Zeicu a plusat pentru colegul de partid Suplimentare de la ACN pentru Iofcea

cap_9.jpgFirma democrat-liberalului cernavodean Adrian Iofcea a obţinut recent o suplimentare a contractului încheiat pe 7 mai 2001 cu Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa.

Relatam anul trecut că, pe vreme de criză, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa s-a apucat de renovări. Instituţia condusă de democrat-liberalul Valentin Zeicu a organizat o procedură de achiziţie pentru un contract de lucrări a căror valoare estimată a fost de 1.094.900 lei fără TVA, adică de aproape 11 miliarde de lei vechi. Pe 7 mai, CNACN a încheiat contractul privind „Reabilitare tâmplărie exterioară (ferestre), corp A, B şi C şi lucrări de compartimentare, etaj II, corp A - sediu ACN" cu SC AD Power SRL din Cernavodă. Firma lui Iofcea s-a oferit să efectueze lucrările prevăzute în contract la preţul de 654.724,01 lei, adică de peste 6,5 miliarde de lei vechi. Se pare însă că banii nu au fost suficienţi de vreme ce a fost nevoie de o suplimentare. Aşa cum aflăm din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pe data 2 martie 2011, SC AD Power SRL a semnat cu CNACN un act adiţional în valoare de 119.135,55 lei.

Ce renovări s-au făcut la sediul CNACN

Concret, societatea cernavodeană s-a ocupat, aşa cum prevedea documentaţia de atribuire, de înlocuirea tâmplăriei exterioare din lemn cu tâmplărie din aluminiu, de proiectarea şi execuţia recompartimentărilor interioare la etajul II al corpului A cu pereţi din cărămidă de 12,5 cm şi parţial cu pereţi din rigips. Contractul a prevăzut, de asemenea, montarea de pardoseli din gresie pentru trafic greu şi antiderapant, parchet „dublu click", plafon casetat tip Armstrong, uşi interioare din lemn şi din aluminiu, placaje din faianţă pe pereţi, zugrăveli interioare cu lavabil, dotarea grupurilor sanitare cu cabină de duş, lavoar şi vas WC, corpuri de încălzire din oţel, protejate la interior contra coroziunii, conducte de alimentare cu apă şi de încălzire din PPR (polipropilenă), conductori electrici din cupru, aer condiţionat.

Adrian Iofcea: „Au mai vrut şi alte chestii, care n-au fost prinse în proiect"

Contactat telefonic, patronul AD Power ne-a declarat că suplimentarea a fost ocazionată de lucrări care au intervenit în plus faţă de cele prevăzute în contract. „Contractul a fost suplimentat pentru că au mai vrut şi alte chestii, care nu erau prinse în proiect. Este vorba despre instalaţii şi despre faptul că proiectantul iniţial nu şi-a dat acceptul să se dea găuri în planşeu şi a trebuit să găsim altă soluţie. Clădirea este veche, de peste 30 de ani, şi pentru efectuarea unor astfel de intervenţii este nevoie de acceptul proiectantului iniţial", ne-a declarat Adrian Iofcea.

De precizat că afaceristul democrat-liberal nu are o colaborare bună doar cu instituţiile conduse de colegii de partid, ci şi cu altele, de culoare roşie. Un exemplu în acest sens este şi colaborarea cu Primăria Cernavodă, condusă de Mariana Mircea. Aşa cum relatam în ediţii anterioare, AD Power a obţinut mai multe contracte de la Primăria condusă de Mariana Mircea. Printre aceste se numără contractul privind „Alimentare cu apă în zona Hinog - proiectare şi execuţie", în valoare de 392.320 lei fără TVA. La acesta se mai adaugă şi următoarele contracte: 113.633 lei pentru casa mortuară, 147.490 lei - reţea de canalizare zona Seimeni Nord aferentă străzilor O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu - execuţie, 22.040 lei - suplimentare la contractul reţea de canalizare zona Seimeni Nord aferentă străzilor O. Goga, T. Arghezi, R. Iordăchescu, L. Rebreanu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 august 2023

16 Aug 2023 1403