Claudiu Bujin, un campion printre ingeri (galerie foto)

CAP_2_inmormantare.jpgSportivul de numai 24 de ani a fost înmormântat, ieri, la Cimitirul Central din Constanţa

Cortegiul funerar a poposit şi la stadionul Farul, unde a parcurs un tur pe pista de atletism, Claudiu fiind aplaudat de cei aproximativ 100 de oameni, în timp ce în difuzoarele stadionului se auzeau melodii precum Show Must Go On şi We Are The Champions.

inmormantare_2.jpgFostul atlet constănţean Claudiu Bujin a fost condus, ieri, pe ultimul drum. Înainte de înmormântare, sicriul cu trupul neînsufleţit al sportivului a fost adus, pentru scurt timp, şi pe pista de atletism a arenei unde se antrena pentru competiţii, stadionul Farul. Întâmpinat de foşti colegi sportivi şi oameni de sport, cortegiul funerar a intrat pe stadion, unde s-a aprins nocturna, iar din difuzoare se auzea melodia A Man's World, cântată de James Brown şi Luciano Pavarotti - unul dintre cântecele preferate ale lui Claudiu -, dar şi cunoscutele piese ale formaţiei Queen, We are the Champions şi Show Must Go On. S-au oprit la groapa de nisip, iar ultimul tur de pistă al atletului a fost făcut alături de aproximativ 100 de oameni îndureraţi şi înlăcrimaţi (rude, prieteni, colegi, antrenori şi oficiali ai sportului constănţean), care l-au aplaudat încontinuu în ultima sa cursă. După ce a părăsit stadionul, cortegiul a urmat traseul strada Soveja - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - bulevardul IC Brătianu, fiind îngropat în Cimitirul Central. Familia sportivului, Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa şi Clubul Sportiv Farul a mulţumit celor care i-au sprijinit în aceste zile triste pentru sportul constănţean. „Familia îndurerată a celui care a plecat de lângă noi, Claudiu Gabriel Bujin, împreună cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa şi CS Farul, mulţumeşte tuturor celor care ne-au sprijinit în această grea încercare, sprijin fără de care n-am fi putut duce la capăt cea mai grea competiţie pe care familia sportului constănţean a avut-o astăzi, 19 martie", se arată într-un comunicat al DSJ, completat de mesajul directorului instituţiei, Elena Frâncu: „Aşa a vrut Bunul Dumnezeu, să pleci de lângă noi, să te alături lui Paul Călin, Narcis Giurăscu şi lui Marian Cozma! Să faceţi o echipă, iar noi, cei rămaşi acasă, să fim mai buni, să ne iubim mai mult şi să avem grijă de familia ta. Dumnezeu să te odihnească în pace!". Claudiu Bujin a descoperit, la un control de rutină, efectuat în anul 2007, o tumoră între plămâni şi inimă. A urmat tratamente la o clinică în Germania, iar în curând urma să plece în Turcia, la un nou tratament. Îndrumat de părinţii săi, şi ei foşti sportivi, Claudiu Bujin a început atletismul la Clubul Sportiv Şcolar nr. 2 Constanţa, fiind antrenat, de-a lungul anilor, de Ion Lazăr, Andrei Szemerjai, Anişoara Cuşmir-Stanciu şi Lenuţa Dragomir. Acesta a făcut parte din lotul României şi era considerat o speranţă pentru Jocurile Olimpice din 2012, la săritura în lungime, recordul personal la această probă fiind de 7.88 metri. În plus, a obţinut până acum multe titluri de campion naţional şi balcanic, atât la juniori, cât şi la seniori.

{mos_ri:Claudiu Bujin} 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

daniela

06 Jul, 2009 11:41

dumnezeu sa-l ierte!

Articole asemanatoare

DJST Constanța organizează „Gala Voluntarului 2021“

03 Dec 2021 890

Universitatea Ovidius din Constanța organizează Conferința științifică studențească „Sănătate, digitalizare și sport în mileniul III”

03 Dec 2021 571

Universitatea „Ovidius” din Constanța Participare la conferința internațională „Connecting European Ambitions in Sport & Entertainment”, în Belgia

02 Dec 2021 355

Mesajul lui Gheorghe Hagi de 1 Decembrie „Fiecare poate înălța drapelul cât mai sus, indiferent de domeniu”

01 Dec 2021 836

Fostul sediu al Colegiului Vasile Pârvan se transformă în sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța (DOCUMENTE)

29 Nov 2021 1643

Credincioşii din Grecia, obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbă

28 Nov 2021 606

Ministerul Sportului Spectatorii pot participa din nou la competițiile sportive. Care sunt condițiile

26 Nov 2021 619

#Dobrogea143 Florina Cristache, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

26 Nov 2021 731

Zona Coiciu - Casa de Cultură din municipiul Constanța intră în reabilitare

25 Nov 2021 622

Va conduce două televiziuni. Anunțul făcut de Ana Maria Prodan, după divorț „Mă întorc la prima dragoste“

24 Nov 2021 1470

Farul Constanţa, echipa din Liga I cu cei mai mulţi jucători utilizaţi în ultimul an

22 Nov 2021 809

Clubul Sportiv „Farul" Constanța angajează antrenor de gimnastică artistică

22 Nov 2021 613

Interviu online cu David Rizu, campion mondial la Ju Jitsu „În momentul în care câştigi un trofeu, uiți de toate greutățile întâmpinate“

20 Nov 2021 3683

Proiectul pilot de construire sală de sport școlară din orașul Cernavodă contestat la CNSC

20 Nov 2021 593

Tinerele voleibaliste de la Academia de Volei Tomis Constanța și-au măsurat forțele cu o candidată la promovare (GALERIE FOTO)

19 Nov 2021 834