfel de situatii.

Scris de: {autor}Bogdan ISOFACHE{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 517

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 782

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 533

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 915

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1528

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 407

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 456

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1892

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 696

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1065

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 986

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 664

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 829

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 698

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 979