Politic

PNL „PSD și ALDE, dispreț față de problemele constănțenilor”

După ședința de astăzi a Consiliului Județean Constanța, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a trimis un comunicat de presă în care susține că „PSD și ALDE au arătat astăzi, 30 iulie, încă o dată, că nu au înțeles absolut nimic din votul din 26 mai, manifestând un vădit dispreț față de problemele reale ale cetățenilor, votând împotriva comunităților locale, împotriva cetățenilor județului“.
 
„În ultimele zile, PNL, PMP și ALDE au negociat și au căzut de acord asupra faptului că toate comunitățile locale din județ au dreptul la condiții civilizate de trai, printr-un acces transparent la sursele publice de finanțare. Mai exact, alocarea banilor către primării ar trebui să se facă în mod echitabil, în funcție de nevoi și probleme, iar primul pas în acest sens ar fi trebuit să fie înființarea Comisiei de analiză a solicitărilor unităților UAT.
 
Din păcate, dominat de orgolii și frustrări personale, președintele CJC Horia Țuțuianu a „cumpărat” la pachet voturile ALDE, tranzacție de nerefuzat pentru un partid mic care pare că își semnează cu litere tot mai apăsate dispariția de pe scena politică.

Prin votul de astăzi, PSD și ALDE au lăsat doar în mâna lui Țuțuianu banii județului, care a decis că locuitorii județului sunt de două feluri: cei care au dreptul la civilizație și cei care nu contează.
 
PNL dorește să asigure șanse egale la dezvoltare tuturor localităților județului. Fie că vorbim de școli, grădinițe, dispensare sau spitale, drumuri, canalizare sau alimentare cu apă și gaze, constănțenii trebuie să aibă acces la toate aceste servicii fără să plătească în mod meschin prețul votului politic din alegeri. PNL Constanța a înțeles mesajul cetățenilor și că schimbarea clasei politice trebuie să vină în primul rând din interior. Iar efectele se văd în primul rând în raport cu constănțenii, în raport cu nevoile și problemele lor. Solidari cu cetățenii, liberalii spun STOP hemoragiei discreționare de fonduri publice doar acolo unde interesele dictează“, se mai arată în comunicatul remis presei de către președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă. 

Citește și:

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Pleșoianu, anunţ despre candidatura pentru alegerile prezidențiale

22 Sep 2019 385

BEC a înregistrat candidatura lui Dăncilă și cea a lui Paleologu. Ce a spus Viorel Cataramă după ce a lui a fost respinsă

21 Sep 2019 600

Klaus Iohannis în turneu electoral în inima Olteniei. Ce au scandat fanii

21 Sep 2019 554

Reuniunea APCE Vişan (PSD) - „Statele din Marea Neagră au nevoie de o cooperare pentru a-şi atinge interesele legitime şi potenţialul maxim de dezvoltare“

20 Sep 2019 429

Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale

19 Sep 2019 402

Viorica Dăncilă - "Guvernul nu o susţine pe Laura Kovesi pentru şefia Parchetului European"

19 Sep 2019 439

Premierul Dăncilă ”Vom merge în Parlament pentru remaniere”

18 Sep 2019 272

Senatorul Mihu îi solicită şefului ANPC să prezinte o strategie de control al calităţii produselor alimentare comercializate în şcoli şi licee

18 Sep 2019 334

Huţucă (PNL) - „PSD a scos din puşcării violatorii, tâlharii şi traficanţii, ca să le umple cu cei care au uitat să-şi plătească taxele şi impozitele la stat!“

18 Sep 2019 570

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis, prezent la Constanţa. „PSD rămâne un pericol pentru România“

16 Sep 2019 781

Viorica Dăncilă merge în SUA pentru fotografii de campanie, alături de Teodorovici și Mănescu

15 Sep 2019 607

Viorica Dăncilă propune partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor

13 Sep 2019 491

Senatorul Ion Popa, preşedinte ALDE Constanţa - „Nu părăsesc partidul, aici am găsit adevăratul filon liberal!“

13 Sep 2019 497

Viorica Dăncilă „Nu îmi este teamă să mergem în Parlament. Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele”

12 Sep 2019 504

Reacții la propunerea prof. Camelia Gavrilă ca ministru al Educației

12 Sep 2019 1113