ReplicaMurat „face din pix” terenurile statului pentru bunastarea neamurilor

Actele şi faptele primarului comunei Topalu, Gheorghe Murat, sunt puse sub semnul întrebării, atât de comunitatea locală, cât şi de Consiliul Local. Oamenii îl acuză pe primarul social-democrat de nenumărate abuzuri grosolane, pe care le comite frecvent, sfidându-l, dar şi încălcând legea în mod flagrant. Asta pentru că, după cum s-ar fi lăudat chiar primarul, are destule pile şi bani pentru a nu fi tras la răspundere. Potrivit consilierului local Constantin Baltă, în 2007 a fost organizată o licitaţie pentru achiziţionarea de către săteni a 5 loturi de teren, prin programul „Fermierul". Însă, după cum este precizat şi într-un dosar care se află pe masa anchetatorilor, sătenii s-au trezit cu alte terenuri faţă de cele pentru care licitaseră. În schimb, s-a avut grijă de fiul edilului, Nicolae Murat, şi de finul fiului, Costel Manea, dar şi de soţia unui consilier PSD, Mariana Titu.

La vremea aceea, consilierul Baltă s-a adresat primarului referitor la neregulile comise. „M-a ameninţat să-mi văd de treaba mea, că el are bani şi pile şi că nu se pune nimeni cu el. Am depus o plângere la Poliţie, apoi a ajuns la Parchetul Hârşova. Totodată, am făcut o plângere şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), de unde am primit răspuns că cele două plângeri s-au comasat. Apoi am depus plângere şi la DNA. Între timp, primarul Murat începuse din nou să mă ameninţe. Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale (NUP), pe care am atacat-o la Tribunal, dar şi Tribunalul a menţinut NUP-ul dat de Parchet", ne-a declarat Constantin Baltă. De precizat că persoanele participante la licitaţie au dat declaraţii, în cadrul anchetei, în care au menţionat că, practic, au fost furate pe faţă. Baltă susţine că anchetatorii nu au luat în considerare falsurile care sunt evidente. „Privind organizarea licitaţiilor, la dosar a fost depus un exemplar, cu membrii comisiei, iar când am cerut o copie a acestuia, secretara primăriei mi-a dat unul diferit, pe care apare altă comisie. Mai mult, în HCL nr. 17 din 28 aprilie 2006, apare un tabel nominal care nu avea ce căuta acolo, pentru că, întâmplător, eu am fost preşedintele de şedinţă la acea dată şi aş fi ştiut de el şi ar fi trebuit să fie semnat de mine. Tabelul cuprindea suprafeţele de teren ce urmau să fie scoase la licitaţie, cuprinse între 5.000 şi 6.000 de metri pătraţi. La dosarul licitaţiei a apărut un alt tabel faţă de cel aprobat de Consiliu, în care erau suprafeţe ce depăşeau 6000 de metri. Aşa a ajuns fiul primarului şi ceilalţi să dobândească terenuri cu 700-800 de metri mai mari, prin falsurile primarului. Un alt exemplu ar fi semnarea de către primar al acelor certificate fiscale pentru loturi, care nu aparţineau domeniului privat al comunei. Am aflat că nici executorul fiscal nu a vrut să se complice, şi îl înţeleg, pentru că nu a vrut să-şi bage pielea la saramură şi să-şi piardă locul de muncă. L-a lăsat pe Murat să semneze ", ne-a mai precizat consilierul.

Vilă ridicată ilegal, fără acte pe terenul aferent

O altă dovadă a abuzurilor de la Topalu este îngrădirea ilegală a unui teren de 307 metri pătraţi de către un apropiat al primarului, Dumitru Nicolae Petre. „A închis un teren cu gard, fără autorizaţie, fără să fie al lui şi fără aprobarea Consiliului. Abia apoi a depus cerere că vrea să-l cumpere. De 3 sau 4 ori consilierii i-au respins cererea, pentru că s-au simţit jigniţi de faptul că, întâi s-a înţeles cu primarul să facă gardul, apoi ce o fi o fi. Chiar dacă nu i s-a aprobat, el şi-a construit şi o vilă pe terenul respectiv, chiar pe malul Dunării. La ultima şedinţă de consiliu, i-am spus primarului să îl someze ca să dărâme gardul, însă Murat a zis că nu e de datoria lui. Să nu mai spun că, atunci când s-a iscat scandalul, Petre Nicolae ăsta m-a ameninţat cu moartea, iar Poliţia spune că nu e nici un articol de lege care să condamne ameninţarea", a mai adăugat consilierul local Baltă. Gheorghe Murat susţine că, într-adevăr, gardul şi vila respectivă nu au fost construite în mod legal: „Petre Nicolae a cumpărat terenul de la cineva care nu avea acte pe el, au făcut o chitanţă de mână. Într-adevăr, nu avea voie să construiască, a fost dat şi pe mâna Parchetului, dar a primit NUP. Abia pe urmă a depus actele pentru a-l achiziţiona prin Consiliul Local", ne-a confirmat primarul. Vom reveni şi cu alte amănunte legate de ilegalităţile primarului.

http://www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 281

IPJ Constanța investește peste 100.000 de euro pentru reparațiile de la Poligonul de tragere

29 Apr 2024 266

Licitații Constanța Primăria Medgidia cumpără mobilier școlar, materiale didactice și echipamente cu peste 730.000 de euro (DOCUMENT)

28 Apr 2024 366

Licitații Constanța Primăria Ovidiu cumpără mobilier specific și materiale didactice (DOCUMENT)

27 Apr 2024 603

Licitații Tulcea Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina modernizează portul Sulina Zona Mol-Bazin Maritim-Perimetrul II (DOCUMENT)

27 Apr 2024 466

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 473

Cumpărări directe Constanța Apollo Ecoterm SRL cumpără puieți ornamentali din specia Brad de Caucaz (DOCUMENT)

27 Apr 2024 339

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 381

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea cumpără servicii de consultanță implementare cerere de finanțare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 389

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 425

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 397

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 513

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 475

Cumpărări directe Constanța Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă, contract de furnizare de agregate de carieră și de balastieră (DOCUMENT)

22 Apr 2024 442

Licitații Constanța Achiziție de peste jumătate de milion de lei făcută de Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

22 Apr 2024 538