Primarul de Ciocarlia, tinta Prefecturii

Comisie complexa pentru ilegalitatile lui Marghiol

Consilierii locali il acuza pe Marghiol de abuz in functie * Acesta este invinuit ca, la moartea fratelui sau, a arborat drapelul in berna pe cladirea primariei, obligandu-i pe angajatii institutiei sa participe la inmormantare si sa contribuie la funeralii, neaparat, cu coroane * Marghiol a fost cercetat de politie pentru furt de apa din canalele societatii de imbunatatiri funciare * O parte a locuitorilor il acuza de comportament despotic, dar si de faptul ca ii bate fara motiv * Din aceasta cauza el este poreclit "Satrapul" * Pentru aceste ilegalitati, dar si pentru altele, o comisie complexa constituita din ordinul subprefectului Nicolae Moga, si in frunte cu acesta, se va deplasa astazi la Ciocarlia, unde va incerca sa elucideze toate acuzatiile care i se aduc

Primarul de la Ciocarlia este, fara indoiala, una dintre personalitatile din judet, remarcandu-se prin deciziile extravagante luate de-a lungul "domniei" sale. Una dintre deciziile sale, caracteristica marilor dictatori din perioada comunista, care a socat locuitorii comunei a fost legata de moartea fratelui primarului. Cu ocazia funeraliilor, primarul Marghiol a declarat, la vremea respectiva, un fel de doliu comunal si a dispus arborarea, pe sediul primariei, a tricolorului in berna dupa decesul fratelui sau. Asta nu a fost singura decizie controversata luata de Niculae Marghiol. Acuzat, de propriii consilieri locali din localitate, de alte abuzuri, se pare ca steaua norocoasa a primarului a cam inceput sa apuna incet, dar sigur. In cadrul unei sedinte de consiliu comunal, consilierii locali au intocmit un proiect, votat de cei prezenti, care l-a lasat pe primarul Niculae Marghiol fara masina de serviciu si fara telefonul mobil din dotare. Consilierii locali au prezentat o expunere de motive in care se precizeaza faptul ca Marghiol nu a respectat hotararea consiliului local care prevede parcarea autoturismului marca Cielo, proprietatea primariei, in spatiul institutiei, intre orele 16.00-08.00. Mentionam ca primarul foloseste autoturismul in interes personal si il parcheaza la domiciliul sau, in orasul Medgidia. Consilierii sustin ca aceeasi situatie se intampla in zilele nelucratoare. Mai mult decat atat, la solicitarea CL, primarul a refuzat sistematic intocmirea de acte justificative pentru folosirea acestui autoturism. Drept urmare, primarului i-a fost ridicat dreptul de folosinta asupra masinii si telefonului mobil pe care-l utiliza in interes personal, in timp ce toate facturile erau achitate din banii locuitorilor comunei.

Marghiol fura apa consatenilor

Despre electoratul lui Marghiol putem spune ca se rezuma doar la baietii de la carciuma, pe care acestea ii cinsteste ori de cate ori are drum prin fata bodegii. Mai multi locuitori din Ciocarlia sunt cercetati de politisti, fiind acuzati de furt de apa din sistemele de irigatii. Miercuri, lucratorii postului de Politie din localitate, impreuna cu o echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Medgidia, au fost solicitati sa se deplaseze la o sola care apartine primarului comunei, Niculae Marghiol, unde s-a constatat ca acesta iriga sola de zece hectare prin decuparea malului unui canal de irigat, prin cadere. In timpul cercetarilor, la care au participat si angajati ai SNIF Constanta, s-a luat masura obturarii celor doua rigole, deoarece Marghiol nu achitase valoarea de 17 milioane de lei, care reprezenta contravaloarea apei consumate anterior. Politistii au mai constatat ca, in aceeasi zona, mai sunt inca sapte persoane care fura apa din acelasi canal, prin acelasi sistem, ca din propria sursa de apa, desigur, fara nici un fel de contracte si tot fara sa plateasca. Gheorghe Iordache, directorul general al SNIF Constanta, a declarat ca "Marghiol a fost atentionat de mai multe ori sa-si achite contravaloarea apei luate din canale si sa intre in legalitate, prin semnarea contractului cu societatea noastra, dar nu s-a conformat, desi l-am avertizat in nenumarate randuri, verbal si scris". Iordache ne-a mai spus ca primarul localitatii sfideaza efectiv legea si ca va trebui sa plateasca daunele pe care le-a produs societatii de imbunatatiri funciare. Surse din cadrul societatii ne-au declarat ca au mai fost cazuri de furturi de apa, sporadice, dar nu intr-o asemenea cantitate, in care sa se irige zece hectare de floarea-soarelui. In replica la cele spuse de directorul general al SNIF, Marghiol ne-a declarat ca el a platit tot, are facturi si tot ce trebuie, numai ca "niste criminali de la irigatii nu tin cont de situatia grea in care se afla astazi agricultura judetului si ca incearca sa-si atraga electoratul prin astfel de metode, fara sa stie ca oamenii din sat au intors sute de hectare cu culturi calamitate". Societatea evalueaza pagubele produse de cei care au tras apa din canale fara sa plateasca si, eventual, in functie de prejudiciu, sa li se intocmeasca si dosare penale pentru furt. Datorita intarzierilor punerii in posesie a proprietarilor, in conformitate cu legile fondului funciar, in Comisia judeteana de fond funciar de anul trecut Niculae Marghiol a fost suspendat din functia de presedinte al comisiei locale de fond funciar. Masura survine ca urmare a nerespectarii solicitarilor Prefecturii si a numeroaselor adrese remise lui Marghiol in care era somat sa grabeasca improprietarirea cu pamant a locuitorilor care au intrat in posesia titlurilor de proprietate.

Moga ii va cere demisia lui Marghiol

Toate aceste lucruri i-au dat de gandit subprefectului Nicolae Moga, care intentioneaza astazi sa faca un control la Primaria Ciocarlia. Moga a precizat ca trebuie neaparat actionat in chestiunea primarului Marghiol, intrucat acolo exista acumulate foarte multe ilegalitati. "Eu am sa ascult si punctul de vedere al primarului, dar asta in conditiile in care isi va exprima disponibilitatea. Oricum, ii voi sugera sa demisioneze, pentru ca altfel voi fi obligat sa iau masuri coercitive", a mai adaugat Moga. Subprefectul este de parere ca in comuna Ciocarlia s-au adunat foarte multe nereguli si acestea trebuie clarificate astfel incat sa primeze interesul comunitatii locale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 968

Unul din cei mai apreciați comentatori sportivi, Octavian Vintilă, s-a stins din viață

20 Apr 2024 659

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 888

Marți, 16 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în Cupa României. „Hai la meci!“

16 Apr 2024 708

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 1189

Volei CSM Constanța va lupta pentru locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 910

Volei. Miercuri, 10 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, al doilea meci al întâlnirii din play-off

10 Apr 2024 610

Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia, s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024

06 Apr 2024 901

Volei CSM Constanța a câștigat setul întâi, dar a cedat în prima dispută cu Steaua București

06 Apr 2024 762

În unele publicații din România a apărut știrea falsă că legendarul antrenor Emeric Ienei ar fi murit!

04 Apr 2024 897

A murit, la 98 de ani, Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul din România. „Drum lin, nea Tică!“

03 Apr 2024 941

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Mar 2024 871

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 817

Farul Constanța Astăzi, 17 martie 2024, e ziua de naștere a lui Ștefan Petcu. Fostul mare fotbalist a ajuns la 67 de ani

17 Mar 2024 1641

CSM Constanța Două victorii în trei meciuri. Baschetbaliștii Under-13, pe locul doi după turneul de la Galați

14 Mar 2024 681