Au învins nămeţii, dar au capitulat cu polonezii HCM-ul s-a „înzăpezit" la Buzău, cu antemergători de la RAJDP, pe banii... cui?

02_hcm_hcm_sursa_foto_buzaulsportiv_ro.jpgAu plecat cu gândul la victorie, dar s-au întors cu durerea uneia dintre cele mai dureroase înfrângeri din ultimii ani.

Handbal Club Municipal, echipa de suflet a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost umilită de Wisla Plock într-un meci finalizat cu scorul de 34-19. Au plecat miercuri, 8 februarie, aventuros, spre Buzău, locul de desfăşurare a meciului. Judeţul era sub nămeţi, iar codul portocaliu pusese stăpânire pe Constanţa. Drumuri blocate, oameni înzăpeziţi, transporturi... îngheţate, cu toate acestea, HCM-ul a beneficiat de tratament preferenţial. Nu mai puţin de trei utilaje ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, instituţie aflată în subordinea CJC, a escortat autocarul handbaliştilor până la Buzău şi înapoi. Repetăm, asta în condiţiile în care zone din judeţ se aflau încă sub nămeţi. Au plecat şi... aşa cum au plecat s-au şi întors, fără a răsplăti în vreun fel efortul financiar pe care constănţenii, „cu ajutorul" Consiliului Judeţean, îl fac pentru ei. La plecare, printre cei care şi-au luat rămas bun de la călători s-a aflat chiar Adrian Gâmbuţeanu, directorul RAJDP. Spunea cum trei utilaje ale regiei vor „deschide drumul" autocarului echipei de handbal. „Cei de la HCM ne-au cerut sprijinul", zicea Gâmbuţeanu. Ce spune acum? „HCM-ul a făcut o solicitare către RAJDP. Nu ştiu cât a costat drumul, nu sunt la birou, nu ştiu detalii, dar HCM a plătit tot", zice directorul. Firesc, am întrebat şi câte localităţi erau izolate la acea dată, câţi oameni nu aveau parte de îngrijiri medicale, dar Gâmbuţeanu s-a făcut că nu înţelege şi ne-a trimis situaţia drumurilor pentru ziua de ieri (zi în care a avut loc discuţia). Inutil, am putea spune.

Mult, domne, mult!

Supărat pe viaţă, nici şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, preşedinte al Handbal Club Municipal, nu a dorit să facă vreo precizare, încercând să-şi ascundă furia pe echipă dând vina pe relaţia rea pe care consideră că o are cu publicaţia noastră. Cu toate acestea, este clar că Nicuşor nu era foarte fericit din pricina eşecului HCM, mai ales că a ameninţat echipa că va da amenzi şi va tăia finanţarea din partea Consiliului Judeţean. Pentru că, în ciuda faptului că site-ul HCM ne arată mai mulţi sponsori, „grosul" vine de la Consiliul Judeţean Constanţa. Adică de la constănţeni. Pagina de Internet a CJC arată că, anul trecut, prin două hotărâri de Consiliu, la HCM au ajuns 4 milioane de lei. În schimb, 2012 a fost mai darnic. Numai săptămâna trecută, HCM a primit de la CJC 4 milioane de lei, tot atât cât a primit în întreg 2011. Mult, domne, mult!

Ca să nu mai punem la socoteală că, necăjit şi amărât, Nicuşor n-a mai stat la ultimul sfert de oră al partidei şi a plecat înspre Constanţa. Aşa că, i-a trebuit drum deszăpezit înapoi către casă, pentru că utilajele făcuseră loc numai pe un sens de mers, cel înspre Buzău. Însă şi calea de întoarcere a fost curăţată. Pe banii cui? Pe ai HCM-ului, ar spune Adrian Gâmbuţeanu. Pe banii constănţenilor, am zice noi, uitându-ne cine finanţează echipa, dar mai ales cine o conduce. Menţionăm că am încercat să îl contactăm şi pe directorul clubului, Nurhan Ali, însă acesta nu a putut fi contactat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi O persoană decedată găsită în dreptul hotelului Sulina din Mamaia, înecată (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 421

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 608

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1055

UPDATE Incendiu la o casă din Mangalia, județul Constanța. Fumul este vizibil din Vama Veche (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 937

Fotoreportaj Constanța Vama Veche și Marea Neagră în eforie cromatică (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 453

UPDATE Accident rutier în Constanța! O mașină cu numere de Tulcea s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 1769

Fotoreportaj Costineștiul își deschide porțile pentru primii turiști (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 542

Accident rutier în Constanța! O mașină a intrat într-un stâlp (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 1821

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 600

Județul Constanța Atenție, șoferi! Accident rutier pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1493

Alegeri Locale Constanța 2024 Candidatul independent, Felicia Ovanesian, susținut de un fost primar al municipiului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 921

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 623

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 471

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 817

Din Coreea de Sud, la Constanța. Klaus Iohannis a aterizat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

25 Apr 2024 1088