Toxiinfectiile alimentare, rezultatul nerespectarii normelor de igiena

Atentie la ce si cum mancati!

Medicii atrag atentia populatiei asupra alimentelor care trebuie consumate in perioada verii si asupra respectarii normelor de igiena * Astfel, trebuie sa ne aprovizionam cu alimente din surse sigure, care au fost verificate din punct de vedere sanitar-veterinar

Manifestandu-se prin dureri abdominale si scaune diareice, cateodata chiar si prin febra foarte mare, toxiinfectiile alimentare pot avea doua cauze: fie sunt datorate inmultirii bacteriilor de putrefactie prin expirarea alimentelor sau nerespectarea temperaturii de depozitare si, in aceste cazuri, vorbim de toxiinfectiile cele mai frecvente, fie sunt datorate nerespectarii conditiilor de igiena pe tot parcursul producerii, procesarii, transportului sau manipularii alimentelor, ceea ce duce la contaminarea alimentelor cu bacterii patogene agresive, cum sunt Salmonella, Listeria, Vibrio, stafilococi, streptococi si asa mai departe, care sunt mult mai periculoase. Sunt periculoase, pe de o parte, din cauza faptului ca provoaca boli care, netratate, sunt mortale, iar pe de alta parte, deoarece toate aceste bacterii nu schimba gustul si nici aspectul alimentelor pe care le contamineaza, astfel, consumatorii putand ingera un numar suficient de mare pentru a declansa toxiinfectia. Medicii din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta atrag atentia populatiei asupra alimentelor care trebuie consumate in perioada calda, de vara, si asupra respectarii normelor de igiena atat in ceea ce priveste consumarea, cat si prepararea acestora. Astfel, trebuie sa ne aprovizionam cu alimente din surse sigure, care au fost verificate din punct de vedere sanitar-veterinar. "In prepararea alimentelor trebuie sa se tina cont de normele de igiena. Fructele trebuie spalate foarte bine", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, doctor Eugenia Basca. In cazul unor alimente precum icrele, frisca si maioneza, care nu sunt pastrate in mod corespunzator, acestea pot deveni surse de bacterii care duc la aparitia toxiinfectiilor alimentare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vremea în Dobrogea Temperaturi plăcute și cer senin, apoi instabilitate atmosferică în zilele ce urmează

28 Apr 2024 487

Vremea în Dobrogea. Iată cum vor evolua temperaturile în următoarele două săptămâni

22 Apr 2024 515

Cum va fi vremea în Dobrogea, în următoarele două săptămâni?

15 Apr 2024 796

Prognoza meteo pentru Dobrogea. Temperaturi și condiții atmosferice pentru următoarele zile

13 Apr 2024 862

ANM Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni. Iată ce temperaturi se vor înregistra în Dobrogea

07 Apr 2024 500

Cod galben la malul mării Temperaturi și condiții meteo pentru Constanța în intervalul 02-03 aprilie 2024

02 Apr 2024 788

Măsurile de prevenire în contextul avertizării meteo, discutate în ședința convocată de prefectul județului Constanța

01 Apr 2024 653

Vremea se schimbă radical. Temperaturile scad și revin ploile

31 Mar 2024 1308

Fotoreportaj Plajă aglomerată la Năvodari. Oamenii se bucură de soare și căldură la final de martie (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2024 1826

Schimbări de temperatură în Dobrogea. Prognoza meteo pentru zilele următoare

24 Mar 2024 714

Vremea în Dobrogea în acest final de săptămână. Temperaturi la malul mării

15 Mar 2024 831

Vremea în Dobrogea la început de săptămână. Temperaturi la malul mării

03 Mar 2024 632

Vremea în Dobrogea zilele următoare. Meteorologii anunță creșteri de temperatură

20 Feb 2024 609

Schimbări bruște de vreme. Ce ne așteaptă în prima parte a lunii martie

18 Feb 2024 3068

ISU Harghita Bilanț

13 Feb 2024 407