ACS Frontiera Tomis Constanța înfruntă CS Biruința Gherăești în Cupa Regelui la oină


 
 
  • Întrecerile vor avea loc pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București, sâmbătă, 7 mai.
  • Evenimentul marchează, totodată, și un moment istoric pentru oină, anul acesta împlinindu-se 110 ani de la apariția primului regulament al jocului de oină.
  • Accesul pe stadion se va face cu ajutorul achiziției unui bilet în valoare de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți, sumă care ulterior va fi donată pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.
 
Aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, Federația Română de Oină organizează, în parteneriat cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Rugby și Bilete.ro, evenimentul dedicat sportului național al României, oina, Cupa Regelui și Cupa Reginei.
 
Întrecerile vor avea loc pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București, sâmbătă, 7 mai, între orele 10.30 și 13.00.
 
„Tradiția organizării Cupei Reginei este la a 3-a ediție, iar tradiția organizării Cupei Regelui la cea de a 9-a. În cadrul Cupei Reginei se vor întrece C.S. Progresul Băilești, campioană națională în 2021 și C.S. Dacia Mioveni, vicecampioană națională în 2021, de la ora 11:00. În cadrul Cupei Regelui urmând a se întrece A.C.S. Frontiera Tomis Constanța, campioană națională în 2021 și C.S. Biruința Gherăești Neamț, vicecampioană națională în 2021, de la ora 12:00. Evenimentul prilejuiește întâlnirea iubitorilor de oină cu cei mai puțin cunoscătorii într-ale jocului sau chiar necunoscătorii și neinițiații, mai mici și mai mari, care vor avea posibilitatea să interacționeze în mod direct cu oina, în cadrul activităților desfășurate. Prin acest eveniment, Federația Română de Oină își propune să familiarizeze un număr cât mai mare de persoane cu ceea ce înseamnă oina și mai ales spiritul jocului de oină, un spirit marcat de competitivitate, pasiune, fair-play, dar și tradiție“, se arată într-un comunicat.
 
 
Evenimentul marchează, totodată, și un moment istoric pentru oină, anul acesta împlinindu-se 110 ani de la apariția primului regulament al jocului de oină, regulament coordonat de Spiru Haret, ministru al educației la acea vreme, și aprobat prin înalt decret regal nr. 2847 la 15 mai 1912, cu publicare în Monitorul Oficial de la acea vreme, în 3 iunie 1912.
 
 
„Așadar, Federația Română de Oină împreună cu ceilalți organizatori, sponsori și parteneri îi așteaptă pe toți cei care iubesc oina sau vor să facă pentru prima dată cunoștină cu ea, la un regal închinat acesteia, cu două evenimente sportive antrenante - Cupa Regelui și Cupa Reginei, dar și cu momente inedite ca semnalul începerii de joc, dat de buciumașii veniți special din comuna Spulber, momentul artistic al Corului Regal, toate acestea alături de tombole cu premii și multe activități dedicate copiilor în vederea inițierii acestora în plăcerea și bucuria jocului de oină“, mai precizează sursa citată.
 
 

Cum oina este un sport de echipă, pasionații de acest sport nu puteau rămâne indiferenți la drama vecinilor din Ucraina, greu încercați în această perioadă. În acest sens, accesul pe stadion în ziua evenimentului se va face cu ajutorul achiziției unui bilet în valoare de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți, sumă care ulterior va fi donată pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina. Copiii de până la 10 ani inclusiv vor avea acces gratuit. Biletele au fost puse în vânzare pe bilete.ro, partener oficial de ticketing al Federației Române de Oină.
 
 

Accesul pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București, bd. Mărăști nr. 18-20, va fi permis începând cu ora 9.00 în ziua evenimentului. Începând cu ora 10.30, Prim TV va difuza în transmisiune live întregul eveniment.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Frontiera Tomis Constanța)

 
Citește și:
 
CSM Constanța a solicitat afilierea la Federația Română de Oină
 
Oină
Încă un trofeu! Supremaţia Frontierei Tomis Constanţa pe plan intern continuă

 
După Cupa României, Frontiera Tomis Constanța s-a impus și în Campionatul Național de oină pe plajă (galerie foto)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Primul proiect „Redescoperă Oina“, implementat în județul Constanța (GALERIE FOTO)

10 Oct 2023 1313

Eforie CSM Râmnicu Sărat, câștigătoare a Campionatului Național de Oină pe Plajă

30 Jul 2023 1041

Cupa României la oină s-a disputat la Cumpăna. Frontiera Tomis Constanța, câștigătoare (GALERIE FOTO)

29 Jul 2023 1089

Oină Frontiera Tomis Constanța a câștigat Cupa Regelui pentru a șaptea oară (GALERIE FOTO)

15 May 2023 1316

Frontiera Tomis Constanța, medalie de argint în Campionatul Național de Oină în sală pentru seniori (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1179

Oină Frontiera Tomis Constanța participă la Cupa Federației 90 de ani

27 Sep 2022 1341

Oină Frontiera Tomis Constanța a câștigat Cupa României, întrecere disputată la Cumpăna (GALERIE FOTO)

16 Jul 2022 1613

UPDATE. Oină La Cumpăna se derulează, timp de două zile, Cupa României pentru seniori. Frontiera Tomis Constanța, în semifinale (GALERIE FOTO)

15 Jul 2022 1544

Oină Frontiera Tomis Constanța, pe locul întâi după turneul regulat al Campionatului Național (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1331

Oină ACS Frontiera Tomis Constanța participă, la Târgu Lăpuș, la turneul regulat al Campionatului Național

04 Jun 2022 1219

Oină ACS Frontiera Tomis Constanţa a câștigat Cupa Regelui

07 May 2022 1759

Oină Încă un trofeu! Supremaţia Frontierei Tomis Constanţa pe plan intern continuă

12 Sep 2021 2184

După Cupa României, Frontiera Tomis Constanța s-a impus și în Campionatul Național de oină pe plajă (galerie foto)

15 Jul 2021 2140

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Cupa României la oină. Competiţie găzduită de Cumpăna (video)

12 Jul 2021 3794

Cupa României la oină, găzduită de Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna

08 Jul 2021 3116