Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

Probleme cu Alianța Dreptei Unite, după ce Biroul Electoral Central a respins formarea sa. Drept urmare, cele trei formațiuni politice vor merge mai departe, în instanță, iar în următoarele zile am putea avea un răspuns cert de la judecătorii ÎCCJ cu privire la viitorul alianței.
 
Decizia BEC va fi contestată de USR, PMP și Forța Dreptei la Înalta Curte de Casație și Justiție, având ca suport jurisprudența consolidată a ÎCCJ în materie electorală și, în mod special, precedente referitoare la înregistrarea alianțelor electorale pentru alegerile europarlamentare. 
 
Liderii celor trei partide de la Constanța, Stelian Ion – USR, Claudiu Iorga Palaz – PMP și Bogdan Bola – Forța Dreptei au făcut precizări pentru ZIUA de Constanța, pe care le redăm mai jos.


 
Stelian Ion – „În 2020, s-a întamplat exact acelasi lucru cu alianta Usr PLUS. PSD a încercat să ne blocheze candidaturile, ne-au respins la BEC și am atacat la ÎCCJ și am câștigat. Situația este similară și așteptăm să câștigăm la ICCJ. Daca nu s-a schimbat ceva în optica ÎCCJ argumentele fiind aceleași, situația fiind aproape identică, ne așteptăm să câștigăm. Psdiștii și pnliștii nu o să reușească să ne blocheze pentru că au un interes comun. Mai avem răgaz să găsim formula care să treacă de obstacolele pe care ni le pun. Este un derapaj foarte puternic și foarte îngrijorător în ceea ce privește democrația din România dacă încerci prin tertipuri din astea să blochezi formarea unei alianțe electorale. Cum au facut cu comasarea așa fac cu formarea alianței.


 
Claudiu Palaz – „Poziția PSD față de alianța ADU dovedește încă o data că celor de la PSD le e frică de rămânerea pe șecherul politic a alianței liberale. Reprezintă un real pericol pentru că PNL este în scădere și ADU este opțiunea pe secțiunea de dreapta în România. Ar trebui să ne îngrijoreze nu blocare alianței și românii ar trebui să realizeze că PSD se îndreaptă în a fi un partid comunist socialist. Ne întoarcem, așadar la Ceaușescu și Stalin cu partid unic. Daca nu le era frică de competiție putea să lase orice partid pe șecherul politic. Alianța USL reload nu stă așa de bine cum s-a gândit de la început. Încearcă să elimine orice concurență”.


 

Bogdan Bola – „Este o manevră politică, menită să blocheze singura opoziție adevărată și legală din România! Majoritatea politică din Biroul Electoral Central a ignorat cu desăvârșire toate argumentele legale invocate, orbită de obsesia de a bloca ilegitim, prin orice mijloace, partidele politice de Opoziție în procesul electoral. Vom face ce ne stă în putință să nu fim reduși la tăcere de alianța PSD-PNL!”  


Citește și 

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 848

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 539

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 528