Seminar pentru imbunatatirea managementului deseurilor, la Cumpana

1190835247.jpg

Dupa vizita facuta in regiunea Leuven, primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, a organizat, recent, la Casa de Cultura, un seminar de informare privind implementarea programului "Imbunatatirea managementului deseurilor de catre autoritatile locale din judetul Constanta".

Partener si lider al acestui proiect este Organizatia inter-municipala Interleuven care are peste 30 de ani de experienta in managementul deseurilor. Proiectul are ca scop constientizarea si sensibilizarea locuitorilor si a autoritatilor publice in problema deseurilor, in sensul depunerii intr-un mod prietenos in mediul inconjurator a acestora, care sa nu aiba consecinte adverse pentru natura. Grupurile tinta ale acestui proiect sunt administratorii celor trei comune pilot: Corbu, Cumpana si Lumina. Partea tehnica este directionata catre functionarii publici din cele trei comune implicate in program. Proiectul a fost prezentat locuitorilor comunei Cumpana, consilierilor locali ai Consiliului Local Cumpana, agentilor economici, precum si directorilor de institutii de invatamant din localitate. Deschiderea seminarului a fost facuta de catre Anne Vandeputte. Aceasta prezentand "Ghidul pentru primarii, in vederea organizarii campaniilor de informare si constientizare a populatiei". In cadrul seminarului s-a analizat si situatia depozitelor neconforme si a managementului deseurilor. Prin aceasta intalnire s-a urmarit informarea populatiei, evaluarea corecta a managementului proiectului, realizarea unei infrastructuri la nivelul normelor impuse prin proiect, solicitarea fondurilor necesare dezvoltarii proiectului, obtinerea de informatii teoretice si practice privind managementul modern a deseurilor la nivel local in conformitate cu prevederile legislatiei Europene, identificarea posibilitatilor actuale din punct de vedere tehnic si financiar si modul de organizare si promovare a unei campanii de informare a populatiei, despre deseuri si managementul deseurilor in viitor. (P)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Chrome Computers va livra echipamentele digitale și mobilierul pentru unitățile de învățământ din comuna Dobromir, județul Constanța (DOCUMENT)

16 May 2024 338

Achiziții Constanța Primăria Independența a încheiat un contract de aproape 15.000 de euro cu o firmă din București. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

14 May 2024 438

Cumpărări directe Constanța Primăria Comana investește în educație (DOCUMENT)

11 May 2024 454

Licitații publice Primoval SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENTE)

09 May 2024 478

Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor

09 May 2024 404

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 1206

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 486

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 607

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 548

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 512

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 416

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 579

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 517

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 525

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 671