femeie cu opt copii va fi primi lunar bani de la un roman din Irlanda

ZIUA de Constanta a facut o familie fericita

Delioara Bujor si cei opt copii ai sai vor fi ajutati financiar de un roman din Irlanda * Constantin Bujor, sotul Delioarei, a fost preot in satul Puiesti, din Barlad * Cel mai mic dintre copii are handicap de gradul I si sufera de hidronefroza si cardiopatie congenitala * Fiica cea mare, Elena, este studenta * Ei au avut gospodarie mare si casa cu sase camere * In urma cu trei ani, barbatul a murit in urma unui accident de circulatie * Familia lui a fost obligata sa plece din casa parohiala, pentru ca venise noul preot * Ramasi pe drumuri, ei au stat un timp intr-o locuinta din spatele unei vile * Dupa ce au fost dati afara, Delioara si copiii au fost chemati in Constanta de Inalt Prea Sfintitul Teodosie * Cei care doresc sa ajute in continuare familia Bujor pot suna la numarul de telefon al redactiei noastre

O familie cu opt copii va primi lunar bani de la un roman din Irlanda, dupa ce a citit despre situatia grea a acesteia in editia electronica a ziarului ZIUA de Constanta. Cele opt persoane traiesc in conditii greu de imaginat. Delioara Bujor a ramas vaduva in urma cu trei ani. Sotul ei, Constantin, pe atunci in varsta de 42 de ani, a fost preot in satul Puiesti, din Barlad. Familia locuia in casa parohiala din localitate. Cei doi au impreuna sapte fete si un baiat. Copilul cel mic, Ionut, in varsta de cinci ani, are handicap de gradul I. El sufera de hidronefroza si cardiopatie congenitala. Copilul nu vorbeste si abia poate merge. Fata cea mare, Elena, in varsta de 20 de ani, este studenta in anul doi la sectia Contabilitate-Finante a Facultatii "Spiru Haret", din Bucuresti. Pentru ca nu are bani pentru transport, ea este la forma de invatamant cu frecventa redusa. Constantina, in varsta de 18 ani, este in clasa a XII-a la Liceul Economic, din Constanta. In afara de Ionut, cei patru copii mai mici merg la scoala generala din localitatea Cumpana. Ei au mai avut un frate, care a murit inecat, la varsta de numai zece ani. Femeia a declarat ca au avut gospodarie mare si casa cu sase camere. In urma cu trei ani, in ziua de 31 mai, Constantin a fost victima unui tragic accident de circulatie. Dupa moartea barbatului, sotia si copiii au ramas pe drumuri. Ei au fost nevoiti sa plece din casa in care au locuit, pentru ca acolo s-a stabilit noul preot impreuna cu familia sa. Delioara a cerut sprijinul episcopului de Husi, pentru a face rost de o locuinta. Deoarece a asteptat ajutor o jumatate de an, femeia a depus un memoriu Patriarhului Romaniei. Episcopul de Husi a luat in discutie situatia familiei Bujor intr-o sedinta la care a fost prezent si Inalt Prea Sfintitul Teoctist. Arhiepiscopia de Husi a angajat-o pe Delioara ca ingrijitoare la o vila din Busteni. Ea si copiii au locuit o perioada intr-o casa din spatele vilei. Cele doua incaperi aveau peretii plini de mucegai si tencuiala cazuta. Dupa cateva luni, administratorul vilei a fost schimbat, iar familia Bujor a fost nevoita sa plece de acolo, pentru ca locuinta urma sa fie renovata.

Pentru ca nu au bani pentru rechizite, copiii lipesc in caiete coli de cerere sau hartii vechi

In luna septembrie a anului trecut, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a chemat pe femeie si pe copii in Constanta. Ei au locuit cu gazda intr-o casa din Cumpana. In luna noiembrie, proprietara s-a recasatorit. Ea si actualul sot i-au cerut Delioarei sa isi caute alta gazda, pentru ca voiau sa renoveze camerele in care locuia familia Bujor. Ei au fost nevoiti astfel sa se mute din nou, intr-o casa cu doua camere, din Cumpana, dintre care intr-una nu se poate locui. Singurele obiecte de mobilier din incaperile mici sunt doua paturi, o masa si cateva scaune. Pentru ca nu au sifonier, ei isi tin hainele in saci sau in genti. Varul de pe pereti este cazut, iar prin tavan patrunde apa atunci cand ploua. Delioara a fost angajata ca ingrijitoare la Arhiepiscopie. Ea are un salariu de trei milioane de lei. In afara de alocatia copiilor, femeia primeste o pensie de urmas de aproximativ 1.400.000 de lei. Ea a declarat ca banii abia ii ajung pentru a trai de pe o zi pe alta. Copiii imbraca hainele fratilor mai mari sau date de pomana de vecini. Pentru ca nu au bani pentru rechizite, copiii lipesc in caiete coli de cerere sau hartii vechi pe care le gasesc prin casa. Femeia a declarat ca face tot ce ii sta in puteri pentru a-i trimite pe cei mici la scoala. Ea isi doreste ca ei sa invete si sa aiba in viitor un trai mai bun decat l-au avut pana acum. Proprietara casei in care locuiesc vrea sa ii dea afara din casa, deoarece considera ca banii pe care ii platesc pentru chirie sunt prea putini. In urma cu cateva zile, un roman plecat in Irlanda in urma cu aproximativ 13 ani a sunat la redactia ZIUA de Constanta si s-a oferit sa ii ajute financiar pe Delioara si pe copii. Barbatul, care a refuzat sa i se faca public numele, a afirmat ca, in limita posibilitatilor, va trimite lunar familiei Bujor o suta de dolari, pe care femeia a preferat sa ii puna deoparte deoarece doreste sa stranga bani pentru a cumpara o casa pentru ea si pentru copii. Delioara a inceput sa planga si a spus ca se va ruga pentru sanatatea celui care a ajutat-o. Cu toate ca au varste mici, acesti copii stiu ce inseamna grija zilei de maine si teama ca a doua zi nu vor avea nici macar un acoperis deasupra capului. Delioara a afirmat: "prefer sa rabd de foame si sa strang bani pentru casa, decat sa stiu ca mor si imi raman copiii pe drumuri". Trebuie scos in evidenta faptul ca, desi in Constanta sunt foarte multi oameni cu bani, cu vile si masini luxoase, nimeni nu s-a oferit sa ii ajute pe acesti oameni necajiti si a fost nevoie ca un om de la mii de kilometri departare sa citeasca pe Internet ZIUA de Constanta, pentru a intinde o mana de ajutor acestor nevoiasi. Probabil ca oamenii cu bani din oras, fiind prea preocupati de propriile probleme, nu mai au timpul si nici bunavointa necesara pentru a le da o mana de ajutor celor mai putin norocosi decat ei. Cei care doresc sa ajute in continuare familia Bujor pot suna la numarul de telefon al redactiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 523

Comuna Castelu anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru amenajare parc și teren de sport

08 May 2024 788

Cine va ridica autovehiculele abandonate din municipiul Mangalia? (DOCUMENT)

07 May 2024 537

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 919

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1533

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 410

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 461

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1897

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 697

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1065

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 987

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 666

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 830

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 700

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 979