CJC si comunitatile locale, impreuna impotriva abandonului scolar

Aleşii judeţeni aprobă, în şedinţa de mâine, Acordul de parteneriat revizuit pentru implementarea proiectului „Porţi închise abandonului şcolar".

Potrivit proiectului de hotărâre a Consiliului Judeţean, proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", Domeniul major de intervenţie 2.2 „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii". În cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Constanţa s-a aliat cu mai multe autorităţi locale şi instituţii de învăţământ din judeţ, în scopul accesării unor fonduri europene pentru prevenirea abandonului şcolar. Partenere în proiect, alături de CJC, sunt: Consiliile Locale Chirnogeni, Crucea, Cobadin, Cumpăna, Mircea Vodă, Şcolile de Arte şi Meserii din Chirnogeni şi Crucea, Grupul Şcolar Cobadin, şcolile cu clasele I-VIII din Cumpăna şi din Mircea Vodă, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale CENTRAS, Universitatea „Ovidius" Constanţa - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Doar instituţia judeţeană contribuie financiar la acest proiect, cu o co-finanţare de 31.418 lei (2% din proiect) şi cu 212.675 lei, reprezentând TVA-ul aferent.

Potrivit expunerii de motive, acest proiect urmăreşte să faciliteze tranziţia de la şcoală la locul de muncă prin creşterea relevanţei educaţiei, a formării profesionale şi prin îmbunătăţirea nivelului de calificare. Un alt obiectiv este prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, prin menţinerea sau reintegrarea în sistemul educaţional a elevilor care prezintă risc de abandon timpuriu al şcolii. Se intenţionează perfecţionarea a 50 de cadre didactice din învăţământul rural, prin efectuarea unor cursuri de formare continuă şi înfiinţarea unor centre comunitare de asistenţă educaţională care să deservească 150 de copii cu risc de abandon şcolar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SURMELIS ARGENTINA PUSA

31 Mar, 2010 10:35

Neluarea in seama , nepunerea in discutie si nerezolvarea problemei COPIILOR SCOLARI ,lasati singuri in casa cat timp parintele,parintii sau persoanele care ii au in ingrijire sunt la un LOC DE MUNCA de 8 ore,de catre persoanele acreditate oficial de a le proteja ,cum sunt CJC Constanta si DGASPC Constanta ,consider ca ,aceste institutii ale statului roman sunt supuse unui tratament psihiatric folosit in SISTEMUL DE CITIRE A GANDURILOR ce functioneaza, de cel putin 4-5 ani de zile, pe teritoriul orasului HARSOVA de Constanta,care poate INFLUIENTA POZITIV sau NEGATIV deciziile unor persoane publice din viata sociala,politica si privata.

SURMELIS ARGENTINA PUSA

31 Mar, 2010 09:48

NU INTELEG de ce toata lumea se gandeste numai la ABANDONUL SCOLAR si absolut nimeni NU SE GANDESTE sila COPIII lasati SINGURI IN CASA ??? Consider ca se evita ,cu buna stiinta APLICAREA LEGII .respectiv art.314 din Codul Penal.

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJC își propune coordonarea tuturor investițiilor publice din județ și sprijin necondiționat pentru toți primarii pentru accesarea fondurilor!

28 May 2024 350

Ședință CJ Constanța Bugetul de cheltuieli al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța se rectifică (DOCUMENT)

28 May 2024 275

Consiliul Județean Constanța a trimis Corpul de Control la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța!

28 May 2024 425

Ședință CJ Constanța Situația mai multor locuințe protejate pentru persoane adulte din județul Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENTE)

28 May 2024 488

Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor al județului Constanța pentru 2024 așteaptă aprobarea consilierilor județeni (DOCUMENT)

27 May 2024 417

Consilierii județeni vor vota pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al Muzeului de Artă Constanța (DOCUMENT)

26 May 2024 442

Ședință CJ Constanța Se rectifică Bugetul și se modifică Lista de Investiții ale DGASPC pe anul 2024 (DOCUMENT)

26 May 2024 568

Ședință CJ Constanța Un imobil va trece din proprietate publică a UAT Comuna Limanu la UAT Județul Constanța (DOCUMENT)

26 May 2024 341

Ședință CJ Constanța Proiect de hotărâre pentru trecerea unui imobil din proprietate publică a Municipiului Mangalia în proprietatea domeniului public al UAT Județul Constanța (DOCUMENT)

26 May 2024 855

Ședință CJ Constanța Proiect de hotărâre privind desemnarea și validarea nominală, în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța, a unui nou membru (DOCUMENT)

26 May 2024 376

Ședințe CJ Constanța Proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu (DOCUMENT)

26 May 2024 662

Ședință CJ Constanța. Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

25 May 2024 2296

Ședință CJ Constanța Rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, pentru Teatrul de Stat Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

25 May 2024 533

Organizarea Festivalului „Mamaia” În ședința CJ Constanța se așteaptă aprobarea protocolului încheiat între organizatori (DOCUMENT)

25 May 2024 560

Rezilierea contractului se află în atenția judecătorilor de la finele anului 2020 Se actualizează documentația pentru sediul Serviciului de Medicină Legală Constanța

25 May 2024 504