Ziua limbilor straine, sarbatorita in scoli

Comitetul de Ministri din cadrul Consiliului Europei a hotarat ca in fiecare an, pe 26 septembrie, sa se sarbatoreasca Ziua europeana a limbilor straine.

In 2001, Anul european al limbilor, a atras participarea a milioane de persoane, din patruzeci si cinci de tari. Scopul acestui proiect era de a celebra diversitatea lingvistica si avantajele aduse de capacitatea de a vorbi o alta limba. Ca urmare a succesului avut de proiectul initiat in urma cu sase ani, Comitetul de Ministri a decis sa stabileasca si o zi europeana pentru acest eveniment. Astfel, ziua de 26 septembrie a fiecarui an va reprezenta pentru multi dintre noi, Ziua europeana a limbilor straine. Sarbatorirea acestei zile in Europa are drept obiective generale sensibilizarea publicului in ceea ce priveste importanta invatarii limbilor straine si a diversificarii gamei de limbi invatate. Nu in ultimul rand, promovarea bogatiei diversitatii lingvistice si culturale in Europa si incurajarea invatarii limbilor pe parcursul vietii, la scoala si in afara scolii, au condus la realizarea acestui proiect. Cum si in tara noastra, cunoasterea unei limbi straine, reprezinta o prioritate pentru multi dintre copii si nu numai, evenimentul nu a trecut neobservat. Astfel ca, elevii si profesorii Scolii numarul 6 "Nicolae Titulescu" si ai Grupului Scolar "Dimitrie Leonida" din Constanta, cu ocazia acestei zile, si-au propus sa realizeze un Mini dictionar multilingvistic de cuvinte si expresii in sapte limbi (romana, franceza, engleza, italiana, spaniola, poloneza si bulgara). Editarea acestui dictionar se va efectua in colaborare cu scoli partenere din Franta, Spania, Italia, Polonia si Bulgaria si va constitui primul pas catre plurilingvism si intelegere interculturala. In acelasi timp, scolile partenere si-au propus sa intocmeasca si un Dosar tematic al limbilor Uniunii Europene, pentru ca elevii sa inteleaga mai bine similitudinile si diferentele intre principalele grupe de limbi romanice, slave si germanice. Scopul acestei carti este de a crea posibilitatea elevului ca in baza inrudirilor intre limbi, sa poata studia mai usor.

Scris de: {autor}Mioara PANAIT{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 364

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 309

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 341

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 275

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 289

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 287

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 290

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 375

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 531

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 348

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 247

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 376

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 231

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 221

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 529