Baschet U-BT Cluj-Napoca a câștigat finala Cupei României, jucată la Constanța (GALERIE FOTO)

 
Finala Cupei României la baschet, între ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM Oradea, meci disputat în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, i-a revenit echipei clujene, care s-a impus cu 78-65.
 
Pe sferturi, scorul în disputa Cluj-Napoca - Oradea a fost 17-15, 25-18, 19-16, 17-16.
 
Cu acest prilej, formația din Cluj-Napoca a câștigat pentru a cincea oară trofeul.    
 

Cea mai mare diferență de joc în prima jumătate a meciului s-a înregistrat chiar la finalul celor două sferturi, 42-33. A fost un total de 16 libere, dintre care una singură ratată. Clujul a stat mai bine la eficiența aruncărilor de două puncte, acolo unde a avut 76%, față de doar 50%, cât a înregistrat Oradea. Echipa lui Silvășan nu a putut fi oprită în “paint”, acolo unde a marcat 26 de puncte. Banca clujeană a avut 23 de puncte, în timp ce a bihorenilor a venit doar cu 3 puncte.
 
Aici a fost cea mai mare diferență între două echipe. Iar de undeva de la finalul sfertului doi, ea s-a tot adâncit. Meindl, venit de pe bancă a înscris 10 puncte consecutive în sfertul 3, iar înainte de ultimul act diferența era deja de 11 puncte în favoarea celor de la U-BT Cluj Napoca. Însă Oradea a început sfertul 4 cu un parțial de 11-2 și a revenit la doar 3 puncte în spatele “studenților”. U-BT Cluj Napoca a răspuns cu un parțial de 11-0, iar Oradea nu a mai putut face nimic.
 
Clujul deține în acest moment toate trofeele din baschetul românesc!, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 
La partidă au fost prezenți, printre alții, ministrul sportului, Eduard Novak, primarul municipiului Constanța, Vergil Chitac, președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, dar și Gianni Cretu, declarat cel mai valoros antrenor de volei din Europa pe 2022. Acesta a dat startul oficial al meciului.
 
Brazilianul Leo Meindl, de la U-BT Cluj-Napoca, a fost declarat „omul meciului“, în vreme ce coechipierul său, Akos Szentkuti (un junior de 17 ani), a primit premiul pentru „cel mai de perspectivă jucător din Final 8“.

Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)


Citește și:


UPDATE. Baschet
CSM Constanța, învinsă în semifinala Cupei României (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Baschet După victoria cu CSU Andu Sibiu, echipa Under-18 întâlnește formația de pe locul trei (GALERIE FOTO)

02 Apr 2024 605

BT Direct IFN SA extinde operațiunile în Constanța. Lista noilor puncte de lucru

22 Mar 2024 700