Gropile Constantei, reparate la primavara

cap_3.jpgDupă zăpezile care au năvălit peste noi, străzile Constanţei s-au umplut de gropi. De la atâta apă, fisurile în asfalt s-au transformat în adevărate cratere, care, umplute cu apă, se transformă în adevărate capcane pentru maşini.

La lăsarea întunericului mai ales, şoferii nu mai pot face diferenţa între netezimea carosabilului ud şi suprafeţele lucii ale băltoacelor, riscând să-şi rupă maşinile în două. E de ajuns să dai cu o roată într-un astfel de abis, ca să ajungi cu maşina în service. O adevărată „Groapă a Marianelor" ce poate fi întâlnită chiar pe străzile Constanţe, este şi cea formată pe str. Ştefăniţă Vodă, în zona unităţilor militare. Şoferii obişnuiţi cu zona au învăţat-o, astfel încât, când vine ceva pe contrasens, opresc înaintea ei, semnalizează regulamentar pentru a-şi avertiza partenerii de trafic şi apoi depăşesc. Zilele trecute, când tot carosabilul era acoperit cu un strat gros de gheaţă, fusese astupat şi acest crater, însă acum a revenit la stare, forma şi dimensiunile de dinainte: circa un metru diametru şi vreo 20 - 25 - 30 cm adâncime. Gropi sunt peste tot, unele mai mari, altele mai mici, însă unele care atrag atenţia în mod deosebit, sunt cele de la intrarea în municipiu dinspre Ovidiu. Sunt situate chiar în intersecţia de lângă epavă, iar şoferii sunt puşi la grea încercare chinuindu-se să le evite. Aşa se face că drumul de acces în oraş, care ar trebui să fie ca o carte de vizită, arată mai degrabă a drum tehnologic, de şantier.

gropi.jpgPentru a afla când vor fi reparate gropile, am stat de vorbă cu reprezentanţii Primăriei. Mihaela Pătruţoiu, din cadrul Serviciului Drumuri şi Iluminat Public, ne-a declarat că tot ce se poate face în sezonul de iarnă este să se toarne o mixtură asfaltică rece. Aceasta a precizat însă, că soluţia este una provizorie, nefiind garantată, şi mai ales, este potrivită pentru gropile mici. Reprezentantul Serviciului Drumuri a mai precizat că până în primăvară nu este voie să se dea drumul la staţia de asfalt şi că, cel mai probabil, reabilitarea străzilor va începe în luna martie. Primele străzi ce vor fi plombate vor fi urgenţele, printre acestea numărându-se şi str. Ştefăniţă Vodă, Bd. Tomis sau Bd. Ferdinand. Din păcate, multe dintre străzi vor fi reparate pe cheltuiala bugetului local pentru că au ieşit din garanţie. Perioada de garanţie a asfaltării, oferită de Ashroich România este de patru ani. Şi primarul Radu Mazăre a declarat ieri, într-o conferinţă de presă că străzile vor fi reabilitate în primăvară.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Daniel

27 Feb, 2010 16:18

Normal ca d-l primar Pastaie nu s-ar deranja sa scoata un leu din buzunar sa cirpeasca drumurile (da, macar atita lucru sa faca, sa le cirpeasca). Se pot face astfel de reparatii provizorii care sa tina pina se incalzeste (chiar d-na Patrutoiu a declarat asta), doar ca primaria considera ca e mai avantajos sa dam NOI bani pe reparat masinile, din buzunarul NOSTRU. In plus, asta nu numai ca distruge masinile si nervii, dar mai si ingreuneaza traficul, pt ca in loc sa se circule fluent, se merge incet si cu multe opriri pt. ocolit gropile sau cind nu se poate, se trece prin ele, dar f. incet. Cea mai buna dovada e la intersectia A. Vlaicu cu Tomis, unde se creaza niste cozi imense. Multumim inca o data, d-le primar Pastaie, pt. "grija" pe care o aratati pt. constanteni. Apropos, inca nu v-ati carat definitiv in Brazilia ?!

Articole asemanatoare

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără echipamente pentru locuri de joacă

16 May 2024 116

Ședință de Guvern, joi Un proiect vizează Memorandumul de înțelegere privind controlul statului portului în regiunea Mării Negre

15 May 2024 387

LIVE Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în conferința de presă la Constanța (Galerie FOTO)

15 May 2024 719

Achiziții Constanța Primăria Independența a încheiat un contract de aproape 15.000 de euro cu o firmă din București. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

14 May 2024 428

CJC a atribuit contractul finanțat prin PNRR Asociere de firme româno-spaniolă furnizează 25 de microbuze electrice pentru mai multe localități din județ (DOCUMENT)

14 May 2024 573

Pe surse CCR respinge sesizarea ÎCCJ în legătură cu OUG privind organizarea alegerilor

14 May 2024 354

Dosar penal în cazul copiilor din județul Constanța, otrăviţi cu substanţă toxică (VIDEO)

14 May 2024 463

Știri Constanța Cine este bărbatul care s-a aruncat de pe podul de la Agigea? (VIDEO)

14 May 2024 2245

Afaceri Constanța Unitatea Militară 02041 Murfatlar vrea să cumpere lucrări de reparații pentru pavilionul unei cazărmi (DOCUMENT)

14 May 2024 399

UPDATE. Copii intoxicați cu o substanță periculoasă! Au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Constanța

14 May 2024 824

Constanța O groapă de pe strada Labirint dă de furcă părinților care-și duc copiii la Grădinița nr. 44 (VIDEO)

14 May 2024 358

Sesizarea ÎCCJ în legătură cu OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie, pe agenda CCR

14 May 2024 380

Portul Constanța închiriază mai multe parcele de teren. Licitația va avea loc pe 29 mai (DOCUMENT)

13 May 2024 589

ANSVSA Mega Image retrage un cunoscut ulei de măsline de la raft! Unde se vindea, în Constanța?

13 May 2024 545

Un spațiu de pe bulevardul Tomis din Constanța va fi modificat. Act de urbanism, emis de municipalitate pentru firma Paltinis SRL

13 May 2024 597