Elevii si profesorii, invatati sa respecte regulile de protectia muncii

Campanie a ITM in scoli

# ITM Constanta a derulat in acest an o campanie de informare, constientizare si verificare in unitatile de invatamant, a respectarii reglementarilor legale referitoare la securitatea si sanatatea angajatilor si a ucenicilor, elevilor si studentilor in perioada efectuarii practicii profesionale * Principalele obiective ale campaniei au fost informarea personalului care lucreaza in unitatile de invatamant asupra obligatiilor si drepturilor care le revin in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in conformitate cu prevederile legale, dar si constientizarea angajatilor asupra riscurilor la care se expun in timpul desfasurarii activitatii prin nerespectarea regulilor de protectia muncii

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Constanta a derulat in acest an o "Campanie de informare, constientizare si verificare in unitatile de invatamant, a respectarii reglementarilor legale referitoare la securitatea si sanatatea angajatilor si a ucenicilor, elevilor si studentilor in perioada efectuarii practicii profesionale". Campania s-a desfasurat pe tot parcursul anului 2005, ultima etapa avand loc in perioada 7 - 13 decembrie. Prima etapa a campaniei, "Campania de sondaj" s-a desfasurat intre 4 si 6 aprilie a.c. prin controale in unitati de invatamant cu profil tehnic, servicii, exploatarea resurselor naturale si protectia mediului, tehnologic, sportiv, artistic si pedagogic, dar si in scolile de arte si meserii. Principalele obiective ale campaniei au fost informarea personalului care lucreaza in unitatile de invatamant asupra obligatiilor si drepturilor care le revin in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in conformitate cu prevederile legale, dar si constientizarea angajatilor asupra riscurilor la care se expun in timpul desfasurarii activitatii prin nerespectarea regulilor de protectia muncii. De asemenea, un alt obiectiv important a fost informarea si constientizarea elevilor, ucenicilor si studentilor cu privire la importanta insusirii unei culturi a prevenirii inca de pe bancile scolii si la necesitatea imbunatatirii permanente a acesteia pe tot parcursul vietii profesionale. Echipele de control, formate din inspectori din cadrul compartimentului securitate si sanatate in munca s-au deplasat in teren si au verificat, pe langa tematica de control, si stadiul indeplinirii masurilor dispuse cu ocazia controlului anterior. Au fost verificate 32 de unitati de invatamant de pe raza judetului Constanta, avand 28.750 de elevi, 2098 de cadre didactice si 369 de persoane care fac parte din personalul auxiliar. Cei 12 inspectori de munca, care au participat la aceasta campanie de control au dispus 132 de masuri de remediere a neregulilor depistate, au dispus sistarea a opt echipamente, respectiv cazane din dotarea centralelor termice aflate sub incidenta ISCIR si au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 2 500 de lei RON. Principalele neconformitati pentru care s-au luat masuri cu termen de indeplinire au vizat printre altele supravegherea medicala din unitatile de invatamant, dar si respectarea prevederilor legale privind echipamentele sub incidenta ISCIR. In majoritatea unitatilor scolare exista fise de protectia muncii, insa nu sunt completate conform reglementarilor in vigoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 837

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1431

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 374

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 406

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1835

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 664

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1029

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 975

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 656

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 818

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 689

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 949

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1563

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 828

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 563