Arta cu degetele inghetate

Elevii Liceului de Arta "George Georgescu" din municipiul Tulcea sunt nevoiti sa cante la instrumente sau sa picteze cu degetele inghetate, intrucat societatea prestatoare pentru unitatea scolara nu poate furniza, momentan, agentul termic, transmite corespondentul ROMPRES.

Directoarea liceului, Roxana Sava, a precizat ca a trimis de aproape o luna o adresa furnizorului de energie termica, pentru a asigura caldura pe perioada rece. "Am revenit asupra adresei zilele trecute, insa societatea Dalkia SRL mi-a raspuns ca inca se lucreaza si nu poate asigura acum caldura in scoala. Din banii nostri, am cumparat resouri si le-am pus in salile de curs, dar ne este teama ca reteaua electrica nu va rezista. Deocamdata, insa, nu avem alta solutie", a declarat directoarea Sava. Ea a spus ca situatia se repeta in fiecare an, singura solutie fiind achizitionarea unei centrale termice. "In principalul corp de cladire, am pus aceste resouri, dar mai avem un sediu, unde invata 10 clase de elevi si unde nu este deloc cald. Acolo, elevii canta la instrumente si deseneaza cu degetele inghetate si caciulile pe cap", a mentionat directoarea Liceului de Arta "George Georgescu". Potrivit sursei, gradinita nr. 12 din municipiu, care este racordata la aceeasi centrala termica, se confrunta cu aceleasi probleme, conducerea unitatii de invatamant prescolare decizand sa cumpere calorifere in locul calculatoarelor necesare copiilor de la grupa mica. Conform informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) din Tulcea, sapte unitati de invatamant din municipiu, trei dintre acestea fiind gradinite, nu beneficiaza de caldura, din cauza unor lucrari de reabilitare derulate de societatea Dalkia SRL cu sprijinul financiar al Primariei. "Eu sper ca, in cateva zile, toate lucrarile de reabilitare derulate de noi sa se finalizeze, astfel incat, la inceputul saptamanii viitoare, in aceste unitati de invatamant sa se furnizeze caldura", a declarat viceprimarul orasului Tulcea, George Blejan. In urma cu aproape doua saptamani, si conducerea Colegiului "Grigore Moisil" din Tulcea s-a aratat nemultumita, din cauza ca societatea Dalkia SRL nu a finalizat la termenul stabilit, 30 septembrie a.c., lucrarile de reabilitare a centralei termice. Pentru copiii care beneficiaza de cazare la internatul acestei institutii de invatamant, administratia colegiului a achizitionat 135 de paturi. Conform datelor ISJ, toate unitatile de invatamant din mediul rural au achizitionat combustibili pentru furnizarea caldurii in salile de curs, pe perioada iernii.

Scris de: {autor}RMP{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența, investiție în educație (DOCUMENT)

18 May 2024 117

Licitații publice Chrome Computers va livra echipamentele digitale și mobilierul pentru unitățile de învățământ din comuna Dobromir, județul Constanța (DOCUMENT)

16 May 2024 377

Achiziții Constanța Primăria Independența a încheiat un contract de aproape 15.000 de euro cu o firmă din București. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

14 May 2024 462

Cumpărări directe Constanța Primăria Comana investește în educație (DOCUMENT)

11 May 2024 459

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 481

Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor

09 May 2024 406

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 1242

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 491

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 610

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 550

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 513

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 419

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 583

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 520

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 526