Liderul de opinie Împart nedreptatea în Inspectorat

O profesoară, aflată de aproape 21 de ani în învăţământul special constănţean, ameninţă cu greva foamei. Dascălul acuză că i-a fost furat dreptul la gradaţia de merit şi, deşi a sesizat acest fapt în repetate rânduri, nu a găsit până în momentul de faţă înţelegere nici de la fosta conducere a ISJ, reprezentată prin Elena Buhaiev, nici de la actuala conducere, asigurată prin Aliss Andreescu. Nedreptatea a fost reclamată şi la Ministerul Educaţiei. Au trecut deja 30 de zile şi niciun răspuns de la minister. „Sunt hotărâtă să fac greva foamei în faţa Inspectoratului Şcolar", a mărturisit prof. Lucica David.

Pentru unii - favoruri, pentru alţii - bătaie de joc

Sub conducerea Elenei Buhaiev, în prezent inspector şcolar adjunct, comisia de acordare a gradaţiilor din ISJ a săvârşit o serie de abuzuri, susţine dascălul. „Profesorii din Centrele şi Cabinetele de Asistenţă Psihopedagogică au beneficiat de un număr de patru locuri din cele şapte care ne-au fost alocate, deşi ei sunt mai puţini. Vorbim de un total de 112 cadre didactice. Noi - profesorii din cele trei şcoli speciale - suntem 180 şi am primit doar trei gradaţii", a mărturisit profesoara. Şi dacă asta ar fi totul... Profesoara mărturiseşte că centrele şi cabinetele de Asistenţă Psihopedagogică au beneficiat de cele patru locuri, toate cele patru gradaţii fiind obţinute cu punctaj inferior punctajului deţinut de ea. Şi există şi dovada acuzei - lista cu rezultate. În timp ce David Lucica a fost prima pe lista respinşilor, cu un punctaj total de 67,50, cel mai mare punctaj admis în cazul profesorilor de la asistenţă psihopedagogică este de... 66,00 puncte.

Abuzurile - trecute cu vederea de şefele de la ISJ

Deşi i-au fost sesizate abuzurile privind repartiţia injustă a gradaţiilor, fosta şefă a ISJ, Elena Buhaiev, a amânat-o pe profesoară de la o audienţă la alta, fără a o ajuta în vreun fel. Şi actualul inspector Aliss Andreescu dă din umeri şi susţine că „la ora asta, mare lucru nu se mai poate face". „O comisie se va ocupa săptămâna aceasta (n.r. - abia săptămâna aceasta!) de cele 56 de contestaţii. Se pare că au avut loc nereguli în acordarea gradaţiilor", a declarat noul inspector şcolar general. Şefa ISJ a mai menţionat că rezultatele anchetei comisiei vor fi trimise la minister şi acesta va decide ce este de făcut. Ce are de spus profesoara Lucica David cu privire la replica generalului ISJ? „În cazul meu, abuzul a avut loc la nivelul ISJ şi el trebuie să rezolve problema, nu ministerul", a declarat cu hotărâre profesoara.

Funeriu se joacă de-a recesiunea

Cât şi cum se joacă sistemul acesta netrebnic, numit mult prea pretenţios sistem educaţional, cu profesorii? Înainte de a afla cum stă treaba cu punctajul şi cu repartiţia injustă a gradaţiilor, în data de 25 mai, profesoara credea că toate problemele ei s-au rezolvat - a depus contestaţie, contestaţia i-a fost admisă şi automat profesoara a fost inclusă pe lista beneficiarilor de gradaţie de merit. A venit, însă, recesiunea! Ironic, nu? După ce au primit rezultatele la contestaţii, profesorii s-au trezit că, deşi admişi, nu sunt pe lista gradaţilor! Motivul? Ministerul Educaţiei, condus de Daniel Funeriu, a decis, atenţie!, după desfăşurarea concursului (de ce nu a luat ministerul această decizie înainte de începerea concursului?!), să reducă numărul de gradaţi, din considerente financiare, iar primii scoşi de pe liste au fost cei admişi după contestaţii!

P.S.: Strigător la cer este că, la ora la care s-au acordat gradaţiile, Inspectoratul Şcolar număra 44 de inspectori, dintre aceştia 7 sunt beneficiari ai gradaţiei de merit. Timp de 5 ani, aceştia vor primi în plus la remuneraţie 25% din salariul de bază! În fruntea listei beneficiarilor de gradaţii se află nimeni alta decât Elena Buhaiev.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 513

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 330

Oportunități de carieră la ISU Tulcea! Iată ce trebuie să știi

25 Apr 2024 343

ISU Bihor300 de locuri scoase la concurs la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

25 Apr 2024 257

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Ai nevoie de studii medii

25 Apr 2024 474

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 541

ISU Giurgiu Admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

24 Apr 2024 307

Poliția RomânăSe organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mu

24 Apr 2024 269

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” scoate la concurs două posturi de îngrijitor. Iată ce trebuie să faci

24 Apr 2024 389

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 787

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 453

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 522

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 857

Polițistă din cadrul IPJ Constanța, medaliată cu aur la Campionatul național de tenis de masă al MAI

20 Apr 2024 632

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 7421