Constanța Șase echipaje de Rally Raid din Ucraina vor concura în România, inclusiv pe litoral, cu sprijinul ACS 4V Motorsport și al FRAS

 
 
  • În noul sezon competițional, Asociația Club Sportiv 4V Motorsport va organiza nu mai puțin de două etape și două cupe din cadrul Campionatului Național de Rally Raid
 
Sportivii ucraineni beneficiază din nou de sprijin la Constanța, de data aceasta din partea Asociației Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida căreia șase echipaje de Rally Raid din Ucraina vor concura în campionatul din România.
 

Am fost camarazi pe circuit și acum trebuie să fim camarazi și pe timp de război!, este mesajul ACS 4V Motorsport. 

 
Totodată, după cum se arată într-un comunicat al ACS 4V Motorsport, atât Federația Română de Automobilism Sportiv, cât și clubul constănțean, îi vor susține și de acum înainte pe toți sportivii ucraineni practicanți ai sporturilor cu motor, facilitându-le înscrierea și participarea în competițiile organizate sub patronajul FRAS, prin scutirea de la plata taxelor de licențiere și participare.
  

După ce ne-am arătat susținerea față de femeile și copiii ucraineni care s-au refugiat în Dobrogea de teama bombardamentelor și a luptelor din țara lor, noi, Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, venim acum și în sprijinul sportivilor din Ucraina.
 
Cum în Ucraina orice activitate și întrecere sportivă au fost suspendate pe perioadă nedeterminată din cauza războiului am decis să le facilităm câtorva dintre aceștia continuarea activității la cele mai înalte standarde. Astfel, nu mai puțin de șase echipaje de Rally Raid s-au afiliat deja clubului nostru, cu acceptul și susținerea Federației Române de Automobilism Sportiv, pentru a putea concura în campionatul Național de Rally Raid România care va debuta la începutul lunii iunie la Satu Mare. În plus, atât Federația Română de Automobilism Sportiv, cât și Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, îi vor susține și de acum înainte pe toți sportivii ucraineni practicanți ai sporturilor cu motor, facilitându-le înscrierea și participarea în competițiile organizate sub patronajul FRAS, prin scutirea de la plata taxelor de licențiere și participare.
 
Strict din punct de vedere sportiv, participarea echipajelor ucrainene în calitate de concurenți în Campionatul Național de Rally Raid va contribui la creșterea în valoare a competiției, mai ales că acestea posedă o vastă experiență internațională în acest gen de întreceri.
 
Asociația Club Sportiv 4V Motorsport este direct implicată în desfășurarea Campionatului Național de Rally Raid prin organizarea în ultimii trei ani, cu sprijinul autorităților locale, a nu mai puțin de cinci etape la cel mai înalt nivel de profesionalism. Tocmai acest ultim aspect a făcut din întrecerile organizate în Dobrogea și Constanța un punct de reper pe harta sporturilor cu motor din România, reușind totodată să atragem aprecierile și celorlalte foruri de profil europene, se arată într-un comunicat semnat de Mihaela Camelia Vlad, președintele ACS 4V Motorsport.

 
În noul sezon competițional, Asociația Club Sportiv 4V Motorsport va organiza nu mai puțin de două etape și două cupe din cadrul Campionatului Național de Rally Raid, prima urmând să aibă loc între 24-25 iunie, la Sibiu, și ultima între 13-15 octombrie, la Constanța.
 
Lista echipajelor din Ucraina afiliate în Constanța este:
  1. Kovalov Maksym                - pilot,
      Pavlyk Iryna                        - navigator;
2.   Sydorenko Viktor                - pilot,

      Mashtak Maksym               - navigator;
3.   Filippov Maksym                 - pilot,
      Palahin-Istomin Mykola       - navigator;

4.   Hatunok Artur                     - pilot,
      Zigunov Maksym                - navigator;
5.   Levchenko Gennadii           - pilot,
      Islamhaliiev Damir               - navigator;
6.   Kompan Artem                   - pilot,
      Tatarko Denys                    - navigator.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campionatul de Rally Raid revine în weekend la Constanța. Concurează și Cheloo, de la Paraziții, dar și echipaje din Italia și Ucraina

25 Aug 2022 1194