„Fără riscuri în plus"Centrul Antidrog Constanţa lansează campania în Vama Veche

campanie-BiroulRegionalAntidrogsediu03.jpgVama Veche este cunoscută pentru atmosfera boemă şi nonconformistă, fapt ce atrage un număr mare de tineri, creându-se astfel condiţiile unui consum riscant de droguri legale şi ilegale.

Centrul Antidrog Constanţa lansează miercuri, în Vama Veche, campania de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri „Fără riscuri în plus". Această campanie este organizată de Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Asociaţia Carusel, în perioada 1 - 15 august 2012, în Vama Veche. Campania este sprijinită şi de alte organizaţii neguvernamentale, precum Asociaţia Română Anti-SIDA, Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor, Samusocial, Romanian Angel Appeal şi Love Plus (Population Services International). Sponsorii campaniei sunt Compania DAAS România şi International Police Association - România. Aceasta este cea de a şasea campanie estivală iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog pe litoral şi cea de a treia campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri în Vama Veche. Contextul organizării acestei campanii este relevant din punct de vedere al prevalenţei consumului de droguri la nivel naţional şi al studiilor referitoare la comportamentele vizând HIV şi hepatitele virale de tip B şi C în rândul consumatorilor de droguri injectabile. „Fără riscuri în plus" este o campanie de prevenire şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, adresată în primul rând persoanelor care deja au iniţiat consumul. Conceptul de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri este o abordare de sănătate publică şi se concentrează mai mult pe reducerea consecinţelor nefavorabile (negative) ale consumului de droguri decât pe eliminarea consumului sau pe abstinenţă. Echipa de implementare va fi compusă din medici, psihologi, asistenţi sociali şi jurişti, care vor reprezenta atât Agenţia Naţională Antidrog, cât şi Asociaţia Carusel. De asemenea, echipa campaniei va amplasa un cort ca punct fix de lucru, de la care se va pleca pe teren (plajă şi terase) pentru a distribui pliante şi pentru a discuta cu tinerii despre riscurile asociate consumului de droguri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Controale ale polițiștilor rutieri în județul Constanța. Au fost legitimate, prin eDac, 943 de persoane

27 Apr 2024 319

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

27 Apr 2024 405

UPDATE Incendiu la o casă din Mangalia, județul Constanța. Fumul este vizibil din Vama Veche (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 827

Fotoreportaj Constanța Vama Veche și Marea Neagră în eforie cromatică (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 437

Marfă contrafăcută la Vama Veche! Ce au descoperit oamenii legii într-un autocar de pe ruta Turcia - România? (FOTO)

27 Apr 2024 402

Atenție la jucăriile oferite în dar micuților de Paște! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China în Portul Constanța

26 Apr 2024 365

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 590

Evenimente de neratat în acest weekend, la Constanța!

25 Apr 2024 4228

Bunuri contrafăcute în valoare de 32.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche

25 Apr 2024 352

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 464

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 943

1 Mai în avans la Vama Veche, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 568

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 528

Polițiștii de imigrări din Constanța au escortat patru bărbați la aeroportul Henri Coandă. Iată pentru ce

11 Apr 2024 506

Centrul Infotrafic Transport agabaritic pe ruta Constanța - Vama Veche

07 Apr 2024 500