Vor şi ei banchet Vezi unde se vor distra tinerii care au absolvit clasa a VIII-a

cap_3.jpgChiar dacă admiterea la liceu bate la uşă, absolvenţii clasei a VIII-a se pregătesc intens de banchetele, la care vor spune „adio" profesorilor de la şcoala generală

După modelul colegilor mai mari, care au serbat absolvirea ciclului liceal la diverse localuri de fiţe din municipiul Constanţa, şi absolvenţii şcolilor generale vor să marcheze finalizarea studiilor gimnaziale.

Cu toate că mai au de trecut prin focul admiterii la liceu, tinerii s-au grăbit şi ei să se distreze la banchetul de rămas-bun. Astfel, elevii, părinţii şi profesorii şcolilor generale constănţene au intrat în febra pregătirilor pentru banchetele de absolvire. La fel ca şi colegii mai mari, absolvenţii gimnaziilor par să se întreacă în a organiza petreceri care mai de care mai fastuoase, în restaurante de lux, cu invitaţi renumiţi, dar şi cu preţuri pe măsura ofertei. Numai că dacă încep banchetele, încep şi scandalurile, pentru că organizarea lor împarte oamenii în două tabere: părinţi bogaţi şi părinţi săraci. Cei din prima categorie sunt de obicei cu ideea organizării banchetelor la restaurante luxoase, unde nu lipsesc, mai nou, nici focurile de artificii. Cei săraci sunt însă mai mulţi, care nu au bani nici pentru a plăti facturile. banchete_liceu_2.jpgCu toate acestea, ce nu ar face un părinte pentru ca odrasla lui să rămână cu o amintire cât mai frumoasă de la balul de absolvire a clasei a VIII-a. La rândul lor, viitorii liceeni sunt preocupaţi nu doar de susţinerea cu brio a admiterii, dar şi de pregătirea pentru marele banchet, care a fost programat pentru sfârşitul lunii mai. Dacă băieţii se mulţumesc cu un costum sau cu o pereche de blugi şi o cămaşă, atunci domnişoarele încep pregătirile pentru marele eveniment de luni bune. Căutarea rochiei perfecte, a celei mai frumoase perechi de pantofi şi programarea la salonul de înfrumuseţare sunt doar câteva dintre grijile adolescentelor. În încercarea de a descoperi unde au ales să se distreze viitorii absolvenţi, am aflat că majoritatea au ales staţiunea Mamaia şi restaurantele de fiţe din centrul municipiului Constanţa. Astfel, elevii de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu vor marca absolvirea clasei a VIII-a la restaurantul Terasa Colonadelor. Colegii de la Şcoala nr. 12 Bogdan Petriceicu Hasdeu, împreună cu cei de la Şcoala nr. 6, au ales să spună „adio" anilor de gimnaziu la restaurantul Dorna. „Este normal ca elevii să marcheze trecerea într-o nouă etapă a vieţii. Vor fi 300 de copii, circa 50 de profesori, părinţi. Cred că va fi o seară frumoasă", a declarat Constantin Boroianu, directorul Şcolii cu Clasele I-VIII nr. 6. În schimb, absolvenţii Şcolii nr. 28 Dan Barbilian s-au distrat la restaurantul hotelului Ibis. Majoritatea directorilor pe care i-am contactat pentru a afla unde vor organiza absolvenţii clasei a VIII-a banchetul de rămas-bun au declarat că nu sunt la curent cu această problemă. „De organizarea banchetului se ocupă asociaţia de părinţi. Conducerea şcolii are alte probleme de rezolvat", ne-a răspuns Gabriela Bajdechi, directorul şcolii nr. 38 Dimitrie Cantemir.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biblioteca Națională a României se închide din cauza ploșnițelor! Când se redeschide prestigioasa instituție

12 Jul 2023 1032

Editorial Au început petrecerile absolvenţilor. Elevii din anii terminali şi industria banchetelor

11 May 2019 2560

Poliţist-erou. Coliş Aurelian este poliţistul care a ajuns primul la cumplitul accident de pe autostrada A4 (galerie foto+video)

03 Aug 2017 152241

Banchetele, o reală demonstraţie de bunăstare Ce restaurante au ales tinerii constănţeni pentru ultima petrecere împreună (galerie foto)

26 May 2015 14787

Un deputat PSD vrea impozite pentru darul de nuntă și taxe suplimentare pentru localurile care organizează evenimente de amploare

17 Apr 2015 2566

Baluri, banchete și cavaleri templieri Masonii români, activi în 2014

26 Dec 2014 4684