Verificari privind modul in care s-au reabilitat monumentele istorice

Incep pregatirile pentru sezonul estival

Comandamentul "Litoral" si-a inceput activitatea * Cetatea Histria va fi tinta controalelor institutiilor abilitate * Se va verifica modul in care se efectueaza transportul de la Constanta catre statiuni, si retur

Membrii Comandamentului "Litoral" s-au intalnit, ieri, pentru prima oara in acest an, in baza unui ordin al prefectului emis pe 12 martie. In afara de problemele legate strict de gospodarirea statiunilor, discutiile s-au purtat pe marginea necesitatii monitorizarii si rezolvarii eventualelor probleme inainte de inceperea sezonului estival. Membrii comandamentului au discutat despre importanta gospodaririi statiunilor, chiar daca primarii localitatilor riverane nu au participat la aceasta intalnire, despre imbunatatirea calitatii serviciilor de cazare, alimentatie publica si agrement, respectarea legislatiei in domeniul protectiei mediului. Fiecare institutie descentralizata a suferit un proces de analiza a activitatii din sezonul trecut si s-au stabilit prioritatile, pe termen scurt, in functie de specificul fiecareia, pentru vara 2004. Nu numai primariile si institutiile descentralizate au misiuni ce vizeaza pregatirea sezonului estival. Institutiile de cultura trebuie sa conceapa un program pe baza caruia monumentele istorice din judetul Constanta sa fie introduse in circuitul turistic. Trebuie sa se aiba in vedere prezentarea atractiva si moderna a marturiilor arheologice din judetul Constanta. In acest sens se va controla modul in care s-a efectuat investitia de la Cetatea Histria, dorindu-se sa se cunoasca exact daca nu cumva s-a incalcat legalitatea privind lucrarile de reamenajare si modernizare a Muzeului de Istorie si Arheologie Histria, dar si respectarea legii, in materie de constructii, in zona cetatii antice si a muzeului. Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Constanta, Mihai Petre, a declarat ca tot ce a insemnat investitie la Histria s-a facut "la vedere", fara ascunzisuri. Fondurile aferente lucrarilor de amenajare si modernizare au venit de la forurile europene, dar si Consiliul Judetean Constanta a avut propria contributie financiara. "Chiar daca de la Prefectura s-au dispus verificari privind folosirea fondurilor europene, nu exista pericolul ca operatiunile legate de obtinerea si cheltuirea fondurilor sa faca obiectul unor ilegalitati", a declarat Mihai Petre. Saptamana viitoare, institutiile abilitate au primit misiunea sa verifice tot ce inseamna transport-persoane pe traseele ce leaga Constanta de statiunile de pe litoral si punctele vamale, in ceea ce priveste gospodarirea spatiilor verzi si a cailor de acces. Institutiile reprezentate in Comandamentul "Litoral" au obligatia sa pregateasca dispozitive pentru a raporta zilnic datele privind activitatile din localitati si statiuni, date ce vor fi centralizate si transmise, ulterior, la Guvern.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul“ Constanța reabilitează fațada sălii de sport (DOCUMENT)

14 May 2024 418

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 638

Ministerul Apărării repară cazarma 2749 Mangalia! Se va realiza, printre altele, o spălătorie auto tip self service și o parcare (DOCUMENT)

11 May 2024 580

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 578

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 897

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 564

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 934

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1573

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 432

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 480

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1947

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 701

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1092

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1006

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 677