Trei copii, botezati la Cumpana, de Sf. Andrei (galerie foto)

cumpana_botez.jpgTrei copii au fost creştinaţi, ieri, la Cumpăna, cu prilejul sărbătorii Sfântului Andrei.

Astfel de evenimente au devenit o tradiţie în comuna Cumpăna. Administraţia locală, în frunte cu primarul Mariana Gâju, organizează, de ani buni, botezul unor copii aflaţi în asistenţă maternală, cu ocazia unor sărbători importante ale ortodoxiei.

Ieri, la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, au primit Taina Botezului trei copii - două fete şi un băiat.

Locuitori ai comunei Cumpăna, alături de asistenţii maternali în grija cărora se află copiii şi de naşi, au fost prezenţi la biserică, după încheierea ceremonialului religios oficiat cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei. După ce au fost botezaţi, cei trei copii - Mario Andrei, Maria Andreea şi Diana Elena Maria - au şi fost împărtăşiţi. Naşii le-au fost alături şi în acest moment.

Preotul Ion Soare ne-a declarat că fiecare astfel de moment este un prilej de bucurie. „La noi, există deja o frumoasă tradiţie, ca prin astfel de evenimente să aducem la credinţa creştin-ortodoxă suflete curate, nevinovate, care nu au avut parte de dragostea părintească. Încercăm, prin această Taină a Botezului, să le oferim dragostea de care au fost lipsiţi, iar naşii, care sunt oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de semeni, sperăm să se dovedească o garanţie pentru un bun început în această viaţă grea", ne-a declarat părintele Ion Soare.

Abandonaţi de părinţi

„Sfântul Andrei, ocrotitorul tuturor românilor, care ne-a chemat la creştin-ortodoxie, îi cheamă pe aceşti copii să-l îmbrăţişeze pe Hristos, pentru a putea dobândi Împărăţia Cerurilor", a subliniat părintele Soare. El a adăugat că este nedrept ca unii copii să fie părăsiţi de părinţi, în timp ce unele cupluri, care ar face orice pentru a avea un copil, nu pot deveni părinţi. „Datorită iniţiativei doamnei primar Mariana Gâju, aceşti copilaşi au parte de naşi care pot veghea asupra lor pe parcursul vieţii", a adăugat preotul Ion Soare. Mariana Gâju, primarul comunei, este, la rândul său, naşa mai multor copii.

Evenimentul a fost posibil prin colaborarea dintre Primăria Cumpăna - Compartimentul de asistenţă socială şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

01 Dec, 2009 10:43

Prea multa ATENTIE da jurnalismul constatean unei comune nu chiar atat de mari din judetul Constanta !!! De ce ???

Articole asemanatoare

Firme Constanța Raluca - Ioana Tufega s-a retras din Camaro Invest SRL. Cine sunt noii asociați

14 Jul 2023 1042

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 iulie 2021

27 Jul 2021 2241

Casa Mobila Simex, un brand românesc de succes

01 Jun 2014 8420