Centrul European de Gastronomie şi Turism a fost inaugurat la Constanţa (galerie foto)

nejloveanu.jpgUn laborator de gastronomie cu şase staţii de bucătărie echipate, un laborator de tehnică a servirii, un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice şi o sală pentru cursuri teoretice - sunt dotările Centrului European de Gastronomie şi Turism, deschis în Constanţ.

nejloveanu1.jpgDe ieri, Constanţa are un Centru European de Gastronomie şi Turism, prima bază de practică în gastronomie cu finanţare din fonduri structurale europene, în care elevii şi studenţii vor desfăşura activitatea „Schimburi de Experienţă şi Bune Practici". „Acesta este singurul Centru de Gastronomie din ţară şi are un spaţiu generos, amenajat la standarde occidentale, cu dotări ultramoderne. Avem un laborator de gastronomie cu şase staţii de bucătărie complet echipate, un laborator de tehnică a servirii (ospătărie), un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice, un laborator audio-media şi o sală pentru cursuri teoretice. Aplicaţiile practice şi cursurile teoretice vor fi ţinute de traineri renumiţi din străinătate şi din ţară", a declarat Niculae Nejloveanu, preşedintele fundaţiei, care a pus la dispoziţia Centrului Gastronomic clădirea. Inaugurarea Centrului European de Gastronomie şi Turism a avut loc în prezenţa a peste 200 de elevi şi studenţi din Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, care efectuează stagiul de practică în cadrul proiectului POSDRU „Califica-te! E şansa ta de a te integra în muncă!". „Vorbim despre 167 de elevi şi 26 de studenţi din Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, care participă la activitatea „Schimburi de Experienţă şi Bune Practici", organizată în două serii la Constanţa. În perioada 18 - 24 septembrie vor fi 90 de elevi şi studenţi participanţi, iar în perioada 25 septembrie - 1 octombrie, vor participa 102 elevi şi studenţi. Pe parcursul celor cinci zile, elevii şi studenţii vor lua parte la aplicaţii practice, lecţii demonstrative, cursuri teoretice şi vizite de lucru", a mai povestit maestrul în arta culinară Niculae Nejloveanu. În cadrul evenimentului de inaugurare a Centrului, invitaţii şi elevii au asistat la o demonstraţie de gastronomie a Maestrului în Arta Culinară Vincent Perre, profesor instructor la Centrul European de Profesii Culinare CEPROC Paris. Din data de 1 Septembrie 2010 a început implementarea proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, „Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională". Proiectul este rezultatul unui parteneriat transnaţional ce reuneşte Fundaţia „Inginer Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară", SC Compania de Investiţii pentru Turism SA Bucureşti, SC Succes TGM SRL Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare din Paris. Obiectivul general al proiectului este facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a elevilor şi studenţilor prin îmbunătăţirea competentelor acestora, în vederea obţinerii unei calificări complete şi moderne în conformitate cu cerinţele pieţei muncii. „În urma concursurilor, zece participanţi pentru fiecare meserie vor pleca la un schimb de experienţă în Franţa. De asemenea, vor fi acordate premii băneşti: zece premii I în valoare de 1.200 de lei, zece premii II în valoare de 1.000 de lei şi zece premii III în valoare de 800 de lei", a subliniat Niculae Nejloveanu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.