Fara mancare de acasa in spital

spitalul_judetean.jpgÎncepând de astăzi, aparţinătorii pacienţilor internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu mai au voie să intre cu mâncare de acasă pentru aceştia.

„Aparţinătorii trebuie să înţeleagă că hrana bolnavilor este atât cantitativă cât şi calitativă. Avem angajaţi specialişti care scriu diete pentru fiecare afecţiune în parte", a explicat managerul instituţiei spitaliceşti, dr. Dan Căpăţână. Acesta şi-a motivat decizia atât prin lipsa unor locuri corespunzătoare pentru depozitarea mâncării, cât şi prin nerespectarea planului de dietă dat de medicul specialist. „Rudele nu aduc mâncarea care trebuie bolnavului. Acesta poate nu are voie cu sare, sau poate nu are voie fructe, iar aparţinătorii nu au de unde să afle aceste amănunte. Dieta prescrisă de medic trebuie respectată în totalitate. Sigur, noi nu îl putem face pe om bine cu forţa", a adăugat acesta.

Astfel, pentru a anunţa aparţinătorii că nu mai au voie să aducă alimente bolnavului, conducerea spitalului va pune anunţuri atât la intrare, cât şi în secţii. Pacientul care nu va respecta această hotărâre, poate fi externat.

„Nu este normal aşa ceva. Fiecare trebuie să aibă grijă de bolnav. Mâncarea de aici e puţină şi proastă. Nu ne putem sătura doar cu mâncarea de aici. Dacă vor să ne îmbolnăvească şi mai tare, să ne spună. De când sunt internat nu ne-a dat nici măcar un fruct. Iar eu am nevoie de multe fructe. Cum o să mai mănânc eu fructe dacă n-o să-mi mai poată aduce? Mesele aici sunt foarte rare", este de părere Dristol Constantinescu, un pacient internat în Clinica de Cardiologie.

„Nu mi se pare normal aşa ceva. El mănâncă mai mult iaurt cu cereale, ovăz, seminţe, iar acest lucru nu îi dă în spitale. Nu strică să mai aducem şi mâncare de acasă. Nu are când să se strice pentru că mănâncă imediat. Mai ales că nu îi place mâncarea de aici", a continuat Ionel Gheorghe, fiul unui pacient internat în Clinica de Chirurgie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 4. 11 mai 2024. Cum știm că avem ficatul în stare bună?

11 May 2024 416

Date ROAEP Câte persoane au drept de vot la Tulcea?

10 May 2024 414

Câți pot vota la Constanța? Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 30 aprilie 2024

10 May 2024 410

Primăria Valu lui Traian, sprijin pentru înhumarea persoanelor decedate fără aparținători, necunoscute și cazuri sociale

23 Mar 2024 612

Licitații Constanța Efficient Energy Audit elaborează auditul energetic pentru subunități aparţinând SRTFC (DOCUMENT)

10 Feb 2024 623

Primăria Cumpăna Daruri pentru bătrânii fără venituri, fără aparținători și cu probleme de sănătate

20 Dec 2023 1094

CFR Vagoane de marfă deraiate la intrare în stația Becean, pe Someș

13 Dec 2023 777

Contractul de servicii de pază obiective, bunuri și valori aparținând SNTFC CFR Călători SA, contestat la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

09 Dec 2023 910

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 3840

„Recalculare pensie“ Dosar deschis de mai mulți foști șefi din Poliția Constanța și Serviciul de Informații și Protecție Internă, la Curtea de Apel

29 Oct 2023 1316

IPJ Constanța Copil de numai opt ani, lăsat nesupravegheat de părinți. Unde l-au găsit polițiștii

25 Oct 2023 1045

Primăria Municipiului Mangalia concesionează Grădina de Vară Venus, un teren și cuveta Lacului nr. 1 Neptun

15 Oct 2023 1109

Medic primar chirurg trimis în judecată! Ce acuzații i se aduc

18 Sep 2023 887

UPDATE Șinele de tren din Constanța, acoperite de uree. Circulația trenurilor de călători nu este afectată de incident (GALERIE FOTO)

07 Aug 2023 994

Bijuterii de mii de lei aduse ilegal în țară din Turcia. Bunurile, ascuse în bagajele unor pasageri sosiți de la Istanbul

21 Feb 2023 1259