A murit „Mac“ Popescu. A fost 30 de ani președinte la Sportul Studențesc

 
Doliu în sportul românesc, după ce s-a stins din viață, la vârsta de 85 de ani, Emil Barbu „Mac“ Popescu, fost președinte (timp de 30 de ani) al clubului Sportul Studențesc.
 
Născut la Fetești, a absolvit in 1964 Şcoala Tehnică Postliceală de Arhitectură din Bucureşti şi în 1970 Institutul de Arhitectură „Ion Mincu“.

În cariera sa, Mac Popescu a realizat peste 80 de proiecte de construcţii, multe dintre ele în sport.
 

A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ MAC POPESCU! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!
 
Emil Barbu ''Mac'' Popescu, născut pe 15 septembrie 1938. A absolvit in 1964 Şcoala Tehnică Postliceală de Arhitectură din Bucureşti şi în 1970 Institutul de Arhitectură "Ion Mincu". În 1980 a susţinut teza de doctorat pe tema "Construcţiile de cultură şi coeziune socială pentru tineret". De la absolvire, a avut în permanenţă funcţia de bază la Institutul de Arhitectură (devenit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu"), succesiv cu funcţiile de asistent, şef de lucrări, conferenţiar şi profesor. A avut succesiv funcţiile de decan (1996), prorector (1998), rector (2000) şi preşedinte (2008 - 2012) al UAUIM, unde deţinea calitatea de preşedinte de onoare.
 
A realizat peste 80 de proiecte de construcţii, printre cele mai cunoscute fiind „Academia de Fotbal" de la Mogoşoaia, „Casa Olimpismului" de lângă Arcul de Triumf, stadionul „Sportul Studenţesc", Arena Națională și Hotel Cișmigiu.
 
Este fondatorul celebrului Club A (1969) și a fost 30 de ani președintele clubului Sportul Studențesc.

Dumnezeu să-l odihnească!, este mesajul de pe pagina de Facebook „FC Sportul Studențesc București“.

 
Sursa foto: Facebook „FC Sportul Studențesc București“

 
Citește și:

 
Doliu la Medgidia
S-a stins o personalitate! „Dispariția dânsului lasă un gol imens în învățământul și sportul medgidian și dobrogean“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.