Sport

Brand şi simboluri Numerele de pe tricourile de joc ale FC Farul Constanţa, sub forma unui element marinăresc (galerie foto)


Echipamentul de joc al FC Farul Constanţa conţine şi în noul sezon competiţional un element marinăresc, parâma, sub forma acesteia fiind prezentate numerele de joc ale fotbaliştilor. De asemenea, o parâmă înconjoară simbolic Farul Genovez de pe tricou. Clubul constănţean continuă astfel să întărească brandul Farul, reprezentant de frunte al Constanţei, zonă maritimă.  

Încă din octombrie 2018, de la conferinţa de presă în care Ciprian Marica şi-a expus planurile în ce priveşte clubul constănţean, s-a vorbit despre elementele care individualizează brandul Farul şi pe care va fi pus accent. „Vorbim despre întărirea unui brand. Acesta are o tradiţie şi vrem să-l facem şi mai puternic la nivel local şi naţional. Constanţa este teritoriu maritim, teritoriul litoralului. Avem lucruri ca parâma, ancora, hubloul, farul, soarele, marea (în diferite nuanţe). Acestea sunt elemente cu care construim în această perioadă“, declara atunci Lorand Balint, managing director la Publicis Sport & Entertainment.

Sigla şi Farul Genovez

La primul meci care a urmat, a fost lansat noul logo al clubului (având ca imagine Farul Genovez). „Alături de emblemă am adus Farul Genovez, într-o formă simplă, construită pe parâmă. Cele două vor funcţiona în paralel sau individual, în diferite contexte. Ambele vor fi şi pe tricoul de joc, dar şi pe alte materiale promoţionale“, a arătat Lorand Balint. Sigla şi Farul Genovez sunt pe tricouri şi în sezonul 2019/2020, iar numerele apar pe acestea (dar şi pe şort) simbolic, precum nişte parâme. Parâma este o frânghie ori cablu textil, metalic sau din material plastic, folosit la bordul unei nave.

Legendele Farului, prin hubloul timpului

Un alt simbol marinăresc promovat de Farul este hubloul, folosit la steagurile personalizate care au fost înălţate de legende ale Farului pe 21 octombrie 2018, înainte de începerea partidei SSC Farul - FC Arges, de la Constanţa. Steagurile sunt amplasate la tribuna a doua, iar foştii mari jucători au fost însoţiţi acolo de juniori ai clubului. Steagurile sunt cu fotografiile lui Ștefan Petcu, Constantin Gache, Petre Buduru (care a fost reprezentat la eveniment de Dumitru Manole), Ilhan Mustafa, Ion Constantinescu, Ion Anton, Marin Tufan, Paul Peniu, Cristian Cămui, regretatul Dumitru Antonescu (reprezentat de fiul sau, Claudiu, si de nepotul Eduard) si Mihai Turcu. Gică Hagi nu a putut sosi atunci, dar a promis că va veni la un meci viitor, când va fi înălţat şi steagul cu poza sa. Tot la meciul cu FC Argeş, în cercul de la centrul terenului, a fost lansat noul logo. „Hubloul timpului şi legendele Farului. Astăzi, lumea trăieşte în vizual şi e păcat să lăsăm legendele Farului să se stingă“, a menţionat Lorand Balint.

Au promovat şi obiective turistice

În sezonul trecut, Farul Constanţa a demarat şi o campanie pentru a întări legătura dintre echipă şi comunitatea constănţeană şi pentru a promova la nivel naţional Constanţa ca destinaţie turistică cu multiple atracţii. În acest sens, jucătorii au purtat pe piept pe tricourile de joc, la meciurile oficiale, emblema câte unui obiectiv turistic reprezentativ pentru judeţ. „Sunt o mulţime de locuri deosebite în această zonă a ţării, lucruri cu care constănţenii, suporterii Farului, se mândresc, dar care sunt ştiute de prea puţini români. Constanţa înseamnă Marea Neagră şi Litoralul, dar şi foarte multă istorie, natură, frumuseţe. Înseamnă Dunele Marine de la Agigea, castrul roman de la Capidava sau Biserica Îngropată de la Istria la fel de mult pe cât înseamnă Farul Genovez din Constanţa“, s-a arătat într-un comunicat al Farului.

„Sprijin divin“ pentru Georgian Păun

Tot în sezonul trecut, după partidele cu Chindia Târgovişte (de la Constanţa) şi cu ACS Energeticianul (din deplasare), în care SSC Farul s-a impus cu 1-0, Georgian Păun a făcut diferenţa şi în disputa cu Aerostar Bacău, de la Constanţa, un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării! Când nimeni nu mai spera, Păun a marcat şi i-a salvat încă o dată pe „marinari“. Un gol cu „sprijin divin“, dacă-i putem spune aşa, din moment ce a venit în ultimele secunde ale meciului, în sâmbăta Floriilor (sâmbăta lui Lazăr sau Moşii de Florii - sâmbăta de dinaintea Duminicii Floriilor), iar coincidenţa face ca Georgian să fi purtat pe tricou un simbol religios, emblema Catedralei „Sfinţii Petru şi Pavel“ din Constanţa, în cadrul campaniei SSC Farul de promovare la nivel naţional a Constanţei!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Are o carieră în Anglia Fosta atletă constănțeană Georgiana Piciarcă, campioană națională, a împlinit o frumoasă vârstă

28 Mar 2020 1709

Jucătorii de la Farul Constanța, pregătire acasă „Ne este dor de fotbal, dar sănătatea este întotdeauna pe primul plan!“ (galerie foto)

28 Mar 2020 1575

Cum piere în instanță CS Fotbal Club Farul Constanța! Procedura falimentului merge mai departe

28 Mar 2020 1713

Coleg de cameră cu Gică Mihali la „Luceafărul“ Gol Robert Manea, iar Farul Constanța câștigă meciul capital cu Inter Sibiu! (galerie foto)

28 Mar 2020 3505

FC Farul Constanța Marcel Lică - „Împreună, cu răbdare, dragoste și credință, vom învinge coronavirusul!“ (video)

26 Mar 2020 979

Fiica vicecampioanei olimpice Camelia Voinea Mica gimnastă Sabrina Maneca Voinea se pregătește acasă cu aceeași pasiune ca la sală

26 Mar 2020 2089

Prima victorie a Constanței în Divizia A de fotbal Acum 65 de ani. Locomotiva PCA, succes contra campioanei RPR!

26 Mar 2020 2272

S-a stins din viață în 2016 75 de ani de la nașterea lui Dumitru Antonescu, legenda FC Farul Constanța

25 Mar 2020 2097

„Aproape ca un mini muzeu“ Ianis Zicu, antrenorul FC Farul Constanța, are o frumoasă colecție de trofee, amenajată acasă (galerie foto)

24 Mar 2020 3259

„Uniți și solidari!“ FC Farul, în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în lupta contra coronavirusului

23 Mar 2020 628

Năvodari. „La mulți ani sănătoși, campionule!“ Tort special pentru culturistul Costel Căileanu, la vârsta de 50 de ani (galerie foto)

23 Mar 2020 1819

Fanii FC Farul. „Înainte!“ Grupul Aria Ultra a împlinit 20 de ani. N-a mai avut parte însă de aniversare în zi cu meci

23 Mar 2020 2535

Dublă aniversare la FC Farul Constanța - Ionuț Ursu și Cătălin Bușuricu

22 Mar 2020 1061

A jucat nouă ani la Farul Constanța Duelurile lui Cristian Cămui cu „Burebista“. „Marinarii“, aproape de o mult așteptată victorie (galerie foto)

21 Mar 2020 5366

„La mulți ani cu sănătate și bucurii!“ Fostul mare rugbyst Romeo Bezușcu a schimbat prefixul. A ajuns la 60 de ani

19 Mar 2020 2591