Primăria Bărăganu a dat în judecată Curtea de Conturi

Baraganu_primar_Bentea_Nicolae3.jpgComuna Bărăganu contestă în instanţă decizia Curţii de Conturi privind recuperarea ajutorului de hrană încasat în ultimii doi ani de către angajaţii Primăriei.

Dosarul cu nr. 13090/118/2010 a fost înregistrat pe 6 octombrie la Tribunalul Constanţa. Primarul comunei Bărăganu, Constantin Benţea, ne-a declarat că acţiunea înaintată în instanţă este o consecinţă a controlului efectuat pe 3 iunie de către reprezentanţii Curţii de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa, care a decis reţinerea din salariu a ajutorului de hrană primit de către angajaţii administraţiei locale în ultimii doi ani. Primarul a subliniat că alte sporuri nu au avut funcţionarii din Primăria Bărăganu, ci doar ajutorul de hrană în sumă de 300 de lei lunar. Edilul afirmă că în prezent salariile celor care lucrează în Primărie sunt foarte mici, iar dacă li se va reţine din salariu 100 de lei lunar, oamenii nu ar mai avea cu ce trăi. „Am luat decizia de a ataca în instanţă decizia Curţii de Conturi în încercarea de a amâna pe cât posibil această reţinere, pentru că situaţia este una foarte gravă. În prezent, angajaţii din Primărie iau un salariu lunar de 460 de lei, iar dacă li se reţinea 100 de lei lunar nu mai avea cu ce supravieţui. De exemplu, avem o colegă care are fiica la liceu la Constanţa, unde numai pe gazdă plăteşte 300 de lei, şi mai are încă un copil aici la şcoală. Vă daţi seama cât de greu se descurcă. De aceea am atacat în instanţă decizia, pentru a mai tărăgăna oprirea acestor sume", a precizat Constantin Benţea.

Comuna Bărăganu este una dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ cu resurse reduse. Primarul Benţea a precizat că autoritatea locală nu dispune nici măcar de banii necesari pentru asigurarea combustibilului pentru încălzirea unităţilor de învăţământ în sezonul rece.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci ani de la moartea decanului de vârstă al primarilor din județul Constanța. Cine i-a urmat în scaun

23 Jan 2016 2224