Constantenii prefera plajele din Bulgaria, Turcia si Grecia

# In plin sezon estival, in timp ce litoralul romanesc este luat cu asalt de turistii straini, paradoxal, multi dintre constanteni prefera vacantele in strainatate * Motivul il reprezinta situatia din prezent a multor plaje romanesti, care pare sa-i nemultumeasca pe locuitorii Constantei

In urma raidului nostru, realizat la unele agentii de turism din Constanta, am aflat ca cele mai solicitate destinatii sunt Bulgaria, Turcia, Grecia si, in general, tarile exotice. Care sunt criteriile dupa care se ghideaza constantenii cand se decid asupra ofertelor de vacanta potrivite? In functie de agentia de turism pe care o aleg, multi dintre ei tin cont de preturile practicate, care variaza de la 300 la cateva mii de euro, altii, dimpotriva au in vedere calitatea serviciilor oferite.Referitor la conditiile de transport pana la destinatiile respective, multe dintre agentiile de turism din Constanta sunt specializate doar pe transporturile cu avionul. Totusi, sunt si agentii care includ in pachetul de servicii transportul cu autocarul.In aceasta perioada, persoanele care apeleaza la agentiile de turism beneficiaza fie de programe individuale de vacanta (sejururi), fie de programe de grup (circuite). De mentionat este faptul ca cei mai multi dintre cei care aleg sejururile sunt tinerii, in vreme ce circuitele sunt preferate de persoane mai in varsta. In plus, din acelasi punct de vedere, al categoriilor de varsta, multe din agentiile de turism ofera reduceri pentru pensionari, elevi/studenti si tineri casatoriti.Pe de alta parte, in alegerea destinatiei, constantenii tin cont si de facilitatile disponibile in oferta turistica. La intrebarea "Cum apreciati o oferta turistica ca fiind potrivita cerintelor d-voastra?", clientii agentiilor de turism din raidul nostru au precizat ca inainte de o calatorie in afara granitelor se intereseaza de conditiile de sanatate si securitate. In acest sens, Stere Marta, viitor turist in Corfu, Grecia, a afirmat: "Pe 16 august urmeaza sa plec in Grecia impreuna cu sotul meu. Am apelat la o agentie de turism, pentru ca sunt interesata de conditiile de transport, de cazare, dar si de calitatea serviciilor comandate. Consider ca este important ca oferta turistica sa contina pe langa transport si cazare si alte servicii, precum asistenta medicala, ca masura de precautie, sau anumite programe de animatie si divertisment".Informatiile oferite mai sus ar trebui sa reprezinte un semn de intrebare pentru administratorii plajelor romanesti. Cand s-a produs aceasta modificare in aspectul litoralului romanesc si ce masuri se pot lua pentru ca locuitorii Constantei sa ramana la tarmul Marii Negre?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 324

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 418

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 290

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 224

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 350

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 216

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 198

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 488

Firme Constanța Se decide repartizarea profitului pe 2023 la Mobicom SA

30 Apr 2024 452

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 14

30 Apr 2024 238

Fostul viceprimar al Medgidiei, Sorin Petrică Țuțuianu este noul director al CT BUS Constanța

30 Apr 2024 594

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 342

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 362

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 334

IGPR Infotrafic Transporturi agabaritice

30 Apr 2024 222