Videanu „PD-L nu s-a iubit cu PSD" (galerie foto)

scoala_pdl.jpgÎn perioada 2 - 6 septembrie are loc, la Costineşti, Şcoala de Vară a Partidului Democrat Liberal. În deschiderea lucrărilor, care a avut loc ieri, de la ora 10.00, la Complex „Vox Maris" din staţiune, au fost prezenţi, pe lângă liderii partidului din întreaga ţară, şi unii dintre cei mai importanţi reprezentanţi de la vârful formaţiunii: Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Sulfina Barbu şi Vasile Blaga. Absenţii deschiderii Şcolii de Vară a PD-L-ului au fost Gheorghe Pogea şi Elena Udrea. Alături de aceştia s-au aflat şi toţi parlamentarii constănţeni - Mircea Banias, Zanfir Iorguş, Maria Stavrositu, Constantin Chirilă.

Sunt aşteptaţi să prezinte participanţilor o serie de teme, în zilele următoare, Raluca Tucan, Emil Boc, Roberta Anastase, Mircea Toader, Monica Macovei, Cristian Preda, dar şi primari din ţară - Mircea Hava (Alba Iulia), Cătălin Flutur (Botoşani), Gheorghe Falcă (Arad), Dorin Florea (Târgu Mureş), Antonie Solomon (Craiova).

Adriean Videanu a deschis evenimentul de la malul mării cu o serie de declaraţii politice îndreptate împotriva partenerilor de coaliţie: „Nu ne mai interesează ce face PSD-ul, noi mergem înainte. E strict treaba PSD-ului să facă ce vrea, să participe la guvernare sau nu, la modernizarea statului sau nu. Noi, PD-L-ul, nu ne-am iubit şi nici nu ne iubim cu PSD-ul şi nu vom mai accepta atitudinea duplicitară a acestui partid, care dă publicităţii aşa-zise înregistrări secrete, care nu fac însă nimic altceva decât să afecteze imaginea actului de guvernare", a declarat Videanu, care a mai precizat că actuala coaliţie este rezultatul alegerilor de anul trecut, din toamnă.

La rândul său, Vasile Blaga a adăugat că PD-L-ul a ajuns să nu mai înţeleagă cum stă treaba cu „puterea", pentru că, înainte, PSD-ul spunea că este în opoziţie, dar era cu puterea, acum spun că sunt la putere, dar de fapt sunt şi în opoziţie", a concluzionat Blaga.

Theodor Stolojan a avut un mesaj ceva mai moderat, axat în special pe contribuţia PD-L la progresul ţării: „PD-L-ul este singurul partid al progresului, în timp ce PSD-ul este un partid pe care l-am considerat partener, dar care acum este o frână împotriva Guvernului".

Zilele următoare, la Costineşti, pedeliştii vor susţine seminarii pe diferite teme, ce abordează criza economică, reformele structurale ale societăţii româneşti, reforma instituţiilor statului, descentralizarea şi deconcentrarea serviciilor publice etc.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Școala Gimnazială nr. 1 din Chirnogeni va fi dotată cu echipamente digitale și mobilier. Investiție de aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

30 Apr 2024 315

Licitații Constanța Primăria Costinești vrea să atribuie contractul de delegare a gestiunii privind deșeurile municipale. La ce valoare este estimat (DOCUMENT)

30 Apr 2024 298

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 403

IPJ Constanța investește peste 100.000 de euro pentru reparațiile de la Poligonul de tragere

29 Apr 2024 302

Licitații Constanța Primăria Medgidia cumpără mobilier școlar, materiale didactice și echipamente cu peste 730.000 de euro (DOCUMENT)

28 Apr 2024 381

Licitații Constanța Primăria Ovidiu cumpără mobilier specific și materiale didactice (DOCUMENT)

27 Apr 2024 619

Licitații Tulcea Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina modernizează portul Sulina Zona Mol-Bazin Maritim-Perimetrul II (DOCUMENT)

27 Apr 2024 502

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 494

Cumpărări directe Constanța Apollo Ecoterm SRL cumpără puieți ornamentali din specia Brad de Caucaz (DOCUMENT)

27 Apr 2024 351

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 392

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea cumpără servicii de consultanță implementare cerere de finanțare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 397

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 431

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 431

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 514

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 489