Subsecretarul de stat Sali Negiat - unul dintre beneficiarii exproprierilor de pe A2

cap_6.jpgCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA afişează astăzi listele cu imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe amplasamentul Autostrăzii Bucureşti-Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă-Constanţa.

Este vorba despre tabelele expropriaţilor de pe raza municipiului Medgidia şi a comunei Ciocârlia, care vor beneficia de despăgubiri de la stat pentru construirea Autostrăzii A2 pe terenul lor. Tabelele vor fi afişate la sediile Consiliilor Locale din Medgidia şi Ciocârlia. Începând cu 9 septembrie, comisiile de verificare a dreptului de proprietate sau a altui drept real îşi vor desfăşura activitatea la sediile Consiliilor Locale în a căror rază teritorială se află imobilele supuse exproprierii. Titularii dreptului de proprietate şi ai altor drepturi reale au dreptul ca, în termen de 10 zile de la data afişării tabelelor, să depună cererea prevăzută la art. 5 din Legea nr. 198/2004 privind unele măsuri prealabile lucrărilor de construcţie de drumuri de interes naţional, judeţean şi local şi documentele ce fac dovada dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale.

Lista beneficiarilor de despăgubiri de pe raza municipiului Medgidia ce va putea fi consultată şi la sediul Consiliului Local cuprinde 12 persoane fizice şi familii, printre care şi pe cel al fostul deputat, din legislatura 2000-2004, al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), Sali Negiat, cât şi pe al soţiei sale, Sali Umiran. Pentru mai multe detalii l-am contactat telefonic pe Negiat Sali, actualmente subsecretar de stat al Departamentului pentru Relaţii Interetnice, care ne-a confirmat că se află pe listă alături de soţia sa, însă a precizat că nu ştie deocamdată nici suprafaţa supusă exproprierii şi nici preţul pe metru pătrat. „Printre sutele de hectare pe care le deţin în zonă era de aşteptat să se nimerească un perimetru şi pe terenul meu", a afirmat fost parlamentar, care a adăugat că suprafeţele de pământ deţinute în zona Medgidia sunt rezultatul afacerilor de care s-a ocupat în anii de după Revoluţie. Ceilalţi beneficiari de despăgubiri de la stat din zona Medgidia sunt: Marin Alexandrina, Niculina şi Florea Ciupercă, Paul Mircioiu, Victoria Bucur, Sagidan şi Nejdet Ibram, Anghel Pană şi Anghel Constantin, Ileana Păduraru, Maria Berceanu, Dorina Vaman, Elena Spânu, Marinov şi Elena-Cecilia Dan.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 964

Un fost deputat constănțean în legislatura 2000-2004 a devenit asociat și administrator la Agro Arman Taș SRL

03 Mar 2023 2171

UPDATE Uniunea Democrată Tătară cu sediul în județul Constanța a cerut, dar nu a primit statut de utilitate publică (DOCUMENTE)

10 Mar 2022 4050

Participă Muftiul Muurat Iusuf UDDTMR marchează 25 de ani de la înfiinţare

08 Jan 2015 1915