Patru asistente din maternitatile constantene au fost amendate

Normele igienico-sanitare nu sunt bine insusite de personalul medical mediu

Drept urmare, Directia de Sanatate Publica a decis reluarea cursurilor de igiena sanitara si a celor de nursing * In topul amendatilor s-au numarat si cei doi sefi ai serviciilor tehnic si intretinere a aparaturii medicale din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta * In opinia DSPJ, acestia s-au facut vinovati de intarzierea lucrarilor de reabilitare a maternitatii din aceasta unitate spitaliceasca

Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta a incheiat controlul in cadrul maternitatilor din spitalele judetului. Concluziile au fost satisfacatoare, insa exista totusi anumite reprosuri la adresa personalului medical ce nu puteau fi trecute cu vederea, fapt pentru care patru asistente au fost sanctionate contraventional cu amenzi de cate 5 milioane de lei.De asemenea, de amenda nu au scapat nici sefii serviciilor tehnic si intretinere a aparaturii medicale din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, care se afla mereu in vizorul echipelor de control ale Directiei Judetene de Sanatate Publica pentru nerespectarea diferitelor termene limita si instructiuni. "Cele trei maternitati de la spitalele din Mangalia, Cernavoda si Medgidia arata foarte bine. In ceea ce priveste maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, lucrarile de reabilitare se desfasoara inca, in ciuda faptului ca termenul limita fixat de noi era 1 februarie", a declarat directorul interimar al Directiei Judetene de Sanatate Publica, doctor Camelia Ciobotaru. Acesta este si motivul pentru care cei doi sefi ai serviciilor tehnic si intretinere a aparaturii medicale au fost sanctionati cu cate 5 milioane de lei. Conform declaratiilor reprezentantului Ministerului Sanatatii in teritoriu, lucrarile au intarziat din cauza unor instalatii de oxigen care nu au fost prevazute in contractul initial cu firma prestatoare de servicii, cei doi facandu-se vinovati de acest lucru. "In aceasta situatie, am oscilat intre avertisment si amenda pecuniara. Am ales insa aplicarea amenzii deoarece acestia au tratat superficial problema de fata. Mai au de pus robinetii cu celula fotoelectrica, ce nu au fost luati in calcul de la inceput, fapt pentru care trebuie semnat un act aditional cu firma contractanta pentru lucrarile de aici", a explicat doctorul Camelia Ciobotaru. Au existat si alte serii de deficiente minore, precum neetichetarea corespunzatoare a cutiilor sau lipsa cosurilor pentru materiale intepatoare si neintepatoare.

Asistentele nu cunosc normele igienico-sanitare

Personalul medical din maternitati a fost cuprins intr-un program de instruire pe problema normelor igienico-sanitare, pe care, se pare, unii l-au ignorat, sau la care altii nu au participat. "La spitalul din Cernavoda, personalul medical mediu a fost intrebat asupra unor probleme legate de igiena sanitara, iar o asistenta nu a stiut sa raspunda. Aceasta a fost sanctionata de catre directorul unitatii sanitare respective", a declarat medicul Mihaela Dinisov, directorul adjunct si purtatorul de cuvant al Directiei Judetene de Sanatate Publica. Din aceeasi cauza, trei asistente, dintre care doua asistente sefe, din cadrul maternitatii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, au fost sanctionate cu suma de 5 milioane fiecare. "S-a hotarat reluarea cursurilor de igiena sanitara si a celor de nursing (manevre medicale), cu verificarea cunostintelor fiecarei persoane instruite", a mai precizat doctorul Mihaela Dinisov.

Maternitatile, verificate "la sange"

Echipele de control din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta au verificat pana si graficele de curatenie in saloanele sectiilor de maternitate. Un exemplu foarte bun a fost cel al Clinicii de Obstetrica-Ginecologie de la etajul VII al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, care avea, pe usa fiecarui salon, graficul de curatenie si semnatura persoanei care a facut curat in ziua si la ora respective. Au fost verificate, de asemenea, si foile de observatie din cadrul tuturor maternitatilor constantene. "Nu s-au gasit nereguli si s-a constatat faptul ca starea de sanatate a nou-nascutilor la externare a fost foarte buna", a mai precizat directorul interimar, doctor Camelia Ciobtaru. Concluzia trasa de catre Directia Judeteana de Sanatate Publica a fost aceea ca toate maternitatile de pe raza judetului Constanta indeplinesc conditiile igienico-sanitare de functionare si niciodata viata mamei, a nou-nascutului si a personalului medical nu au fost puse in primejdie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 852

RAJA Constanța Consumatorii din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus rămân fără apă la robinete

28 Apr 2024 2485

RAJA Constanța Se execută lucrări de întreținere a rezervoarelor din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus!

26 Apr 2024 421

DRDP Constanța Atenție! Se fac lucrări de întreținere pe Autostrada Soarelui

25 Apr 2024 417

RAJA Se oprește apa în Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus! Vezi când

25 Apr 2024 449

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 402

CNSC a anulat procedura de atribuire a contractului de servicii de reparații și întreținere a autovehiculelor de la Canalel Navigabile SA

23 Apr 2024 377

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 451

Primăria Hârșova a bătut palma cu Electro Bulgaru BMS SRL! Ce prevede contractul și care este valoarea

11 Apr 2024 474

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 613

Licitații publicePrimăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 494

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1147

Primăria Năvodari, județul Constanța a cumpărat servicii de mentenanță pentru iluminatul public

05 Mar 2024 688

Soluția oferită de magistrații Curții de Apel Constanța în procesul dintre Team Force Security SRL și mai multe societăți

02 Mar 2024 660

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 696