Jurnal de ConstanţaManifestări dedicate „Săptămânii Naşterii Profetului Muhammed“

O suită de manifestări cultural religioase, prilejuită de celebrarea anuală a sărbători „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed", se va derula în perioada 14-20 aprilie, organizatori fiind Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia, la Constanţa, prin ataşatul pentru Servicii Religioase şi Colegiul Naţional „Kemal Atatürk" din Medgidia.

Manifestările - reunite sub egida „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed" - vor debuta, sâmbătă, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" din Constanţa, cu un simpozion cultural religios dedicat acestui eveniment din istoria Islamului. În cadrul manifestării vor susţine prelegeri şeful Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, şi invitatul din Republica Turcia, prof. doc. dr. Ali Kaya, de la Facultatea de Teologie Islamică din cadrul Universităţi „Uludağ" din Bursa.

Evenimentul va debuta prin recitarea unui verset din Coran, iar în final va avea loc un recital de cântece religioase (ilahiuri), dedicate Profetului Muhammed (sav), interpretat de corul de elevi al grădiniţei bilingve „Zubeyde Hanim" din Constanţa.

Pentru zilele următoare sunt programate slujbe religioase susţinue la Geamia „Esmahan Sultan" din municipiul Mangalia şi la Geamia din Bucureşti.

 

Bazar de binefacere

Suita manifestărilor dedicate sărbătorii „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed" va include atât simpozioane, cât şi manifestări religioase care vor fi organizate pe data de 17 aprilie, în intervalul orar 15.00-17.00, la Grădina Botanică din Galaţi. De asemenea, la sediul Centrului de Educaţie şi Cultură al Muftiatului Cultului Musulman din România, de pe strada Bogdan Vodă nr.75, va fi organizat pe 16 aprilie, începând cu ora 11.00, un bazar de binefacere coordonat de doamnele care învaţă Coranul.

La aceste manifestări cultural religioase vor participa invitaţi din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România, Uniunea Democrată a Turcilor din România şi membrii comunităţii musulmane, care sunt aşteptaţi să participe pentru a cunoaşte viaţa Profetului Muhammed. Potrivit secretarului eparhial Memiş Octail, manifestări cultural religioase dedicate săptămânii naşterii Profetului Muhammed se vor derula în toate ţările Balcanice sub egida Muftiatelor.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 31

Surse Daniel Rafte, reținut de poliție 24 de ore, după ce ar fi șicanat în trafic alt șofer

30 Apr 2024 196

Un hotel din Eforie Nord va fi supraetajat de Soft 92 SRL. Iată răspunsul APM Constanța

30 Apr 2024 128

IPJ Constanța Bărbații implicați în scandalul din seara de Florii, sub control judiciar

30 Apr 2024 202

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 147

Firme Constanța Doi asociați au fondat firma Mobilăpeplacultău SRL. Unde se află sediul

30 Apr 2024 202

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța caută servicii de pază!

30 Apr 2024 214

Evenimente Constanța de 1 Mai Artiști îndrăgiți cântă la mare în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor

30 Apr 2024 336

O firmă de plasare a forței de muncă a fost înființată în Constanța. Cine o conduce

30 Apr 2024 263

Firme Constanța A fost înființată o nouă agenție imobiliară. Iată cine este fondatorul

30 Apr 2024 256

Primăria Constanța anunță un nou pas pentru construirea garajului de autobuze

30 Apr 2024 238

Licitații Constanța Primăria Costinești vrea să atribuie contractul de delegare a gestiunii privind deșeurile municipale. La ce valoare este estimat (DOCUMENT)

30 Apr 2024 231

Un imobil de pe strada Trandafirului din Constanţa va fi supraetajet. Undă verde de la Municipalitate pentru SC Vepan SA

30 Apr 2024 252

Matei Paris și Brigitte Belu, cicliști la CSM Constanța, medaliați cu argint la ultimele întreceri interne (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 288

Fotoreportaj Cum arată Faleza, marea și Cazinoul din Constanța în ultima zi din luna aprilie (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 501