Sport

Brand şi simboluri Numerele de pe tricourile de joc ale FC Farul Constanţa, sub forma unui element marinăresc (galerie foto)


Echipamentul de joc al FC Farul Constanţa conţine şi în noul sezon competiţional un element marinăresc, parâma, sub forma acesteia fiind prezentate numerele de joc ale fotbaliştilor. De asemenea, o parâmă înconjoară simbolic Farul Genovez de pe tricou. Clubul constănţean continuă astfel să întărească brandul Farul, reprezentant de frunte al Constanţei, zonă maritimă.  

Încă din octombrie 2018, de la conferinţa de presă în care Ciprian Marica şi-a expus planurile în ce priveşte clubul constănţean, s-a vorbit despre elementele care individualizează brandul Farul şi pe care va fi pus accent. „Vorbim despre întărirea unui brand. Acesta are o tradiţie şi vrem să-l facem şi mai puternic la nivel local şi naţional. Constanţa este teritoriu maritim, teritoriul litoralului. Avem lucruri ca parâma, ancora, hubloul, farul, soarele, marea (în diferite nuanţe). Acestea sunt elemente cu care construim în această perioadă“, declara atunci Lorand Balint, managing director la Publicis Sport & Entertainment.

Sigla şi Farul Genovez

La primul meci care a urmat, a fost lansat noul logo al clubului (având ca imagine Farul Genovez). „Alături de emblemă am adus Farul Genovez, într-o formă simplă, construită pe parâmă. Cele două vor funcţiona în paralel sau individual, în diferite contexte. Ambele vor fi şi pe tricoul de joc, dar şi pe alte materiale promoţionale“, a arătat Lorand Balint. Sigla şi Farul Genovez sunt pe tricouri şi în sezonul 2019/2020, iar numerele apar pe acestea (dar şi pe şort) simbolic, precum nişte parâme. Parâma este o frânghie ori cablu textil, metalic sau din material plastic, folosit la bordul unei nave.

Legendele Farului, prin hubloul timpului

Un alt simbol marinăresc promovat de Farul este hubloul, folosit la steagurile personalizate care au fost înălţate de legende ale Farului pe 21 octombrie 2018, înainte de începerea partidei SSC Farul - FC Arges, de la Constanţa. Steagurile sunt amplasate la tribuna a doua, iar foştii mari jucători au fost însoţiţi acolo de juniori ai clubului. Steagurile sunt cu fotografiile lui Ștefan Petcu, Constantin Gache, Petre Buduru (care a fost reprezentat la eveniment de Dumitru Manole), Ilhan Mustafa, Ion Constantinescu, Ion Anton, Marin Tufan, Paul Peniu, Cristian Cămui, regretatul Dumitru Antonescu (reprezentat de fiul sau, Claudiu, si de nepotul Eduard) si Mihai Turcu. Gică Hagi nu a putut sosi atunci, dar a promis că va veni la un meci viitor, când va fi înălţat şi steagul cu poza sa. Tot la meciul cu FC Argeş, în cercul de la centrul terenului, a fost lansat noul logo. „Hubloul timpului şi legendele Farului. Astăzi, lumea trăieşte în vizual şi e păcat să lăsăm legendele Farului să se stingă“, a menţionat Lorand Balint.

Au promovat şi obiective turistice

În sezonul trecut, Farul Constanţa a demarat şi o campanie pentru a întări legătura dintre echipă şi comunitatea constănţeană şi pentru a promova la nivel naţional Constanţa ca destinaţie turistică cu multiple atracţii. În acest sens, jucătorii au purtat pe piept pe tricourile de joc, la meciurile oficiale, emblema câte unui obiectiv turistic reprezentativ pentru judeţ. „Sunt o mulţime de locuri deosebite în această zonă a ţării, lucruri cu care constănţenii, suporterii Farului, se mândresc, dar care sunt ştiute de prea puţini români. Constanţa înseamnă Marea Neagră şi Litoralul, dar şi foarte multă istorie, natură, frumuseţe. Înseamnă Dunele Marine de la Agigea, castrul roman de la Capidava sau Biserica Îngropată de la Istria la fel de mult pe cât înseamnă Farul Genovez din Constanţa“, s-a arătat într-un comunicat al Farului.

„Sprijin divin“ pentru Georgian Păun

Tot în sezonul trecut, după partidele cu Chindia Târgovişte (de la Constanţa) şi cu ACS Energeticianul (din deplasare), în care SSC Farul s-a impus cu 1-0, Georgian Păun a făcut diferenţa şi în disputa cu Aerostar Bacău, de la Constanţa, un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării! Când nimeni nu mai spera, Păun a marcat şi i-a salvat încă o dată pe „marinari“. Un gol cu „sprijin divin“, dacă-i putem spune aşa, din moment ce a venit în ultimele secunde ale meciului, în sâmbăta Floriilor (sâmbăta lui Lazăr sau Moşii de Florii - sâmbăta de dinaintea Duminicii Floriilor), iar coincidenţa face ca Georgian să fi purtat pe tricou un simbol religios, emblema Catedralei „Sfinţii Petru şi Pavel“ din Constanţa, în cadrul campaniei SSC Farul de promovare la nivel naţional a Constanţei!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medgidia. Nunta lui Cosmin Mocanu În mijlocul petrecerii, şi-au pus tricourile de fotbal şi au cântat, în horă, „Prieteni de-o viaţă“ (galerie foto)

21 Oct 2019 1337

Luni se joacă FC Argeș - FC Farul Ianis Zicu - "Sunt convins că putem câștiga"

20 Oct 2019 439

Fotbalul județului Constanța Rezultatele din etapa a 13-a a Ligii a 4-a

19 Oct 2019 882

Halterofila Bianca Dumitrescu, de la CS Farul Constanța, campioană europeană de junioare

19 Oct 2019 622

În primul meci, l-a învins pe Tyson Boxerul Andrei Drăgan, de la CS Farul Constanța, medaliat la Naționalele de seniori (galerie foto)

19 Oct 2019 897

Faze trase la indigo La FC Farul, golgheter e un fundaş, Viorel Lică. Contra Universităţii Cluj, a fost letal în careul advers (galerie foto)

18 Oct 2019 612

Kaiac-canoe Sâmbătă, la Constanța se desfășoară ediția a cincea a „Cupei Farul - Memorial Ștefan Aftenie“

17 Oct 2019 316

S-a născut la Londra. „Bine ai venit, minune mică!“ Fostul fotbalist Bogdan Boritz şi soţia sa, Roxana, părinţi pentru prima dată (galerie foto)

17 Oct 2019 1713

LIVE TEXT FC Farul a învins Universitatea Cluj la Constanța, într-un meci cu cinci goluri! (galerie foto)

16 Oct 2019 1408

FC Farul - U Cluj, miercuri, la Constanţa. Meci de tradiţie Ianis Zicu - „Sper ca oamenii să fie mulţumiţi de ce vor vedea pe teren“

16 Oct 2019 973

FC Farul și Universitatea Cluj se duelează mâine la Constanța. De ce nu va evolua la gazde Răzvan Greu

15 Oct 2019 609

Constanța. Pisică aruncată din tribună pe teren, unde juca Șoarece! Marcel Lică, întâlnire cu vechiul său prieten Victor Pițurcă

15 Oct 2019 3285

Ianis Zicu - „Este un rezultat just“ Moment important pe care FC Farul l-a ratat. În continuare, fără victorie în deplasare

14 Oct 2019 585

Fotbalul județului Constanța Rezultatele din etapa a 12-a a Ligii a 4-a

12 Oct 2019 920

FC Farul Constanța a cedat în duelul din Liga 2-a cu ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu

12 Oct 2019 1019