Baschet România a pierdut meciul cu Slovacia, de la Constanța (GALERIE FOTO)



Echipa națională feminină de baschet a României a susținut, astăzi, 12 noiembrie 2023, al doilea meci la Constanța din preliminariile Campionatului European din 2025.

După o victorie, 82-70 în prima partidă, pe 9 noiembrie, cu Islanda, tricolorele au întâlnit, în grupa F, selecționata Slovaciei, în fața căreia au cedat cu 77-93.

Formație oaspete a condus și la pauză, cu 44-49, iar pe sferturi scorul în duelul România – Slovacia a fost 23-25, 21-24, 12-23 și 21-21.

Din lotul României au făcut parte patru jucătoare de la CSM Constanța, Gabriela Irimia, Bianca Fota, Anisia Croitoru și Alina Podar, clubul de la malul mării dând cele mai multe baschetbaliste la lot dintre toate echipele din Liga Națională.

Doi constănțeni fac parte și din staff-ul României în actuala stagiune, antrenorul secund Alina Șerban fiind la al doilea sezon pe banca tehnică, și Cezar Bărăgău, preparatorul fizic de la echipa masculină de baschet CSM Constanța revenind în circuitul Naționalei, după ce a mai făcut parte din staff-ul tehnic la nivel de juniori.

În meciul cu Slovacia, Ana Vîrjoghe a încheiat în double double cu 20p și 12 recuperări, iar jucătoarea Constanței și căpitanul României, Gabriela Irimia, a fost cea mai bună marcatoare a României cu 21p, 4 recuperări și 4 pase decisive. Katy Armanu încheie cu 13p și 3 recuperări, Alina Podar 12p, 2 recuperări și 5 pase decisive, Teo Manea 6p, 5 recuperări, Cătălina Ion 3p, Ștefania Cătinean 2p, 3 pase decisive. Au mai evoluat Anisia Croitoru, Renata Kovacs, Boglarka Biszak, Alexandra Ghiță și Kincso Kelemen.
 

România cedează al doilea meci din campania de calificare la EuroBasket 2025. Cu două sferturi în care au ținut aproape de adversar, Acvilele nu au mai găsit soluții pe final de meci iar Slovacia s-a distanțat și și-a mărit diferența la două cifre. În următoarea fereastră a calificărilor, România va întâlni Turcia și Islanda în deplasare, în 2024. Mulțumim Constanța pentru aceste două zile de încurajări, Acvilele vă mulțumesc! Hai, România!, este mesajul de pe pagina de Facebook a CSM Constanța.


Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)

Citește și:

Baschet
România a învins Islanda la Constanța, la debutul în preliminariile Euro 2025 (GALERIE FOTO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Baschet Echipa națională feminină a României joacă la Constanța două meciuri oficiale

03 Nov 2023 1295