Apa de imbaiere, verificata dupa standarde europene

Calitatea apelor de îmbăiere din România s-a îmbunătăţit surprinzător faţă de alţi ani, arată un raport pe anul 2009 realizat de către Comisia Europeană. Mai mult, toate cele 49 de zone de îmbăiere existente în România corespund standardelor europene, iar patru zone de pe litoralul românesc sunt cu mult peste aceste standarde.

Instituţia căreia îi revine atribuţia de a prognoza şi de a gestiona poluările pe termen scurt, situate în preajma zonelor de îmbăiere, este Administraţia Naţională „Apele Române" şi tot ANAR trebuie să transmită publicului datele primite de la autorităţile de sănătate.

Şi pe litoralul românesc, ANAR, prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral, a dispus montarea a 35 de panouri pe plajă, unde s-au afişat buletine de analiză a calităţii apei, realizate de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.

Pe viitor, înainte de a intra în apă, turiştii ar putea să primească o recomandare de interdicţie sau interdicţia de îmbăiere, iar clasa de calitate a apei de îmbăiere ar putea fi marcată începând de la o stea, care înseamnă o calitate defectuoasă a apei, şi până la patru stele, calitatea excelentă a apei.

Acest proiect, propus de către Comisia Europeană, este însă în curs de elaborare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe ABADL a bătut palma cu Kity Krentz SRL, din Constanța! Vizată, zona de îmbăiere aferentă litoralului Mării Negre

23 Apr 2024 583

Temperaturile sunt ridicate, iar apa mării, perfectă pentru îmbăiere Cum comunică salvamarii cu turiştii prin intermediul steagurilor arborate pe plajă

07 Jul 2022 973

Ministerul Sănătății, precizări importante despre izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova

24 Jun 2022 994

DSP Constanța Primele analize au evidențiat calitatea foarte bună a apei de îmbăiere pe tot litoralul românesc

09 Jun 2022 2076

Recomandări Nu neglijați semnificația steagurilor de pe plajă! Roșu, galben și alb/negru (în carouri)

11 Jul 2020 3443

Cum comunică salvamarii cu turiştii prin intermediul steagurilor arborate pe plajă

10 Jul 2020 1390

DSP a testat calitatea apei de îmbăiere de pe litoral

05 Jun 2015 1704

Litoralul bulgăresc Autorităţile de la Albena neagă existenţa problemelor cu apa mării

04 Jul 2014 2543