Stelian Ion PSD și PNL au votat pentru perpetuarea pensiilor speciale la Curtea Constituțională


Propunerea legislativă privind personalul Curții Constituționale, introdusă pe ordinea de zi a plenului după o dezbatere pe repede-înainte în comisii, păstrează pensiile speciale la Curtea Constituțională, acestea urmând să fie 80% din indemnizația brută lunară de încadrare și sporurile din ultima lună de dinaintea pensionării.

USR a propus eliminarea acestor pensii, precum și a sporului de până la 15% din indemnizația lunară pe care îl primesc magistrații-asistenți cu o vechime de cel puțin 3 ani în cadrul CCR.

USR a votat împotriva legii PSD privind personalul Curții Constituționale pentru că este prost scrisă, are elemente de neconstituționalitate și perpetuează niște pensii speciale. Dacă PSD și PNL ar vrea, aceste pensii ar putea fi abrogate, ele nu intră sub incidența deciziilor CCR. Marcel Ciolacu spune că rezolvă rapid problema pensiilor speciale, dar, în loc să le desființeze, PSD și PNL votează pentru perpetuarea lor. Este o rușine și România riscă să piardă mulți bani europeni din această cauză. Iar ceea ce a fost azi în plen a fost un balamuc, nu a existat dezbatere parlamentară, pentru că așa înțeleg PSD și PNL să guverneze, prin abuzuri zilnice și prin încurajarea discursurilor extremiste”, declară Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

Ca o dovadă că PSD și PNL nu au nicio intenție să rezolve problema pensiilor speciale, proiectul USR de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor este blocat în Parlament de peste un an de zile, PSD și PNL comițând un abuz deosebit de grav prin neintroducerea lui în dezbatere parlamentară.

Mai mult de atât, PSD și PNL refuză să dezbată chiar și propriul proiect, cel de așa-zisă reformă a pensiilor speciale, conceput de Guvernul Ciucă drept răspuns la cerințele din PNRR. USR a solicitat, în repetate rânduri, introducerea acestuia pe ordinea de zi a plenului, în condițiile în care a fost depășit termenul pentru întocmirea raportului, dar PSD și PNL refuză.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.