Radu Babus arde gazul lui Costica Zelca

radu_babus_3.jpgStop SRL a câştigat până acum, la RAEDPP, două contracte în valoare totală de 219.314 lei

STOP SRL, firma lui Costică Zelcă, a pus mâna pe cel de-al doilea contract din acest an la Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat.

Instituţia condusă de Radu Babuş a organizat o licitaţie, în august, având ca obiect „furnizarea de combustibili (motorină şi benzină) necesari desfăşurării activităţii curente a RAEDPP". La licitaţie au participat două societăţi comerciale, însă câştigătoare a fost desemnată firma STOP SRL a lui Zelcă. Potrivit contractului 7544 din 20.08.2008, firma lui Costică, patron la Oxford şi Malibu, va primi 88.029 de lei fără TVA. Valoarea estimată iniţial de RAEDPP a fost 106,740 de lei fără TVA, dar iată că STOP-ul a venit cu o ofertă mult mai bună. Am încercat să aflăm de la directorul Radu Babuş despre ce cantitate de combustibili este vorba, însă acesta nu a fost de găsit. În schimb, am primit lămuriri de la însuşi Costică Zelcă.

„Fac economii"

După ce s-a consultat cu „şefa de staţie", afaceristul ne-a explicat că va furniza RAEDPP-ului 18.000 de litri de motorină şi 9.000 de litri de benzină. „Licitaţia este pentru tot anul. Suma este mai mică decât anul trecut. Cred că nu or mai avea atât de multe maşini. Cine ştie? Fac economii", şi-a dat cu părerea Costică Zelcă. Pentru a ne lămuri, totuşi, am apelat la ajutorul lui Ovidiu Tănase, şeful Direcţiei de Învăţământ din cadrul RAEDPP. „Nu ştiu nimic despre această licitaţie. Eu am organizat una în luna februarie", a explicat Tănase. Şi cum se ştie că gura păcătosului adevăr grăieşte, Tănase ne-a deschis ochii asupra unui fapt. Regia condusă de PSD-istul Babuş a mai acordat un contract STOP-ului lui Zelcă în luna februarie a acestui an, tot pentru combustibili. Prin contractul 692 din 18.02.2009, societatea lui Costică a promis să furnizeze combustibili, lubrifianţi, filtre şi accesorii auto pentru autovehiculele aflate în dotarea unităţilor de învăţământ aflate în subordinea RAEDPP. Câştigul: 131.285 lei, fără TVA. La acea dată, Radu Babuş ne-a spus că este vorba despre 21.800 litri de benzină şi 21.00 de litri de motorină, dar şi lubrifianţi, filtre şi accesorii auto.

constantin_zelca_01.jpgSorina Gina + Costică = Oxford şi Malibu

SC STOP SRL este o firmă cunoscută în arealul afaceristic constănţean. Faimoasă, ca şi numele patronului său, Costică Zelcă. STOP-ul are în patrimoniu două dintre hotelurile vestite ale oraşului: Oxford şi Malibu.

Firma cu sediul pe strada Dezrobirii nr. 92 şi cu obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule" îi are ca acţionari, cu 50%, pe Costică şi Silvia Zelcă. Restul afacerii aparţine firmei Millenium Global Trade Development SA, în spatele căreia se află Sorina Moscu Hortolomei. Millenium Global Development şi Hortolomei apar în aproape 90% din afacerile despre care se insinuează că ar fi ale aşa-numitei grupări Mazăre. La Millenium, acţionar majoritar este Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg cu primarul Radu Mazăre la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. Afaceristul Zelcă mai are o firmă, de data aceasta fără aportul soţiei, SC Petrol Primo Company SRL. Societatea are sediul pe bulevardul IC Brătianu nr. 218-220.

De la benzină, la sticleţi

În Petrol Primo Company, Costică Zelcă îl are drept asociat pe Mihăiţă Vasea. Miţu, aşa cum este alintat, este acţionar în patru firme: Panilux SRL, Nuven International SRL, Sela Boat SRL şi Petrol Primo Company SRL. Un aspect mai puţin cunoscut este acela că şi Vasea făcea parte, la un moment dat, din acţionariatul Stop SRL. Însă alăturarea numelui său cu cel al controversatului personaj l-a nemulţumit întotdeauna pe Radu Mazăre. Clanul pe care îl conduc Miţu şi fraţii săi a avut o altercaţie, în urmă cu ceva ani, în hotelul al cărui patron este, printre alţii, şi mai-marele urbei, Flora din Mamaia. Costică şi al său STOP sunt şi deţinătorii blocurilor de la ieşirea din staţiunea Mamaia, reunite sub denumirea Mamaia Summerland. Acolo au fost cazaţi, din bunăvoinţa primăriei lui Radu Mazăre, poliţiştii detaşaţi pe litoral în această vară. De altfel, imobiliarele par a fi pasiunea vieţii lui. Pe lângă ansamblul cu multe blocuri de la ieşirea din Mamaia, Zelcă mai construieşte un bloc pe bulevardul IC Brătianu, în asociere cu alţi doi tovarăşi de afaceri de-ai lui Miţu Vasea: Aurelian Vintilescu şi Costea Halep.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident cu mai multe victime la Cora Brătianu! Prima condamnare, aproape 5 ani cu executare. Dosarul, în apel (FOTO+VIDEO)

02 May 2024 1013

CT Bus Liniile 5-40 și City Tour au revenit la traseul normal pe bulevardul Mamaia

27 Apr 2024 635

Știri Constanța Un șofer băut a provocat un accident rutier pe bulevardul Lăpușneanu. Trei mașini au fost avariate

20 Apr 2024 940

Știri Constanța Lucrări pe bulevardul Mamaia – restricții de trafic

15 Apr 2024 536

Scandal pe bulevardul Tomis, în Constanța. Ce spun polițiștii (FOTO+VIDEO)

11 Apr 2024 2685

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 476

UPDATE Termoficare Constanța Anumiți consumatori, afectați de o avarie, vor putea beneficia din această seară de agent termic

20 Mar 2024 685

În atenția șoferilor Trafic restricționat pe strada Mihai Viteazu din municipiul Constanța, din cauza unor lucrări de asfaltare

20 Mar 2024 793

Anunț cu privire la întreruperea furnizării agentului termic și apei calde în municipiul Constanța. Iată unde

20 Mar 2024 551

Primăria Constanța Se lucrează la montarea băncilor și coșurilor de gunoi pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai și șoseaua Mangaliei

01 Mar 2024 562

Autobuzele liniilor 14 și 5-40 întră din nou în alveola stației Dorobanți de pe bulevardul Mamaia

19 Feb 2024 564

Atenție șoferi! Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Casa de Cultură Constanța se montează stâlpișori pentru delimitarea benzii pentru autobuze (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 7238

Elefant Online SA cere să intre în insolvență! Firma deține celebrul magazin online elefant.ro

02 Feb 2024 1234

Fotoreportaj Se lucrează în zona Dacia, în municipiul Constanța (FOTO+VIDEO)

31 Jan 2024 1085

Oficial de la Primăria Constanța! În ce stadiu sunt lucrările de modernizare a marilor bulevarde din municipiu

11 Jan 2024 813