Palaz vs. Nicuşor (video)

Palaz_Contencios2.jpg

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, atacă în contencios o nouă hotărâre de Consiliu Judeţean. Actul adoptat în luna decembrie de instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu aduce o modificare unei hotărâri mai vechi a CJC şi se referă la fixarea impozitelor şi taxelor locale, precum şi la amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010. Reprezentantul Guvernului în teritoriu explică, însă, că hotărârea nu respectă prevederile legale, fapt pentru care solicită instanţei anularea acesteia. Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a atacat în instanţă o nou act adoptat de Consiliul Judeţean. Este vorba despre hotărârea 352 care fixează impozitele şi taxele locale, alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010. Conform normelor legislative în vigoare o astfel de hotărâre ar fi trebuit adoptată până la 1 iulie 2010. În schimb ea a fost votată pe 15 decembrie 2010. În cazul în care modificările de taxe au fost aprobate pentru anul fiscal 2011, prefectul Claudiu Iorga Palaz precizează că se repetă aceeaşi încălcare a prevederilor legale, pentru că termenul limită este din nou depăşit. Claudiu-Iorga Palaz, prefectul jud. Constanţa: „Pe lângă aceste aspecte vizâd nelegalitatea actului administrativ, Nicuşor Constantinescu îl şi aplică după bunul lui plac, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când dispune, spre exemplu, ca angajaţii de la Drumurile Judeţene să oprească anumite autocamioane ale unor societăţi comerciale pentru a le supune controlului, în timp ce altele trec lejer pe lângă dispozitivul de cântărire". Mai mult, hotărârea atacată de prefect în instanţă încalcă şi norma care reglementează moneda în care sunt stabilite tarifele, precum şi raportarea indicelui de inflaţie. Nerespectarea acestor prevederi l-a determinat pe prefect să ceară instanţei anularea deciziei Consiliului Judeţean. Aceasta este doar una dintre hotărârile pe care prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, le atacă în instanţă pe motivul nelegalităţii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 415

ITM Constanța Victimele accidentelor de muncă, onorate de Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă

26 Apr 2024 311

Cumpărări directe Constanța Adonica Consulting SRL va elabora studii DNSH pentru reabilitarea Școlii din Eforie Nord și a lacului Belona, proiecte dezvoltate de Primăria Eforie (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 347

Indemnizaţia de 4.950 lei pe lună Au fost numiți administratorii provizorii pentru Consiliul de Administraţie al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL

24 Apr 2024 408

Membrii Sindicatului „Ovidius” din muzeele din Constanța nu vor participa la Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, care vor avea loc în data de 18 mai!

23 Apr 2024 543

Karelly Wash SRL va modifica blocul de patru etaje, edificat pe locul unei spălătorii de pe strada Baba Novac din Constanța

23 Apr 2024 676

„Ziua Bibliotecarului din România", marcată de Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea

23 Apr 2024 365

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia împarte cozonaci de Paște! De unde îi cumpără și ce va scrie pe fiecare ambalaj (DOCUMENT)

23 Apr 2024 388

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 460

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți vor face Paștele acasă

21 Apr 2024 374

Evaluarea Națională, în atenția ministrului Educației! Ce soluție a fost găsită pentru diferențele de notare la grile

21 Apr 2024 505

În Constanța, de Ziua Forțelor Terestre Române Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, la ceas de sărbătoare (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 660

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 514

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 463

Căutați un televizor cu un sunet foarte bun, dar nu numai? Țineți cont de sfaturile specialiștilor

19 Apr 2024 348