Social

Gest înduioşător al colegilor lui Andrei Savu, elevul constănţean care a decedat, alături de părinţii săi, în tragicul accident din Vrancea (galerie foto)

Ieri, la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazu“, colegii lui Andrei Savu, elevul care a decedat în accidentul violent din Vrancea, petrecut duminică pe „drumul morţii“ - DN 2 (E85) Focşani - Adjud, în judeţul Vrancea -, i-au adus acestuia un omagiu.
 
Astfel, elevii clasei a IV-a, împreună cu părinţii acestora şi învăţătoarea lui Andrei Savu, au mers cu flori şi lumânări la apartamentul în care copilul locuia împreună cu familia sa. Profund îndureraţi, copiii au hotărât să îi aducă un ultim omagiu colegului lor, astfel că, la ultima oră de curs, însoţiţi de părinţi, au plecat spre locuinţa celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident. Mama unui băieţel care i-a fost coleg lui Andrei Savu, marcată de moartea copilului, a precizat că ceea ce s-a întâmplat este şocant.
 
Elevii clasei a IV-a au cumpărat flori şi lumânări pentru cel ce până acum câteva zile le-a fost coleg. Afectaţi de acest teribil accident, ei au ţinut neapărat să îi cinstească memoria lui Andrei, chiar dacă nu înţeleg pe deplin nefericitul eveniment. Părinţii şi elevii Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazu“ au ţinut, în faţa blocului în care locuia Andrei Savu, un moment de reculegere, apoi în faţa uşii apartamentului acestuia, acolo unde a fost amenajat un mic altar. Învăţătoarea lui Andrei şi-a stăpânit cu greu lacrimile şi a spus că elevul era un suflet pur şi că această tragedie nu trebuia să se întâmple.
 
Cei care au participat la momentul omagial spun că totul a venit ca un şoc, că nu le vine să creadă cele întâmplate. Ba chiar una dintre mame a precizat că fiul ei este traumatizat, că nu doarme de când teribilul accident a avut loc, chiar dacă nu ştie exact detaliile acestuia.
 

Ajutor pentru familia lui Andrei

 
Unitatea de învăţământ este, săptămâna aceasta, în doliu. Conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazu“, profesorii, dar şi învăţătoarea lui Andrei Savu au transmis un mesaj cutremurător. „Uneori, Dumnezeu se grăbeşte să ne aducă la el, aşa cum este şi cazul elevului nostru, Savu Andrei, din clasa a IV-a B, care, foarte repede, la doar 10 ani, şi-a luat, în gând, adio de la colegi, prieteni, profesori şi s-a dus la El. Răsfoind printre amintiri, mă întorc cu emoţie în ziua de 15 septembrie 2014, când mi-am cunoscut actualii elevi. Printre aceştia, şi elevul Andrei Savu, un copil sfios şi blând, cu un suflet inocent, astăzi, un înger... L-am sprijinit, l-am iubit, l-am învăţat cu drag, am petrecut clipe minunate împreună. A fost un membru important in marea noastră familie, iar pierderea lui fulgerătoare ne-a îndurerat pe toţi. Dragul nostru, vei rămâne mereu în amintirea noastră, în amintirea colegilor, în amintirea tuturor care te-au iubit. Locul în banca ta este şi acum gol, parcă încă te aşteaptă... parcă aşteptăm din clipă în clipă să intri, zâmbind, în clasă... Cu profundă tristeţe, învăţătoarea ta! Odihneşte-te în pace, alături de familia ta, suflet bun!“, au scris pe o reţea de socializare foştii profesori şi colegi.
 
Totodată, Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazu“ a iniţiat o campanie în memoria lui Andrei Savu, prin care cei care vor să îi sprijine pe bunicii copilului decedat să poată dona bani, fondurile urmând să fie folosite pentru înmormântarea micuţului şi a părinţilor acestuia. De altfel, reprezentanţii şcolii au transmis şi un mesaj de mulţumire. „Vă mulţumim tuturor celor care ne ajutaţi să îndeplinim o grea misiune, aceea de a oferi sprijin financiar celor rămaşi cu sufletele frânte în urma acestei tragedii! Nu există «mult» sau «puţin», la fel cum nu există «suficient»! Există însă speranţa că elevii noştri, colegii lui Andrei, vor învăţa de la noi ce înseamnă compasiunea şi dăruirea! Un loc într-o bancă va rămâne gol multă vreme în Şcoala Gimnazială nr. 29 «Mihai Viteazul»! Golul din sufletele celor care l-au cunoscut pe micul Andrei va rămâne însă pentru totdeauna! Puteţi participa în continuare cu donaţii până vineri, 28 septembrie, inclusiv! Dumnezeu să-i odihnească!“, au scris profesorii şcolii.
 
Citeşte şi:
 
Accident cumplit în Vrancea. Momentul impactului surprins de o cameră de bord. Trei persoane din Constanţa au murit (video)

Lumânări şi doliu la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” din Constanţa. Colegii şi profesorii îl deplâng pe elevul Andrei Savu (galerie foto+video)

Colegii de la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazu“ Constanţa ai elevului decedat în accidentul din Vrancea îi aduc un ultim omagiu la locuinţa sa (galerie foto)

 

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar penal după accidentul mortal din județul Buzău. Un microbuz de călători a fost lovit de tren. Incredibil ce au declarat martorii

16 Apr 2019 633

Accident rutier mortal pe DN 2D. O victimă a decedat. Trei autoturisme implicate

25 Jan 2019 518

UPDATE. Accident rutier mortal pe DN2. O persoană a murit după ce a fost lovită de o mașină. Traficul este restricționat în zonă

30 Dec 2018 666

Accident mortal în județul Vrancea. O căruță a fost lovită de un autoturism condus de un șofer băut. Căruțașul a murit pe loc

24 Nov 2018 611

Accident feroviar. Un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de trenul care intra în gară

10 Oct 2018 857

Tragedia nopţii în România. Doi tineri au murit. Alţi doi se zbat între viaţă şi moarte

20 Jul 2018 4163

Subofiţer MApN mort într-un accident de circulaţie

23 Oct 2016 1529

Un adolescent fără permis a provocat un accident rutier mortal la Vulturu

14 Oct 2016 1831

Accident mortal! O maşină ajunsă pe contrasens a fost lovită în plin de un TIR

29 Apr 2016 1973

Accident rutier mortal Un poliţist a lovit în plin o căruţă

31 May 2015 1049

Accident mortal Fostul procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, judecat la Constanţa

23 Nov 2011 1052

Accidentul mortal, aproape soluţionat

20 Aug 2010 1130