Reorganizarea ANAF, sprijinită de senatorul PSD Ştefan Mihu

Proiectul de lege privind reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost adoptat în Camera Deputaţilor după ce în noiembrie anul trecut acesta a primit vot pozitiv şi în Senat. Propunerea legislativă iniţiată de UDMR care prevede desfiinţarea direcţiilor regionale de finanţe publice şi organizarea acestora la nivel judeţean a fost intens sprijinită de senatorul constănţean Ştefan Mihu.
 
Reorganizarea activităţii ANAF a fost, de altfel, unul dintre obiectivele prioritare la preluarea mandatului său în Parlament. În Comisia de buget-finanţe a Senatului, acesta a adus zece amendamente care au întregit şi îmbunătăţit forma finală supusă votului. Prin măsurile prevăzute în proiectul de lege se va îmbunătăţi rata de colectare a taxelor şi impozitelor.
Deregionalizarea urmează să readucă administraţiile financiare la nivel judeţean, să simplifice procedura de gestionare fiscală şi să apropie administraţia de cetăţenii contribuabili. Actul normativ urmează să fie trimis preşedintelui României pentru promulgare.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reorganizarea ANAF, aprobată de guvern (DOCUMENT)

14 Mar 2024 946

Mihu, despre reorganizarea ANAF - „Se vor reînfiinţa direcţiile judeţene ale finanţelor publice, pentru îmbunătăţirea ratei de colectare şi a relaţiei cu contribuabilul“

15 Nov 2018 5996