Începe etapa a doua a Campusului Henri Coandă Detalii tehnice, în premieră, despre cum arată şi sunt construite apartamentele sărmanilor

Unitatea administrativ-teritorială a Municipiului Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului studiul de fezabilitate în vederea „Construirii de unităţi locative modulare, lucrări tehnico-edilitare aferente, branşamente utilităţi organizare de şantier Campus social Henri Coandă - etapa II”. Viitorul campus va fi situat în municipiul Constanţa, aleea Zmeurei nr. 3, lot 2.
 
Cele 16 module (tronsoane) vor fi amplasate pe şase hectare de teren, fiecare dintre ele având dimensiunile de 31,60 m x 14,90 m. Fiecare dintre cele 16 tronsoane va avea 7 unităţi modulate constituite în unităţi locative cu un dormitor (47,40 %), 2 dormitoare (42,10 %) şi 3 dormitoare (10,50 %), rezultând un total de 912 unităţi locative. Imobilele vor avea regim de înălţime P+2E şi vor avea funcţiunea de locuinţe colective. Dintre acestea 432 vor avea o cameră, 384 – două camere şi 96 – trei camere. Pereţii şi învelitoarele vor fi realizate cu panouri tip sandwich (panouri oţel cu miez din spumă poliuretanică) în grosime de 8 cm. La parter vor fi montate uşi din PVC în două foi rezistente la foc 30’, 180 x 210 cm, vitrate pe toată înălţimea. Acestea vor fi echipate cu cremon şi yală. Datorită acestui lucru, toţi pereţii coridoarelor vor fi realizaţi prin dubla placare cu gips- carton, stratul finit fiind vopsitorie lavabilă. Întreaga suprafaţă a coridoarelor (etajul 1 şi 2) va fi prevăzută cu o şapă slab armată cu fulgi de polipropilenă, peste care se va aplica vopsitorie acrilică (amorsă şi două straturi). De asemenea, la partea inferioară a planşeelor va fi prevăzut un tavan fals din gips carton ce va asigura protecţia la foc a duşumelei. Coridoarele se vor închide în zona casei de scară prin tâmplărie ce are rol de tampon/protecţie. În plus, coridorul va fi închis către zona casei de scară cu tâmplărie PVC şi perete opac pe structura mixtă. La parter, toate spaţiile vor avea ca finisaj la pardoseli aceleaşi finisaje ca la etajele superioare, acestea implicând turnarea unei şape suport.
 
Cădiţă de duş şi faianţă, parchet laminat în dormitoare
 
La etaje, în băi, se va aplica o şapa nearmată peste care se va aplica un finisaj de gresie. Toate băile vor fi echipate cu sifoane de pardoseală. În spaţiile calde (camera de zi, dormitoare) se va aplica stratul finit realizat din parchet laminat. La etaje, în băi, în dreptul cădiţei de duş se va aplica faianţă pe o lăţime de 80 cm, respectiv o înălţime de 210 cm. De asemenea, se va renunţa la cabina de duş, aceasta fiind înlocuită cu o cădiţă simplă (80 x 80 cm). Acestea se vor dota cu baghetă şi perdea de duş. În plus, toate băile vor fi prevăzute cu sifon de pardoseală ce va prelua apele accidentale de pe suprafaţa pardoselii. Căsuţele poştale se vor monta în zona casei de scară, la interior. Vor fi metalice şi vor acoperi necesarul apartamentelor. Suporţii de uscat rufe se vor realiza la exteriorul blocurilor, pe laturile lungi. Pe holuri, la fiecare etaj, se vor monta 156 de piese de mobilier realizate din PAL. Pentru îmbunătăţirea soluţiei de racordare a reţelelor menajere ale blocurilor la reţeaua de canalizare menajeră exterioară, se vor realiza 10 cămine de vizitare exterioare, ce vor prelua, două câte două, canalizările menajere interioare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contestația pe legea electorală, respinsă și în apel Feliciei Ovanesian poate candida!

02 May 2024 281

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 244

Primăria Constanța și-a dat acordul Costea Halep, unchiul tenismenei Simona Halep, construiește un bloc de opt etaje în zona Butoaie din Mamaia

02 May 2024 442

Instanța a tranșat disputa PSD și PNL pot renunța la candidatul comun la Primăria Capitalei

01 May 2024 464

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 492

Licitații Constanța Primăria Adamclisi a atribuit un contract de peste 800.000 de lei către două firme din București și Ploiești. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

01 May 2024 441

Cumpărare Directă Primăria comunei Bărăganu, județul Constanța achiziționează echipament TIC pentru Școala Gimnazială „Emil Gârleanu” (DOCUMENT)

01 May 2024 424

Cumpărări directe Constanța I & M Polux SRL livrează Primăriei Mangalia cărucioare de cumpărături (DOCUMENT)

01 May 2024 300

Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de reabilitare energetică a clădirii liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”

01 May 2024 315

Cumpărare Directă Constanța. Ce societate se ocupă cu amenajarea spațiilor verzi din comuna Corbu, județul Constanța (DOCUMENT)

01 May 2024 342

Kirvad Tour SRL va investi într-un imobil de două etaje, cu destinația servicii, comerț, sediu administrativ și showroom în Constanța

01 May 2024 355

Cumpărări directe Constanța ADD. Iulia SRL repară gardul cimitirului ortodox din 23 August cu 38.000 de euro (DOCUMENT)

01 May 2024 296

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 250.000 de euro cu Primăria Techirghiol pentru reparații și întreținerea a două străzi (DOCUMENT)

01 May 2024 318

Cumpărări directe Spectre Fit Concept SRL din Constanța va asigura dirigenția de șantier pentru reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia (DOCUMENT)

01 May 2024 276

Dosarul Marcon Star SRL vs. primarul municipiului Constanța, suspendat de judecători. Vezi de ce

01 May 2024 349